Tverrforbindelsen er i planen

Tverrforbindelsen er i planen

ER MED: Romeriksbanen og tverrforbindelsen i Groruddalen er under planlegging.


Fylkesordfører Anette Solli (H) i Akershus forteller at tverrforbindelsen ligger som en del av prosjektet i konseptvalgutredningen til Romeriksbanen som blir ferdig før sommeren.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

BETYDELIG BELØP: Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) mener de har satt av et stort beløp til Baneløsning Nedre Romerike – også tverrforbindelsen.


Se bildet større


SVARER: Fylkesordfører i Akershus, Anette Solli (H).


Status for planarbeidet er at det gjennomføres i disse dager en konseptvalgutredning (KVU) – noe som betyr en faglig statlig utredning i tidlig fase for store prosjekter, strekninger og for transportsystem i byområder. I denne utredningen skal det stå om tverrforbindelsen i Groruddalen.

– KVU-en skal være ferdig før sommeren og jeg ser det ikke som naturlig å legge noen ytterligere føringer nå før den og KS1 er ferdig, og så vidt jeg kan se ligger tverrforbindelsen som en del av prosjektet, sier hun.

Forbindelser til dalen

I følge Oslopakke 3 står det at:« Kjerneområdet for KVU-arbeidet tilsvarer innsatsområdet for økt by- og næringsutvikling slik det er definert i Regional plan for Oslo og Akershus, med forbindelser til øvre delere av Groruddalen.»

– I Oslopakke 3 sammenheng inngår tverrforbindelsen som en del av prosjektet som heter «Baneløsninger Nedre Romerike.» Status for prosjektet er at det nå gjennomføres en KVU som deretter skal underlegges en kvalitetssikring (KS1), forteller Solli.

Betydelig sum

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) understreker at tverrforbindelsen er inne og at Oslopakken for første gang setter av en betydelig sum til Romeriksbanen.

Odd Einar Dørum kan selvsagt ønske seg en annen redigering av en tabell i et vedlegg, men det endrer ikke det faktum at den nye Oslopakke 3-avtalen som vi forhandlet frem før sommeren, for første gang setter av betydelige beløp til Baneløsning for Nedre Romerike, herunder tverrforbindelse i Groruddalen, understreker byråden.

– 750 millioner kroner av Oslos bompenger er satt av til dette prosjektet, hvor det nå utredes mulige alternativer. Jeg ser frem til å få den faglige utredningen på bordet slik at dette prosjektet kan utvikles til det beste for innbyggerne i Groruddalen.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.