Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

Trenger din stemme

VIL SETTE UT BENKER: Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud Haugerud og BU-nestleder Monique Nyberget Hiller (Ap) i Bydel Alna.


Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Skrevet av:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:32

Områdeløft Trosterud-Haugerud er et forprosjekt. Det har ikke blitt vedtatt at det kommer et områdeløft i området, det er noe som skal komme på plass i den nye Groruddals-satsingen for 2017-2027. Bydel Alna har derimot bevilget 400.000 kroner til strakstiltak, som inkluderer benker for 50.000 kroner.

– Vi holder på å lage en handlingsplan for videre områdeløft, og benkene er en del av dette. Vi ønsker at lokalbefolkningen skal få bestemme hvor benkene skal stå, forteller Risnes.

– Vi har lagt ut en meningsmåling på Facebook i gruppa «Hva skjer på Haugerud/Trosterud?» og så kan folk sende inn forslag på ingvild.risnes @bal.oslo.kommune.no.

Engasjement i området

Under gatefesten i august sto leder Per Kristian Løken i Haugerud og Trosterud Vel på stand for å få folk til å plotte inn hvor de ønsker seg benker.

– Folk har ytret at flere benker er noe lokalområdet trenger, spesielt langs turstier. Det er slike «små» prosjekter man kan få til med strakstiltak som gir en indikasjon på videre arbeid med områdeløft, sier Risnes.

– Det er veldig flott at Bydel Alna har lagt inn områdeløftet i sitt budsjett, og så får vi se hva som skjer videre med den nye Groruddals-satsingen.

Skaper flere møter

Nestleder i Alna bydelsutvalg, Monique Nyberget Hiller (Ap), tror flere benker vil skape flere møter mellom beboerne i området.

– Jeg tenker benker oppfordrer til uformelle møter mellom mennesker og innbyr til å ta i bruk det offentlige rom og skape mer liv i områder ved at folk har en plass å sette seg ned.

Hun skulle gjerne ha navnsatt alle benkene også, og har gode minner med dette da en benk på hennes skolevei ble kalt «JA-benk».

– Det ble ofte litt ekstra somling rundt den benken, for regelen var at om det satte seg noen ned vestsiden av deg på benken måtte du svare ja på det vedkommende spurte om. Det er ikke fritt for at vi håpet de kjekke guttene ville komme å sette seg ned ved oss.

Les hele artikkelen i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!