Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 

Har du tips til saken?   Send e-post

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2017 kl 10:30

NTB og politiet selv bekrefter at to gutter er pågrepet. De fikk inn melding om ran på Ellingsrud natt til torsdag, mer spesifikt klokka halv to. Litt over seks i dag tidlig ble guttene pågrepet.

– Det er snakk om to personer med hver sin pistol som rettet våpnene mot ansatte og en kunde på bensinstasjonen. Heldigvis kom ingen til skade, og de som ble utsatt for ranet har fått tilbud om helsehjelp, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB. Han sier ranerne fikk med seg et mindre pengebeløp før de løp fra stedet.

Operasjonslederen omtaler ranet på Ellingsrud som svært grovt. Ved 21-tiden samme kveld ble Esso på Kalbakken ranet av en mann med finlandshette som truet betjeningen med kniv. Til NTB sier Stokkli at det ikke er noe som umiddelbart tyder på noen sammenheng mellom de to ranene, men at det er noe av det som vil bli undersøkt i løpet av etterforskningen.

Politiet har gått ut med en etterlysning av mannen, som skal ha hatt på seg briller, blå/sort boblejakke med en hvit logo på brystet, cargo-bukser og mørke Nike-sko med hvit såle.

Esso på Kalbakken fungerer som normalt igjen etter nattens dramatikk.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.