Veitvethistorie på elleve minutter

Veitvethistorie på elleve minutter

 

Produsent Audun Janøy har huket tak i flere sentrale personer for å dokumentere historien om Veitvet senter - før og nå. Nå finnes kortfilmen på youtube.

Freelance-produsent Audun Janøy startet på filmprosjektet i desember. Før den tid var han lite kjent med Veitvets historie - spesielt det faktum at Veitvet på 1950-tallet huset Nord-Europas største kjøpesenter.

- Dette var ny kunnskap for meg da jeg satte i gang med prosjektet. Jeg har vel egentlig sett på Veitvet som en drabantby, så det har vært veldig spennende for meg å lære historien om Veitvet senter. Det er interessant at Veitvet tidligere var et såpass pulserende sted kulturmessig, forteller Audun Janøy som selv er bosatt i Drammen.

Myldrende

Kortfilmen starter med en introduksjon av hvordan det myldret av liv på Veitvet da sentret sto ferdig i 1958 - bygd etter skisser av Olav Selvaag. Akers Avis Groruddalen holdt til inne på sentret på denne tiden, og avisens redaktør Hjalmar Kielland Senior er én av intervjuobjektene i filmen. Han var selv med på åpningen av sentret i 1958.


Tidligere annonseselger i avisen, Rolf Egil Brandt, forteller om flere kjente personer som var innom sentret da det blomstret mest. Én av disse var den norske sangeren Erik Bye.

Audun Janøy har laget kortfilmen på oppdrag fra Groruddals-satsingen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

 

Ny aktivitet

Etter år med fraflytting og forfall jobbes det med å få nytt liv i lokalene som pulserte på 50-tallet. «Stikk Innom»-kontoret ble etablert på Veitvet senter høsten 2008, og har siden trukket i tråder for å engasjere beboere, næringsvirksomhet og andre til å bidra til ny aktivitet i området. I filmen møter vi blant annet Trude Mette Johansen fra Stikk Innom-kontoret.


- Historien om Veitvet senter er ganske omfattende. Med denne filmen har jeg bare pirket litt på overflaten, men jeg tror at filmen skal kunne symbolisere at det er fritt håp for fremtiden på Veitvet, smiler Audun Janøy.

Produsenten skal lage flere filmer for Groruddals-satsingen fremover.

- Neste prosjekt ut er «Gratis kjernetid i barnehagen», som er et av våre største prosjekter, opplyser informasjonsansvarlig for Groruddals-satsingen, Roy Tjomsland.

Siste nytt i Nyheter

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

 
Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

 
Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!