Tverrforbindelsen er i planen

Tverrforbindelsen er i planen

ER MED: Romeriksbanen og tverrforbindelsen i Groruddalen er under planlegging.


Fylkesordfører Anette Solli (H) i Akershus forteller at tverrforbindelsen ligger som en del av prosjektet i konseptvalgutredningen til Romeriksbanen som blir ferdig før sommeren.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

BETYDELIG BELØP: Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) mener de har satt av et stort beløp til Baneløsning Nedre Romerike – også tverrforbindelsen.


Se bildet større


SVARER: Fylkesordfører i Akershus, Anette Solli (H).


Status for planarbeidet er at det gjennomføres i disse dager en konseptvalgutredning (KVU) – noe som betyr en faglig statlig utredning i tidlig fase for store prosjekter, strekninger og for transportsystem i byområder. I denne utredningen skal det stå om tverrforbindelsen i Groruddalen.

– KVU-en skal være ferdig før sommeren og jeg ser det ikke som naturlig å legge noen ytterligere føringer nå før den og KS1 er ferdig, og så vidt jeg kan se ligger tverrforbindelsen som en del av prosjektet, sier hun.

Forbindelser til dalen

I følge Oslopakke 3 står det at:« Kjerneområdet for KVU-arbeidet tilsvarer innsatsområdet for økt by- og næringsutvikling slik det er definert i Regional plan for Oslo og Akershus, med forbindelser til øvre delere av Groruddalen.»

– I Oslopakke 3 sammenheng inngår tverrforbindelsen som en del av prosjektet som heter «Baneløsninger Nedre Romerike.» Status for prosjektet er at det nå gjennomføres en KVU som deretter skal underlegges en kvalitetssikring (KS1), forteller Solli.

Betydelig sum

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) understreker at tverrforbindelsen er inne og at Oslopakken for første gang setter av en betydelig sum til Romeriksbanen.

Odd Einar Dørum kan selvsagt ønske seg en annen redigering av en tabell i et vedlegg, men det endrer ikke det faktum at den nye Oslopakke 3-avtalen som vi forhandlet frem før sommeren, for første gang setter av betydelige beløp til Baneløsning for Nedre Romerike, herunder tverrforbindelse i Groruddalen, understreker byråden.

– 750 millioner kroner av Oslos bompenger er satt av til dette prosjektet, hvor det nå utredes mulige alternativer. Jeg ser frem til å få den faglige utredningen på bordet slik at dette prosjektet kan utvikles til det beste for innbyggerne i Groruddalen.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forteller om et boligområde i utvikling.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.