Vendepunktet?

Vendepunktet?

 

Oppsal jublet for sin første håndballseier siden desember, og nå garanterer nærmest kapteinen at laget beholder plassen i Postenligaen.

- Endelig løsnet det. Det kjennes helt herlig å vinne håndballkamper, sier Oppsals kaptein André Kolstad etter seieren mot Follo i helga.

For første gang siden 18. desember klarte nemlig Oppsal å ta to poeng i en håndballmatch. En bragd kaptein Kolstad ser for seg at laget vil gjøre flere ganger i innspurten av Postenligaen.

- Vi er på gang, og jeg tror denne seieren var et vendepunkt for vår del. Stemningen og humøret i gruppa er på topp, og jeg tror vi går en lys vår i møte. Vi går for seier i resten av kampene våre. Vi har niende og sikker plass som mål. Det kan vi klare, sier Kolstad.

- Skråsikker?

- Rimelig sikker hvis vi fortsetter i samme stilen som mot Follo. Vi har en fordel med kampprogrammet vårt i forhold til våre motstandere. Dessuten er vi ordentlig i angrepsposisjon. Jeg tror folk har fått med seg tendensene våre, og ser at vi er på vei mot noe. Det er flere som skjelver litt når de hører Oppsal nå, sier Kolstad.

Også trener Bent Dahl jublet over to poeng.

- Dette var en veldig fin opplevelse for oss, og den gir oss selvtillitt. Vi fremsto rolige og gode. Jeg synes alle spillerne bidro til at dette ble et godt resultat, og jeg er selvfølgelig glad for at det ble seier. Det fortjente vi nå etter flere gode kamper uten tellende resultat, sier han.

- Kapteinen din mener dette var et vendepunkt?

- Ja, det var et vendepunkt i form av det å ta poeng. Egentlig vil jeg si at Follo-kampen var en videreføring av kampene mot Haslum og Arendal, men at vi denne gangen klarte å sikre poengene. Jeg håper vi kan fortsette i samme sporet, sier Dahl.

Nøkkelkamper

Mye av Oppsals skjebne blir avgjort i de nærmeste kampene. Først reiser blåtrøyene til Stord. De skal også spille mot jumbolaget Vålerenga, og Runar som er plassert på niende plass.

- Dette blir nøkkelkamper for vår del. Først ut er bortekamp mot Stord. Om vi vinner den vil vi bykse opp til kvalikplassen. Det er en sekspoengsmatch for oss.

- Vi skal også sørge for å slå både Vålerenga og Runar. Da vil vi ha gode sjanser for å klare oss, sier Kolstad.

Trener Bent Dahl er også klar i sin tale.

- Den virkelig nøkkelen i disse kampene er neste mot Stord. Klarer vi den vil vi ha en stor fordel. Det er fremdeles mange poeng  igjen å spille for. Vi er klare for utfordringen. Så får vi se i april om vi har vært gode nok, sier han.

Han hyller også moralen i laget.

- Den har alltid vært tilstede, og vi har hatt bra trøkk over hele linja. Selv om vi har slitt i motgang, skal alle gutta ha ære for den moralen de har vist. Det er imponerende, sier Dahl.

- Fikk ut potensialet

Oppsal startet kampen best, men klarte likevel ikke å gå til pause med en ledelse på mer enn ett mål. Andre omgang fortsatte med Oppsal som det førende laget, og etter hvert kom de seg opp til en fem-målsledelse.

Follo knappet inn til to mål mot slutten etter kraftig mannsoppdekking, men Svetislav Verkic var solid i Oppsals mål og tok det meste. Dermed kunne både hjemmlaget og publikum juble for seier 25-21.

For Oppsal var det gledelig at angrepsspillet satt bedre enn på lenge, og at sjansene, i større grad enn tidligere, ble satt i mål. Både Espen Granli og Erik Skifjeld Alm fikk uttelling på sine skudd, mens Steven Larsson og Dejan Dobardzijev virket solide med sine seks scoringer hver.

- Vi har levert positive tendenser hele veien etter jul, men har slitt med å få resultater av det. Mot Follo fikk vi endelig utnyttet litt av potensialet vårt fremover på banen også. Det hjelper, og det var rett og slett herlig at det endelig vippet vår vei, sier André Kolstad.

Han er også godt fornøyd med at lagkameratene klarte å beholde roen kampen igjennom.

- Vi hadde mye bedre uttelling på sjansene våre i denne kampen, og mye av grunnen til det tror jeg er at gutta holdt hodet kaldt. Tidligere har vi begynt å stresse fryktelig.

- Da vi ledet med fem mål mot Follo ble vi enige om å ta det rolig. Det klarte vi, og det var deilig å se at det betalte seg med seier, sier han.

Hard jobb

Kapteinen sier at de har jobbet mye med angrepsspillet.

- Vi lagt ned mange timers arbeid. Vi har forsøkt å være mer direkte på mål. Det er vi avhengige av hvis vi skal få utnyttet skytterne våre.

- Med tanke på all den jobben vi har lagt ned, er det deilig å se at det fungerer, sier Kolstad.

Også forsvarsspillet, og særlig keeperprestasjonene, bør også hedres etter seieren.

- Vi leverte nok en gang en god jobb i forsvar, og igjen må vi takke keeper Svetislav som våkna for fullt i andre omgang. Han hadde flere viktige redninger for oss, sier Kolstad.

Håndball, Postenligaen, herrer:

Oppsal - Follo 25-21 (13-12)

Oppsal arena

Tilskuere: 591

Dommere: Tor Brede Launes og Per Olav Peersen

Oppsals lag (mål i parentes): Svetislav Verkic, Espen Wangen, Erik Skifjeld Alm (5), Kristinn Bjørulfsson, Dejan Dobard­zijev (6), Ørjan Gabrielsen (1), Eivind Grabo (1), Espen Granli (3), Anders Jørgensen, Andre Kolstad (1), Steven Larsson (6), Eirik Nordeng (2), Henrik Rosenkvist og Thröstur Thrainsson (2).

Toppscorer Follo: Magnus Jøndal (7)

Utvisninger: Oppsal 4x2 minutter, Follo 2x2 minutter.

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

 
Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!