Vendepunktet?

Vendepunktet?

 

Oppsal jublet for sin første håndballseier siden desember, og nå garanterer nærmest kapteinen at laget beholder plassen i Postenligaen.

- Endelig løsnet det. Det kjennes helt herlig å vinne håndballkamper, sier Oppsals kaptein André Kolstad etter seieren mot Follo i helga.

For første gang siden 18. desember klarte nemlig Oppsal å ta to poeng i en håndballmatch. En bragd kaptein Kolstad ser for seg at laget vil gjøre flere ganger i innspurten av Postenligaen.

- Vi er på gang, og jeg tror denne seieren var et vendepunkt for vår del. Stemningen og humøret i gruppa er på topp, og jeg tror vi går en lys vår i møte. Vi går for seier i resten av kampene våre. Vi har niende og sikker plass som mål. Det kan vi klare, sier Kolstad.

- Skråsikker?

- Rimelig sikker hvis vi fortsetter i samme stilen som mot Follo. Vi har en fordel med kampprogrammet vårt i forhold til våre motstandere. Dessuten er vi ordentlig i angrepsposisjon. Jeg tror folk har fått med seg tendensene våre, og ser at vi er på vei mot noe. Det er flere som skjelver litt når de hører Oppsal nå, sier Kolstad.

Også trener Bent Dahl jublet over to poeng.

- Dette var en veldig fin opplevelse for oss, og den gir oss selvtillitt. Vi fremsto rolige og gode. Jeg synes alle spillerne bidro til at dette ble et godt resultat, og jeg er selvfølgelig glad for at det ble seier. Det fortjente vi nå etter flere gode kamper uten tellende resultat, sier han.

- Kapteinen din mener dette var et vendepunkt?

- Ja, det var et vendepunkt i form av det å ta poeng. Egentlig vil jeg si at Follo-kampen var en videreføring av kampene mot Haslum og Arendal, men at vi denne gangen klarte å sikre poengene. Jeg håper vi kan fortsette i samme sporet, sier Dahl.

Nøkkelkamper

Mye av Oppsals skjebne blir avgjort i de nærmeste kampene. Først reiser blåtrøyene til Stord. De skal også spille mot jumbolaget Vålerenga, og Runar som er plassert på niende plass.

- Dette blir nøkkelkamper for vår del. Først ut er bortekamp mot Stord. Om vi vinner den vil vi bykse opp til kvalikplassen. Det er en sekspoengsmatch for oss.

- Vi skal også sørge for å slå både Vålerenga og Runar. Da vil vi ha gode sjanser for å klare oss, sier Kolstad.

Trener Bent Dahl er også klar i sin tale.

- Den virkelig nøkkelen i disse kampene er neste mot Stord. Klarer vi den vil vi ha en stor fordel. Det er fremdeles mange poeng  igjen å spille for. Vi er klare for utfordringen. Så får vi se i april om vi har vært gode nok, sier han.

Han hyller også moralen i laget.

- Den har alltid vært tilstede, og vi har hatt bra trøkk over hele linja. Selv om vi har slitt i motgang, skal alle gutta ha ære for den moralen de har vist. Det er imponerende, sier Dahl.

- Fikk ut potensialet

Oppsal startet kampen best, men klarte likevel ikke å gå til pause med en ledelse på mer enn ett mål. Andre omgang fortsatte med Oppsal som det førende laget, og etter hvert kom de seg opp til en fem-målsledelse.

Follo knappet inn til to mål mot slutten etter kraftig mannsoppdekking, men Svetislav Verkic var solid i Oppsals mål og tok det meste. Dermed kunne både hjemmlaget og publikum juble for seier 25-21.

For Oppsal var det gledelig at angrepsspillet satt bedre enn på lenge, og at sjansene, i større grad enn tidligere, ble satt i mål. Både Espen Granli og Erik Skifjeld Alm fikk uttelling på sine skudd, mens Steven Larsson og Dejan Dobardzijev virket solide med sine seks scoringer hver.

- Vi har levert positive tendenser hele veien etter jul, men har slitt med å få resultater av det. Mot Follo fikk vi endelig utnyttet litt av potensialet vårt fremover på banen også. Det hjelper, og det var rett og slett herlig at det endelig vippet vår vei, sier André Kolstad.

