To pågrepet for grovt ran

To pågrepet for grovt ran

 

Politiet har pågrepet to 16-åringer etter at de ranet en jevnaldrende gutt på Rommensletta for 14 dager siden.

Tekst:

Publisert:

To kamerater på 15 år spilte fotball på Rommensletta fredag 12. oktober da ble oppsøkt av en guttegjeng.

To i gjengen oppførte seg svært truende, og en av guttene skal ha brukt en metallgjenstand da han truet til seg den ene 15-åringens mobiltelefon.

-  En annen av guttene sparker deretter den samme 15-åringen i brystet. Like etter løper hele gjengen fra stedet med mobilen, forteller etterforskningsleder på Stovner politistasjon, Anne Solem.

Kameraten til 15-åringen som ble utsatt for ranet kom uskadet fra episoden.

Pågrepet 

Solem understreker at politiet ser svært alvorlig på forhold som handler om ran og vold. Noen dager etter hendelsen ble to 16-åringer pågrepet og siktet for grovt ran. Det var flere gutter i gjengen, men de to pågrepne var de aktive ranerne.  

-  I avhør har de erkjent forholdene og mobilen er levert tilbake, sier Solem.  

Hun tror det kan være flere ungdommer som har opplevd lignende ran uten at de har anmeldt saken.

 

Umotivert 

Det stygge ranet på Rommensletta fremstår, ifølge politiet, som svært umotivert.  

-  I avhør har en av 16-åringene sagt at ranet var en impulshandling, men han har også understreket at han angrer, sier Solem.  

Saken ligger nå til påtaleavgjørelse hos politiadvokaten. 

I slike saker kan samfunnsstraff eller betinget fengsel være aktuelle reaksjonsformer etter som gjerningsmennene ikke er myndige.

Siste nytt i Nyheter

Ungdom kastet steiner og tente på bil

Politiet avviser at hendelsene i på Stovner og Vestli i helga er i forbindelse med gjengkriminalitet. De etterforsker nå flere forhold fra helga, blant annet skal ungdom ha kastet en tung stein ned fra en bro på Vestli og tent på bil og søppelkasser.

Ung gutt falt igjennom skoletak

En femten år gammel gutt falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus og tilstanden er fremdeles alvorlig.

 
Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.