Trenger fortsatt 373 bøssebærere

Trenger fortsatt 373 bøssebærere

 

I Groruddalen har 530 personer foreløpig meldt seg som bøssebærere. Men vi har et behov for 903.

Bydel Bjerke har et behov for 212 bøssebærere, Bydel Grorud 188, Stovner 193 og Alna 310. Nå håper byaksjonsleder for TV-aksjonen Flyktninghjelpen i Oslo, Kaia Nielsen Kjøs, at flere groruddøler melder sin interesse.

- Det er et stort engasjement og 530 personer har foreløpig meldt seg som bøssebærere, men vi har plass til mange flere.

Bydel Bjerke trenger 90 bøssebærere til for å dekke alle lokalområdene under søndagens aksjonsdag. Alna mangler 82, Stovner 87, mens Grorud er 114 bøssebærere unna.

- Men det er et særlig behov for flere bøssebærere på basestasjonene Nedre Fossum gård, Grorud kirke og Rødtvet kirke, men også de andre områdene i Groruddalen har behov for flere folk, opplyser Nielsen Kjøs.

Byaksjonslederen oppfordrer folk over hele dalen til å ringe Bøssebærertelefonen 02025 for å melde seg på, eller møte opp på din nærmeste basestasjon.

- Det tar en til to timer å gå årets viktigste søndagstur, og du går i det området der du bor. Man kan også møte opp på nærmeste base klokka 16.00 på aksjonsdagen.

Dette er Flyktninghjelpen:

- En uavhengig, humanitær, norsk organisasjon med rundt 2600 ansatte

- Ble etablert i 1946 under navnet Europahjelpen for å støtte flyktninger etter andre verdenskrig

- Driver leire, deler ut mat og nødhjelpsutstyr, gir husly, utdanning og fri rettshjelp til mennesker på flukt

- Ca. 43 millioner mennesker er i dag på flukt på grunn av krig og konflikt

- Colombia, den demokratiske republikken Kongo, Sudan, Somalia, det palestinske området, Afghanistan og Pakistan er noen av verdens verste konfliktområder.

- Samarbeider tett med FN og andre organisasjoner over hele verden

Basene i Groruddalen:

Her er en oversikt over de forskjellige basene i Groruddalen under årets tv-aksjon:

Bydel Bjerke

Løren skole

Tonsen kirke

Linderud skole

Bydel Grorud

Grorud kirke

Rødtvet kirke

Romsås Flerbrukssenter

Bydel Stovner

Nedre Fossum gård

«Huset vårt» Høybråten Sanitetsforening

Bydel Alna

Furuset kirke

Ellingsrud kirke

Lindeberg Frivilligsentral

Haugerud ILs klubbhus

Tveita barneskole

Bryn skole

Les også:

Debuterer som bøssebærer søndag

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.