ANNONSE

– Vanskelig å få solgt
leiligheter i rød sone

– Vanskelig å få solgt <BR>leiligheter i rød sone

ANBEFALER IKKE: Ingun Risnes og Jan Terje Løitegård i Statens vegvesen forteller at det kan være vanskelig å selge boliger som ligger i rød støysone.

Prosjektleder Ingun Risnes i Prosjekt transport og byutvikling i Statens vegvesen forteller at de ikke anbefaler å bygge boliger inntil store trafikkårer – som E6. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2017 kl 10:02

– Skal man først bygge i rød støysone bør man ha tung næringsbebyggelse som ligger nærmest veien. Det er den mest effektive støyskjermen vi har. Ser man på et støykart langs E6 der man har tunge næringsbygg langs veien så forsvinner støyen på baksiden, sier hun.

Hun og planleggingsleder Jan Terje Løitegård i Statens vegvesen innrømmer at det kan være en utfordring å få solgt leiligheter i et slikt område.

– Det er klart det er vanskelig, det er derfor vi ikke anbefaler det. Men man kan klare å skjerme for støy innvendig om fasadene isoleres veldig godt. Da er det utearealet som blir en utfordring i forhold til støy, sier Løitegård.

Les også: Åpner for boligbygging i rød støysone

Han påpeker at man kan bygge næringsbygg langs veien slik at det blir en stillesone på innsiden av næringsbebyggelsen.

– Vi mener uansett det ikke bør bygges boliger i rød støysone inntil så sterkt trafikkerte veier.

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE