Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

Trenger din stemme

VIL SETTE UT BENKER: Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud Haugerud og BU-nestleder Monique Nyberget Hiller (Ap) i Bydel Alna.


Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:32

Områdeløft Trosterud-Haugerud er et forprosjekt. Det har ikke blitt vedtatt at det kommer et områdeløft i området, det er noe som skal komme på plass i den nye Groruddals-satsingen for 2017-2027. Bydel Alna har derimot bevilget 400.000 kroner til strakstiltak, som inkluderer benker for 50.000 kroner.

– Vi holder på å lage en handlingsplan for videre områdeløft, og benkene er en del av dette. Vi ønsker at lokalbefolkningen skal få bestemme hvor benkene skal stå, forteller Risnes.

– Vi har lagt ut en meningsmåling på Facebook i gruppa «Hva skjer på Haugerud/Trosterud?» og så kan folk sende inn forslag på ingvild.risnes @bal.oslo.kommune.no.

Engasjement i området

Under gatefesten i august sto leder Per Kristian Løken i Haugerud og Trosterud Vel på stand for å få folk til å plotte inn hvor de ønsker seg benker.

– Folk har ytret at flere benker er noe lokalområdet trenger, spesielt langs turstier. Det er slike «små» prosjekter man kan få til med strakstiltak som gir en indikasjon på videre arbeid med områdeløft, sier Risnes.

– Det er veldig flott at Bydel Alna har lagt inn områdeløftet i sitt budsjett, og så får vi se hva som skjer videre med den nye Groruddals-satsingen.

Skaper flere møter

Nestleder i Alna bydelsutvalg, Monique Nyberget Hiller (Ap), tror flere benker vil skape flere møter mellom beboerne i området.

– Jeg tenker benker oppfordrer til uformelle møter mellom mennesker og innbyr til å ta i bruk det offentlige rom og skape mer liv i områder ved at folk har en plass å sette seg ned.

Hun skulle gjerne ha navnsatt alle benkene også, og har gode minner med dette da en benk på hennes skolevei ble kalt «JA-benk».

– Det ble ofte litt ekstra somling rundt den benken, for regelen var at om det satte seg noen ned vestsiden av deg på benken måtte du svare ja på det vedkommende spurte om. Det er ikke fritt for at vi håpet de kjekke guttene ville komme å sette seg ned ved oss.

Les hele artikkelen i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.