Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

RETT I MÅL: Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap), kommunikasjonssjef Åge Pettersen i Obos og Kenneth Eriksen fra Oslo Fotballkrets trikser med ballen på Kalbakken. De vil bygge ny fotballbane med undervarme som Groruddals-klubbene kan dele på.

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

Skrevet av:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:47

Obos har i langt tid vært med å sponse midler til kunsgressbaner i Oslo. Det var derfor idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) ba om en hjelpende hånd i Groruddalen.

- I 2017 har jeg planer om å få bygget fire kunstgressbaner i Oslo, noe som er veldig ambisiøst. Det har vanligvis blitt bygget en eller to i året, sier Hansen.

Hun la merke til en skjev fordeling i byen - noe hun ønsker å rette opp i.

- Da jeg åpnet Jesperudjordet på Stovner var det den eneste i Groruddalen med undervarme. Til nå har det vært slik at vi bygger banene og klubbene finansierer undervarmen. Det har vært enklere å få til privat finansiering der det finnes pengesterke interesser og foreldre. Det er det ikke mye av her. Derfor er det fint at istedet for å ha en rik onkel på Røa, kan vi kan en rik onkel i Obos, smiler byråden.

Skal deles på

Hun har tatt turen til Kalbakken sammen med Kenneth Eriksen i Oslo Fotballkrets og kommunikasjonssjef Åge Pettersen i Obos. Den nye fotballbanen blir et pilotprosjekt som skal teste ut en ny modell å drive bane på.

- Det blir ikke en bane som eies av en klubb, men fotballkretsen skal se hvordan man fordeler tiden på baner med undervarme, sier Hansen.

Problemet har vært at det bare er noen få klubber i Oslo som får spille fotball om vinteren.

- Det blir en konkurransevridning mellom fotballklubbene. Det er noe vi vil rette opp i nå.

Undervarme kan gjøre slik at man kan spille fotball om vinteren. Man må fortsatt måke snø som kommer, men varmen vil gjøre at snøen ikke fryser til is. På den måten trenger man ikke skrape og risikere at banen slites ut fort og at det havner mye granulat i banen.

Må betale for tid

Undervarme er også viktig for å redusere skader.

Det er skadereduserende med tanke på risiko. I tillegg har vi et klasseskille hos klubbene. Klubbene uten undervarme bruker mye penger på å kjøpe tid hos klubber som har fotballbaner med undervarme. Det skaper et gråmarked med høye priser, sier Eriksen.

Han forteller at det til slutt er barn og unge som må betale den høye prisen.

- Barn og unge må betale for tidene på baner med undervarme. Spillere som vil og bør trene mye har større risiko for å bli skadet uten. Det er dumt når man er på vei opp. Dette er ting som skaper en unødvendig problemstilling, mener han.

På Kalbakken skal Obos betale for undervarmen, mens kommunen sørger for selve fotballbanen. Til neste år settes det av 50 millioner kroner til kunstgressbaner i Oslo.

Les mer i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

 
Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!