Ungdomsfattigdom tema i Ungdomsparlamentet

Ungdomsfattigdom tema  i Ungdomsparlamentet

 

Ungdomsparlamentet hadde sitt første møte i høst, med temaet vold på dagsordenen. I dag, onsdag 27. januar, er det fattigdom og sosial ekskludering som er temaet.

Tekst:

Publisert:

Ifølge ungdommene i Ungdomsparlamentet er fattigdom, i likhet med vold, noe som angår et flertall av Oslo-ungdommene. Arran­gørene ser fram til enda et fruktbart møte, der synet og meningene til ungdommene som ellers sjelden blir hørt, kan nå fram til politikere som har muligheten til å gjøre ordene sine om til handling.

Både byråds- og stortingspolitikere er invitert til møtet, samt representanter for Utekontaktene og politiet.

Ungdomsparlamentet er et lavterskelsforum der ungdom får diskutere de sakene de selv synes er viktigst, og deretter presentere dem for lokale og nasjonale politikere.

Ungdommer som ikke har tillitsverv i organisasjoner eller deltar på aktiviteter som gjør at de blir representert i ulike fora, har få arenaer der deres meninger blir hørt. Med mål om å endre på dette, har en rekke ungdomsorganisasjoner i Oslo-området gått sammen og skapt konseptet Ungdomsparla­mentet. Der er vriene debatter byt­tet ut med åpne kafédialoger, og politikerne flyttet fra talerstolen, til plassene midt blant ungdommene - sånn at de best mulig kan lytte til meningene deres.

Døra til denne viktige arenaen er åpen for absolutt alle ungdom­mer. Møtet finner sted i Agenda X Antirasistisk Senter, Storgata 26, 6. etasje 27. januar kl. 17-19. Arrangører er PRESS, Barne- og ungdomsrådet i Bydel Gamle Oslo, Ungdom Mot Narkotika, Agenda X Antirasistisk Senter, og Grønland-Tøyen-Gamlebyen Arbeiderparti­lag.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.