To av dalens postkontor legges ned

To av dalens postkontor legges ned

 

Postkontorene på Haugenstua og Årvoll er to av postkontorene som legges ned når Posten fortsetter sin omlegging av postkontornettet.

Tekst:

Publisert:

I følge en stortingsmelding regjeringen la fram i dag, fredag, vil totalt 124 av landets postkontor legges ned. Årvoll og Haugenstua er blant disse.Posten opplyser at de 124 postkontorene vil bli gjort om til «Post i butikk» i løpet av en tre års periode, for å øke tilgjengeligheten og service i Postens produkt- og tjenestetilbud.- Bruken av postkontorene har forandret seg. Den teknologiske utviklingen har ført til at kundene har tatt i bruk nettbane fremfor manuelle transaksjoner på postkontoret. Samtidig fører behovet for økt tilgjengelighet og endrede kundebehov til at vi hele tiden må fornye oss, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.650 ansatte berørtTilsammen vil 650 ansatte bli berørt av omleggingen.- Posten og fagforeningene har inngått et rammeverk for gjennomføringen av omstillinger, samt en ny virkemiddelavtale, som ivaretar de ansattes interesser, sier Mejdell.Norsk Post- og Kommunikasjonsforbund (Postkom) er redd for at 650 ansatte over hele landet kan bli arbeidsledige.- Postkom krever at de som rammes av nedleggelsene ikke skal bli arbeidsledige, men tilbys nytt arbeid i Posten eller hos andre arbeidsgivere, sier regionstillitsvalgt Liv Helen Utengen.Les mer i papirutgaven onsdag 6. februar.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.