Han er også godt fornøyd med at lagkameratene klarte å beholde roen kampen igjennom.

- Vi hadde mye bedre uttelling på sjansene våre i denne kampen, og mye av grunnen til det tror jeg er at gutta holdt hodet kaldt. Tidligere har vi begynt å stresse fryktelig.

- Da vi ledet med fem mål mot Follo ble vi enige om å ta det rolig. Det klarte vi, og det var deilig å se at det betalte seg med seier, sier han.

Hard jobb

Kapteinen sier at de har jobbet mye med angrepsspillet.

- Vi lagt ned mange timers arbeid. Vi har forsøkt å være mer direkte på mål. Det er vi avhengige av hvis vi skal få utnyttet skytterne våre.

- Med tanke på all den jobben vi har lagt ned, er det deilig å se at det fungerer, sier Kolstad.

Også forsvarsspillet, og særlig keeperprestasjonene, bør også hedres etter seieren.

- Vi leverte nok en gang en god jobb i forsvar, og igjen må vi takke keeper Svetislav som våkna for fullt i andre omgang. Han hadde flere viktige redninger for oss, sier Kolstad.

Håndball, Postenligaen, herrer:

Oppsal - Follo 25-21 (13-12)

Oppsal arena

Tilskuere: 591

Dommere: Tor Brede Launes og Per Olav Peersen

Oppsals lag (mål i parentes): Svetislav Verkic, Espen Wangen, Erik Skifjeld Alm (5), Kristinn Bjørulfsson, Dejan Dobard­zijev (6), Ørjan Gabrielsen (1), Eivind Grabo (1), Espen Granli (3), Anders Jørgensen, Andre Kolstad (1), Steven Larsson (6), Eirik Nordeng (2), Henrik Rosenkvist og Thröstur Thrainsson (2).

Toppscorer Follo: Magnus Jøndal (7)

Utvisninger: Oppsal 4x2 minutter, Follo 2x2 minutter.

Siste nytt i Nyheter

3,4 kilometer for to hjul

3,4 kilometer for to hjul

 • Gang- og sykkelvei

Bymiljøetaten og byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) åpnet den 3,4 kilometer lange gang- og sykkelveien fra Trosterudkrysset til Ole Deviks vei. Arbeidet har pågått i to år - og byråden håper dette vil få flere ut på to hjul i Groruddalen.

For få praksisplasser

For få praksisplasser

- Høyre er bekymret

 • Ap

Yassine Arakia (H) og Saida Begum (H) er bekymret for tilgang til praksisplasser for elever med yrkesfaglig fordypning og mener skolebyrådens varslede yrkesfagsmelding vil komme for sent.

Google Maps

Togulykke på Bryn:

Én person omkom

 • politi

Politiet fikk tirsdag formiddag melding om at en mann ble påkjørt av toget i nærheten av Bryn stasjon. Han er nå bekreftet omkommet.

 
- Flerkultur er <BR>ikke noe nytt

«Kamzy» til Kuben på internasjonal dag:

- Flerkultur er
ikke noe nytt

 • Internasjonal dag

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) gikk rett til kilden da hun skulle snakke om internasjonal dag på Kuben yrkesarena i forrige uke.

Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

 • politikk

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

 • GRORUD BU

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

 
Vil rette opp inntrykket

Fagkveld om barnevernet hos politiet:

Vil rette opp inntrykket

 • politi

Politiet på Stovner inviterte til fagkvelder for å framsnakke barnevernet i hele Groruddalen. Målet er å bryte ned fordommene.

Rekordoppmøte til <BR>«Torbjørns time»

Kunnskapsministeren på Haugenstua skole:

Rekordoppmøte til
«Torbjørns time»

 • foreldremøte

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ble overrasket over hvor mange interesserte som møtte opp i hans foreldremøte på Haugenstua skole. Innspillene tar han med seg videre.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

 • politikk

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

 
«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

 • byrådet

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Påvist asbest

Påvist asbest

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

Ønsker innspill til innhold

Ny Groruddals-satsing skal planlegges

Ønsker innspill til innhold

 • Groruddals-satsingen

En ny Groruddals-satsing er på trappene og skal fylles med innhold. Alna-politiker Grete Horntvedt (H) og stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) oppfordrer groruddøler og lokalpolitikere til å komme med innspill.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!