Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

Utvider med sushi og bakeri

NY TID: Eiendomssjef Oddbjørn Oland i Scala eiendom og senterleder Jorunn Røed er klar for en forvandling av Grorud senter – med nye konsepter som Kitch'n, Osushi og Bakeriet. Oppussingen skal være ferdig til påsken.


Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Skrevet av:

Grorud senter er et nærsenter og tar sikte på å ha et tilbud for befolkningen i nærområdet. Det har lenge vært på tide å oppgradere sentret, som i det siste har hatt mange tomme lokaler. Nå skal eierne Scala Eiendom gjøre nettopp dette.

Dette er noe vi har hatt lyst til over lenger tid. Vi vil at våre sentre skal være godt foretrukne lokalsentre og ha noe unikt og spesielt i sitt marked, forteller eiendomssjef Oddbjørn Oland i Scala eiendom.

– For å bli en bedre møteplass må vi ha et bedre serveringstilbud så folk kan komme for å spise og slappe av.

Flere serveringssteder

Grorud senter får dermed en sushi-restaurant, et bakeri og en kjøkkenbutikk i første omgang. Det er planlagt flere tillegg senere, men det kan ikke Oland gå ut med ennå.

– Bakeriet åpner til påske, i samme drakt som på Stovner Senter, med fine sitteplasser og elektrisk peis. Det skaper en hyggelig atmosfære for kundene. Osushi er godt kjent i Groruddalen og skal komme ved siden av Anexet pub på utsiden. Her blir det take away og nyoppusset restaurant. I tillegg kommer Kitch’n til Grorud. Den butikken vil skape gode impulser, sier han.

Fasaden skal pusses opp innvendig. Det skal gå fra å være hvite og kalde vegger til varme farger og fasader. Det blir også satt opp sittegrupper rundt omkring.

Ferdig til påsken

Arbeidet skal være ferdig til påske i 2017.

– Vi setter i gang allerede på mandag med oppgraderingen av senteret. Når senteret er ferdig til påske, vil senteret være oppgradert med nye fliser, shoppingfronter, himling og belysning, sier Oland.

Han mener dette er det riktige steget for Grorud senter å ta.

Oslo kommune har store planer for Grorud på lang sikt – det er et av de fem knutepunktene i Oslo. Vi ønsker også en utvidelse av sentret på langt sikt, men det er for tidlig å si noe om nå, forteller han.

Innvendig skal det også komme mer tilbud rettet mot hjemmetekstil, klær og sko.

– Vi kan ikke si noe mer om det akkurat nå. Vi tror oppgraderingen vil skille seg ut og at det kommer til å se helt annerledes ut her etter påske, sier han.

Les mer om senteråret 2016 i Groruddalen i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

 
Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!