Tverrforbindelsen er i planen

Tverrforbindelsen er i planen

ER MED: Romeriksbanen og tverrforbindelsen i Groruddalen er under planlegging.


Fylkesordfører Anette Solli (H) i Akershus forteller at tverrforbindelsen ligger som en del av prosjektet i konseptvalgutredningen til Romeriksbanen som blir ferdig før sommeren.

Skrevet av:

Status for planarbeidet er at det gjennomføres i disse dager en konseptvalgutredning (KVU) – noe som betyr en faglig statlig utredning i tidlig fase for store prosjekter, strekninger og for transportsystem i byområder. I denne utredningen skal det stå om tverrforbindelsen i Groruddalen.

– KVU-en skal være ferdig før sommeren og jeg ser det ikke som naturlig å legge noen ytterligere føringer nå før den og KS1 er ferdig, og så vidt jeg kan se ligger tverrforbindelsen som en del av prosjektet, sier hun.

Forbindelser til dalen

I følge Oslopakke 3 står det at:« Kjerneområdet for KVU-arbeidet tilsvarer innsatsområdet for økt by- og næringsutvikling slik det er definert i Regional plan for Oslo og Akershus, med forbindelser til øvre delere av Groruddalen.»

– I Oslopakke 3 sammenheng inngår tverrforbindelsen som en del av prosjektet som heter «Baneløsninger Nedre Romerike.» Status for prosjektet er at det nå gjennomføres en KVU som deretter skal underlegges en kvalitetssikring (KS1), forteller Solli.

Betydelig sum

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) understreker at tverrforbindelsen er inne og at Oslopakken for første gang setter av en betydelig sum til Romeriksbanen.

Odd Einar Dørum kan selvsagt ønske seg en annen redigering av en tabell i et vedlegg, men det endrer ikke det faktum at den nye Oslopakke 3-avtalen som vi forhandlet frem før sommeren, for første gang setter av betydelige beløp til Baneløsning for Nedre Romerike, herunder tverrforbindelse i Groruddalen, understreker byråden.

– 750 millioner kroner av Oslos bompenger er satt av til dette prosjektet, hvor det nå utredes mulige alternativer. Jeg ser frem til å få den faglige utredningen på bordet slik at dette prosjektet kan utvikles til det beste for innbyggerne i Groruddalen.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!