Tyngre for dalens største

Tyngre for dalens største

 

Senterdirektør Hans Georg Helberg ved Alna senter forteller at sentret merket at kundene var forsiktigere med å gjøre de store kjøpene på slutten av fjoråret.

Tekst:

Publisert:

- Alt gikk motsatt av i 2007. Jeg vil beskrive 2008 som et annus horribilis år, sier Helberg.

Til opplysning er annus horribiles det latinske utrykket for et fryktelig år og Helberg trekker spesielt fram julehandelen.

- Den hadde en nedgang på fem prosent hos oss, sier han.

Men Helberg depper ikke lenge av den grunn.

- Når det først skal gå dårlig, så kan det gå skikkelig dårlig. Da blir det nemlig skikkelig vekst i 2009, sier han.

Vekst i 2009?

Derfor legger han opp til en vekst på fire prosent i 2009.

- Jeg ser positivt på 2009. Nå kan det bare gå oppover for oss.

Han innrømmer at sentret har en del kapitalvarer folk vil tenke seg om to ganger før de kjøper, men også han legger vekt på at finanskrisen ikke rammer folk flest.

- Dessuten har vi ikke sett effekten av rentenedsettelsen ennå. Alle krisetiltakene vil gjøre at handelen opprettholdes som normalt, sier han.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.