Veitvethistorie på elleve minutter

Veitvethistorie på elleve minutter

 

Produsent Audun Janøy har huket tak i flere sentrale personer for å dokumentere historien om Veitvet senter - før og nå. Nå finnes kortfilmen på youtube.

Freelance-produsent Audun Janøy startet på filmprosjektet i desember. Før den tid var han lite kjent med Veitvets historie - spesielt det faktum at Veitvet på 1950-tallet huset Nord-Europas største kjøpesenter.

- Dette var ny kunnskap for meg da jeg satte i gang med prosjektet. Jeg har vel egentlig sett på Veitvet som en drabantby, så det har vært veldig spennende for meg å lære historien om Veitvet senter. Det er interessant at Veitvet tidligere var et såpass pulserende sted kulturmessig, forteller Audun Janøy som selv er bosatt i Drammen.

Myldrende

Kortfilmen starter med en introduksjon av hvordan det myldret av liv på Veitvet da sentret sto ferdig i 1958 - bygd etter skisser av Olav Selvaag. Akers Avis Groruddalen holdt til inne på sentret på denne tiden, og avisens redaktør Hjalmar Kielland Senior er én av intervjuobjektene i filmen. Han var selv med på åpningen av sentret i 1958.

Tidligere annonseselger i avisen, Rolf Egil Brandt, forteller om flere kjente personer som var innom sentret da det blomstret mest. Én av disse var den norske sangeren Erik Bye.

Audun Janøy har laget kortfilmen på oppdrag fra Groruddals-satsingen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

 

Ny aktivitet

Etter år med fraflytting og forfall jobbes det med å få nytt liv i lokalene som pulserte på 50-tallet. «Stikk Innom»-kontoret ble etablert på Veitvet senter høsten 2008, og har siden trukket i tråder for å engasjere beboere, næringsvirksomhet og andre til å bidra til ny aktivitet i området. I filmen møter vi blant annet Trude Mette Johansen fra Stikk Innom-kontoret.

- Historien om Veitvet senter er ganske omfattende. Med denne filmen har jeg bare pirket litt på overflaten, men jeg tror at filmen skal kunne symbolisere at det er fritt håp for fremtiden på Veitvet, smiler Audun Janøy.

Produsenten skal lage flere filmer for Groruddals-satsingen fremover.

- Neste prosjekt ut er «Gratis kjernetid i barnehagen», som er et av våre største prosjekter, opplyser informasjonsansvarlig for Groruddals-satsingen, Roy Tjomsland.

Siste nytt i Nyheter

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

 
Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Status fra Statens vegvesen

Status fra Statens vegvesen

 • statens vegvesen

Statens vegvesen sitter med flere av veiprosjektene i Groruddalen. I revidert Oslopakke 3 er ikke Fossum- eller Bredtvetdiagonalen nevnt. Men arbeidet fortsetter som før - og valg av trasé kan komme i 2017.

Overrasket med bydelspris

Alna bydelsutvalgsmøte:

Overrasket med bydelspris

 • Alna BU

Anne Grete Orlien trodde hun bare skulle snakke om sitt arbeid med pallekarmer i bydelsutvalgsmøte forrige uke. Den gang ei...

 
Positiv til tross for kutt

Henger områdeløft på Haugerud og Trosterud i en tynn tråd?

Positiv til tross for kutt

 • områdeløft

Monique Nyberget Hiller (Ap) leder styringsgruppen for områdeløft Haugerud og Trosterud. Hun er håpefull til satsing tross for kutt i Groruddals-satsingsmidler fra både stat og kommune.

Kriminalrapport om <BR>Bjerke-ungdom

Bjerke bydelsutvalg:

Kriminalrapport om
Bjerke-ungdom

 • Bjerke BU

Stasjonssjef John Roger Lund på Stovner politistasjon troppet opp med SaLTo-koordinator May-Britt Gunnaleite i bydelsutvalgsmøte for å informere bydelspolitikerne om Bjerke-ungdommen.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

 • NM

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

 
- Få saker <BR>og lite endring

Byrådet – etter ett år:

- Få saker
og lite endring

 • Byrådet – etter ett år:

Frp og Venstre mener byrådet har fått til for lite endringer med tanke på hvor lenge de har forberedt seg på å sitte med makta.

Bjerke mister millioner

Byrådet - etter ett år:

Bjerke mister millioner

med nytt kriteriesystem

 • Byrådet – etter ett år:

Bydelene får nytt kriteriesystem til fordeling av penger. Bjarne Kristoffersen (SV) kritiserer eget byråd og mener Bydel Bjerke vil tape så mye som 30 millioner kroner.

– Dårligere <BR>tilbud enn før

Et tilbakeskritt for t-banen:

– Dårligere
tilbud enn før

 • kollektivtrafikk

Etter åpningen av Lørenbanen har Åge Pettersen erfart å stå som sild i tønne på t-banen hver dag på vei til og fra jobb. I tillegg har t-banetilbudet i praksis blitt halvert.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!