– Tverrforbindelsen må
med i planleggingen

– Tverrforbindelsen må <BR>med i planleggingen

BER POLITIKERNE FATTE VEDTAK: Odd Einar Dørum (V) vil at politikerne som forhandler om Oslopakke 3 skal sørge for at det står om tverrforbindelsen i Groruddalen tydelig – og ta den ut av tabellen og i en egen sak.


Odd Einar Dørum (V) fikk ikke gjennomslag for sitt forslag i bystyret om å bevilge ti millioner til tverrforbindelse i Groruddalen. Nå ber han politikerne om å vedta den som en selvfølgelig del av planleggingen videre.

Skrevet av:

Oslopakke 3 er en avtale om trafikksatsingen i hele Oslo og Akershus. I sommer kom revidert utgave med en forhandlingsgruppe bestående av Oslo-politikere og politikere fra Akershus. Avisen har tidligere skrevet om flere skuffende reaksjoner fra nærmiljøet i Groruddalen, blant annet at en tverrforbindelse på t-banen i Groruddalen ikke står skrevet i avtalen svart på hvitt. Det har fått folk til å reagere om den noen gang vil bli finansiert.

– Jeg forstår at folk i Groruddalen har vært bekymret for tverrforbindelsen rett og slett fordi man må grave grundig for å se at den er der. Riktig nok er det slik at byrådet sier den står i kolonnen for penger i Oslo under Romeriksbanen (tidligere Ahusbanen). Da er det viktig at den skal være med i praksis, sier Dørum.

Vil utfordre

Det har vært en politisk prosess i forkant av revidert Oslopakke 3 som ble presentert i juni i fjor. Denne forhandlingsgruppa har bestått av Høyre, Venstre, Ap og MDG. Styringsgruppa for Oslopakke 3 har også med Statens vegvesen med veidirektør Terje Moe Gustavsen og Jernbaneverket med direktør Elisabeth Enger, samt samferdselsbyråden og fylkesordføreren i Akershus. Dørum ønsker å utfordre politikerne til å fatte et vedtak som gjør det klart og tydelig at tverrforbindelsen er med.

Man må være helt sikker på at den inngår i en hver form for planlegging og utredning som handler om Romeriksbanen slik at den er med fra starten av i alle type planer. Det kunne skjedd slik Venstre foreslo i budsjettet for 2017 – å bevilge ti millioner fra kommunen for å «dytte» planleggingen videre. Det var ment som en provokasjon fra vår side. Vi visste det ikke kom til å bli vedtatt, sier Dørum.

Må vedtas tidlig

Det andre han mener bør gjøres er å stadfeste forbindelsen allerede i første styringsmøte.

– Det er styringsgruppa som i praksis styrer pengene, og min utfordring er at det blir et vedtak som sier at tverrforbindelsen i Groruddalen er en selvfølgelig del av Romeriksbanen og at all planlegging må starte nå og ikke vente. Det blir en mer gripelig sak i det øyeblikket de som har makta slår dette fast. Så er det opp til politikerne å avgjøre hva som bygges først.

– Venstre mener man bør bygge i Groruddalen og på Romerike samtidig. Da løser man forskjellige behov. Men det viktigste er å få tverrforbindelsen inn i et vedtak. Den kan ikke bare stå i en tabell.

Dørum har tidligere spurt byrådsleder Raymond Johansen (Ap) om han vil følge dette opp.

– Det vil han. Han er også villig til å følge opp med samferdselsbyråden. Løftene er der, men tydeliggjøringen mangler.

Jobber for diagonal

Dørum mener ingen tiltak i Oslopakke 3 er skjøvet ut mer i tid enn det må.

– Når det gjelder Romeriksbanen må vi sørge for at den kommer raskere. Venstres oppfatning er at det er viktig å starte Romeriksbanen på Romerike, men også samtidig i Groruddalen. Selv om Ahus ikke lenger skal være et lokalsykehus for Groruddalen om en stund, som Aker skal bli igjen, er det viktig å bygge disse forbindelsene, påpeker han.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

 
Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

 
Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Gir ikke opp private barnehager

Høyre i Bydel Bjerke:

Gir ikke opp private barnehager

 • Barnehage

Under bydelsutvalgsmøtet sist torsdag ble det debatt rundt reguleringsplan for barnehage og bolig i Haugmannsveien 16. Det store temaet var manglende støtte til private barnehager og byrådets tilskudds-stopp.

- En klar marsjordre

Regjeringen med «gavepakke» til Manglerudprosjektet:

- En klar marsjordre

 • Manglerudprosjektet

1,1 milliard settes av i Nasjonal Transportplan (NTP) til oppstart av Manglerudprosjektet fremover. Oslopolitikerne forteller at de ikke vil akseptere løsninger som bygger ned boforholdene et sted for å gagne et annet - og ber vegvesenet gå i tenkeboksen.

 
Pusset opp for <BR>bedre arbeidsmiljø

Pusset opp for
bedre arbeidsmiljø

 • Barnevern

Alna barnevernstjeneste har flyttet til nye lokaler på Lindeberg. Målet er å skape en mer aktivitetsbasert hverdag på jobb.

Bilulykke på Kalbakken

Bilulykke på Kalbakken

 • ulykke

Ved tolvtiden tirsdag formiddag rykket nødetatene ut etter meldinger om en bilulykke ved Kalbakken senter. Sjåføren hadde mistet kontrollen over bilen, og kjørt rett inn i treet på toppen av rundkjøringen.

Ny sykkelvei går <BR>ut over p-plasser

P-plasser må
vike for sykkelvei

 • Gamle Oslo

Et flertall i Oslo bystyre gikk under bystyremøtet 1. mars inn for å fjerne 66 parkeringsplasser i Åkebergveien for å få etablert såkalte opphøyde sykkelfelt i begge retninger. Frp og Høyre er sterkt uenige.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!