Utelekene rustes opp

Utelekene rustes opp

 

Tiurleiken barnehage er en av 13 kommunale barnehager i Bydel Grorud som får nye uteleker i 2008.

Tekst:

Publisert:

- Det har vært et stort etterslep på vedlikeholdet av utelekene i bydelens barnehager. Derfor er det veldig positivt at 13 av barnehagene nå får midler til å ruste opp uteområdene, smiler leder Wenche Hansgaard (Ap) i oppvekstkomiteen, mens hun ser på de nedslitte utelekene i Tiurleiken barnehage.

Pengene er et resultat av at det ble vedtatt å sette av 30 millioner til akuttvedlikehold av Oslos kommunale barnehager i 2007.

- Pengene skal i sin helhet brukes på barnehagenes utelekeplasser, sier Hansgaard.

Hun legger også vekt på viktigheten av at barna har gode uteområder å boltre seg på.

- Vi vil at ungene skal være mer ute. Da må vi også legge til rette for det.

Oppdraget med å fornye barnehagenes uteområdet vil bli lagt ut på anbud, for at bydelen skal få oversikt over hva som trenger fornyelse.

Disse barnehagene skal prioriteres i første omgang:

o Rasmusbakken barnehage

o Nordtvet barnehage

o Flaen barnehage

o Rødtvet barnehage

o Tiurleiken barnehage

o Humlebakken barnehage

o Romsås senter barnehage

o Lilleslottet barnehage

o Ammerudenga barnehage

o Tjernveien barnehage

o Huken barnehage

o Ammerudgrenda barnehage

o Ammerudkollen barnehage

 

Siste nytt i Nyheter

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

 
Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.