ANNONSE

- Vask hendene

- Vask hendene

 

Bydelsoverlege Siri Schøyen Seterelv oppfordrer alle til å ta sine forholdsregler for å unngå å få svineinfluensa. Aller viktigst er grundig håndvask flere ganger om dagen.

Tekst:

Publisert:

- Alle må vaske hendene. Det er det viktigste man kan gjøre for å unngå smitte, sier bydelsoverlege Siri Schøyen Seterelv i Bydel Grorud.

En god håndvask er ikke bare å skylle hendene under vann et par minutter.

- Det optimale er å vaske hendene med såpe og vann i 30 sekunder, sier hun.

- Ring legen i stedet

Folkehelseinstituttet har utarbeidet en pandemikalkulator. Seterelv har brukt denne til å regne ut hvordan et pandemiutbrudd vil påvirke pågangen hos bydelens 19 fastleger.

- Den viser at 500 flere personer vil oppsøke fastlegene i pandemiens toppuker, forteller Seterelv.

I stedet for å oppsøke fastlegen sin, oppfordrer hun alle til å ringe til legen - for å begrense smitte.

- Fastlegene kommer til å få en stri høst. Jeg oppfordrer også alle til å vente med å gå til legen, dersom det er mulig, sier hun.

Influensasymptomer

Symptomene på svineinfluensa er den samme som for vanlig influensa. Seterelv ramser opp feber, hoste og verking i kroppen.

- Opplever du disse symptomene er det også viktig å holde seg hjemme i sju dager for ikke å smitte andre. Ikke press dere på jobb. Ingen må tenke at de er uunnværlige.

Spesielt før risikogruppene er vaksinert er det viktig å å tenke på de rundt deg. Folk med hjerte- og karsykdommer, lungesykdommer, diabetes og gravide er alle i risikogrupper.

- Det er viktig å ta forholdsregler. Pandemien kommer. Vi vet bare ikke når, sier bydelsoverlegen.

 

 

Siste nytt i Nyheter

- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

ANNONSE
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

 
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
ANNONSE