– Vanskelig å få solgt
leiligheter i rød sone

– Vanskelig å få solgt <BR>leiligheter i rød sone

ANBEFALER IKKE: Ingun Risnes og Jan Terje Løitegård i Statens vegvesen forteller at det kan være vanskelig å selge boliger som ligger i rød støysone.

Prosjektleder Ingun Risnes i Prosjekt transport og byutvikling i Statens vegvesen forteller at de ikke anbefaler å bygge boliger inntil store trafikkårer – som E6. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2017 kl 10:02

– Skal man først bygge i rød støysone bør man ha tung næringsbebyggelse som ligger nærmest veien. Det er den mest effektive støyskjermen vi har. Ser man på et støykart langs E6 der man har tunge næringsbygg langs veien så forsvinner støyen på baksiden, sier hun.

Hun og planleggingsleder Jan Terje Løitegård i Statens vegvesen innrømmer at det kan være en utfordring å få solgt leiligheter i et slikt område.

– Det er klart det er vanskelig, det er derfor vi ikke anbefaler det. Men man kan klare å skjerme for støy innvendig om fasadene isoleres veldig godt. Da er det utearealet som blir en utfordring i forhold til støy, sier Løitegård.

Les også: Åpner for boligbygging i rød støysone

Han påpeker at man kan bygge næringsbygg langs veien slik at det blir en stillesone på innsiden av næringsbebyggelsen.

– Vi mener uansett det ikke bør bygges boliger i rød støysone inntil så sterkt trafikkerte veier.

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.