– Vanskelig å få solgt
leiligheter i rød sone

– Vanskelig å få solgt <BR>leiligheter i rød sone

ANBEFALER IKKE: Ingun Risnes og Jan Terje Løitegård i Statens vegvesen forteller at det kan være vanskelig å selge boliger som ligger i rød støysone.

Prosjektleder Ingun Risnes i Prosjekt transport og byutvikling i Statens vegvesen forteller at de ikke anbefaler å bygge boliger inntil store trafikkårer – som E6. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2017 kl 10:02

– Skal man først bygge i rød støysone bør man ha tung næringsbebyggelse som ligger nærmest veien. Det er den mest effektive støyskjermen vi har. Ser man på et støykart langs E6 der man har tunge næringsbygg langs veien så forsvinner støyen på baksiden, sier hun.

Hun og planleggingsleder Jan Terje Løitegård i Statens vegvesen innrømmer at det kan være en utfordring å få solgt leiligheter i et slikt område.

– Det er klart det er vanskelig, det er derfor vi ikke anbefaler det. Men man kan klare å skjerme for støy innvendig om fasadene isoleres veldig godt. Da er det utearealet som blir en utfordring i forhold til støy, sier Løitegård.

Les også: Åpner for boligbygging i rød støysone

Han påpeker at man kan bygge næringsbygg langs veien slik at det blir en stillesone på innsiden av næringsbebyggelsen.

– Vi mener uansett det ikke bør bygges boliger i rød støysone inntil så sterkt trafikkerte veier.

Siste nytt i Nyheter

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg. Grete Horntvedt i Alna Høyre er lei av at hennes lokale ridesenter sliter år etter år.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

 
Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.