ANNONSE

- Utdanning er veien å gå

- Utdanning er veien å gå

 

Hanan Elboukri og Yassine Arakia er enige om at høyere utdanning er veien å gå for unge i dag. Dette var budskapet da foreningen Marokkanere i Norge hadde åpen dag.

Tekst:

Publisert:

 

- Norge er snart tom for olje, og da det skjer må vi hente ressurser fra andre steder. Da er kunnskap nøkkelen, mener Hanan Elboukri fra Marokkansk Studentforening.

Hun har kommet til Furuset og åpen dag hos foreningen Marokkanere i Norge (MIN), for å snakke om hvor viktig utdanning er og vil bli i fremtiden.

Yassine Arakia er leder i MIN og bystyrekandidat for Høyre. Han er enig med Elboukri.

- Vi har åpen dag for marokkanere i Norge for å oppfordre unge i dag til å ta høyere utdanning, men også å bruke stemmeretten sin, forteller Arakia.

Foreningen har blant annet som formål å jobbe for mer integrering og forståelse mellom flertallet og minoritetene i Norge.

Studentforeningen arrangerer også motivasjonsseminarer for studenter på Blindern.

- Som minoritet er det viktig å integrere seg, og da er utdanning veien å gå, forteller Elboukri.

 

Siste nytt i Nyheter

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

ANNONSE
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

 

Mathias Meyer fikk prisen for Årets brobygger og Karen Bruun Rønholdt fikk prisen for Årets rakett av Kuben yrkesarena og videregående skole. Dette har de jobbet hardt for.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

– Bygg heller i umoderne industriområder

Pia Farstad von Hall (H) reagerer på at det kun har vært en økning på fem prosent i antall nye boliger i Groruddalen fra 2000. Hun mener industriområdene som trenger moderne utvikling ligger brakk, og slår ring om småhusene i Groruddalen.

 
ANNONSE