Vendepunktet?

Vendepunktet?

 

Oppsal jublet for sin første håndballseier siden desember, og nå garanterer nærmest kapteinen at laget beholder plassen i Postenligaen.

Skrevet av:

- Endelig løsnet det. Det kjennes helt herlig å vinne håndballkamper, sier Oppsals kaptein André Kolstad etter seieren mot Follo i helga.

For første gang siden 18. desember klarte nemlig Oppsal å ta to poeng i en håndballmatch. En bragd kaptein Kolstad ser for seg at laget vil gjøre flere ganger i innspurten av Postenligaen.

- Vi er på gang, og jeg tror denne seieren var et vendepunkt for vår del. Stemningen og humøret i gruppa er på topp, og jeg tror vi går en lys vår i møte. Vi går for seier i resten av kampene våre. Vi har niende og sikker plass som mål. Det kan vi klare, sier Kolstad.

- Skråsikker?

- Rimelig sikker hvis vi fortsetter i samme stilen som mot Follo. Vi har en fordel med kampprogrammet vårt i forhold til våre motstandere. Dessuten er vi ordentlig i angrepsposisjon. Jeg tror folk har fått med seg tendensene våre, og ser at vi er på vei mot noe. Det er flere som skjelver litt når de hører Oppsal nå, sier Kolstad.

Også trener Bent Dahl jublet over to poeng.

- Dette var en veldig fin opplevelse for oss, og den gir oss selvtillitt. Vi fremsto rolige og gode. Jeg synes alle spillerne bidro til at dette ble et godt resultat, og jeg er selvfølgelig glad for at det ble seier. Det fortjente vi nå etter flere gode kamper uten tellende resultat, sier han.

- Kapteinen din mener dette var et vendepunkt?

- Ja, det var et vendepunkt i form av det å ta poeng. Egentlig vil jeg si at Follo-kampen var en videreføring av kampene mot Haslum og Arendal, men at vi denne gangen klarte å sikre poengene. Jeg håper vi kan fortsette i samme sporet, sier Dahl.

Nøkkelkamper

Mye av Oppsals skjebne blir avgjort i de nærmeste kampene. Først reiser blåtrøyene til Stord. De skal også spille mot jumbolaget Vålerenga, og Runar som er plassert på niende plass.

- Dette blir nøkkelkamper for vår del. Først ut er bortekamp mot Stord. Om vi vinner den vil vi bykse opp til kvalikplassen. Det er en sekspoengsmatch for oss.

- Vi skal også sørge for å slå både Vålerenga og Runar. Da vil vi ha gode sjanser for å klare oss, sier Kolstad.

Trener Bent Dahl er også klar i sin tale.

- Den virkelig nøkkelen i disse kampene er neste mot Stord. Klarer vi den vil vi ha en stor fordel. Det er fremdeles mange poeng  igjen å spille for. Vi er klare for utfordringen. Så får vi se i april om vi har vært gode nok, sier han.

Han hyller også moralen i laget.

- Den har alltid vært tilstede, og vi har hatt bra trøkk over hele linja. Selv om vi har slitt i motgang, skal alle gutta ha ære for den moralen de har vist. Det er imponerende, sier Dahl.

- Fikk ut potensialet

Oppsal startet kampen best, men klarte likevel ikke å gå til pause med en ledelse på mer enn ett mål. Andre omgang fortsatte med Oppsal som det førende laget, og etter hvert kom de seg opp til en fem-målsledelse.

Follo knappet inn til to mål mot slutten etter kraftig mannsoppdekking, men Svetislav Verkic var solid i Oppsals mål og tok det meste. Dermed kunne både hjemmlaget og publikum juble for seier 25-21.

For Oppsal var det gledelig at angrepsspillet satt bedre enn på lenge, og at sjansene, i større grad enn tidligere, ble satt i mål. Både Espen Granli og Erik Skifjeld Alm fikk uttelling på sine skudd, mens Steven Larsson og Dejan Dobardzijev virket solide med sine seks scoringer hver.

- Vi har levert positive tendenser hele veien etter jul, men har slitt med å få resultater av det. Mot Follo fikk vi endelig utnyttet litt av potensialet vårt fremover på banen også. Det hjelper, og det var rett og slett herlig at det endelig vippet vår vei, sier André Kolstad.

Han er også godt fornøyd med at lagkameratene klarte å beholde roen kampen igjennom.

- Vi hadde mye bedre uttelling på sjansene våre i denne kampen, og mye av grunnen til det tror jeg er at gutta holdt hodet kaldt. Tidligere har vi begynt å stresse fryktelig.

- Da vi ledet med fem mål mot Follo ble vi enige om å ta det rolig. Det klarte vi, og det var deilig å se at det betalte seg med seier, sier han.

Hard jobb

Kapteinen sier at de har jobbet mye med angrepsspillet.

- Vi lagt ned mange timers arbeid. Vi har forsøkt å være mer direkte på mål. Det er vi avhengige av hvis vi skal få utnyttet skytterne våre.

- Med tanke på all den jobben vi har lagt ned, er det deilig å se at det fungerer, sier Kolstad.

Også forsvarsspillet, og særlig keeperprestasjonene, bør også hedres etter seieren.

- Vi leverte nok en gang en god jobb i forsvar, og igjen må vi takke keeper Svetislav som våkna for fullt i andre omgang. Han hadde flere viktige redninger for oss, sier Kolstad.

Håndball, Postenligaen, herrer:

Oppsal - Follo 25-21 (13-12)

Oppsal arena

Tilskuere: 591

Dommere: Tor Brede Launes og Per Olav Peersen

Oppsals lag (mål i parentes): Svetislav Verkic, Espen Wangen, Erik Skifjeld Alm (5), Kristinn Bjørulfsson, Dejan Dobard­zijev (6), Ørjan Gabrielsen (1), Eivind Grabo (1), Espen Granli (3), Anders Jørgensen, Andre Kolstad (1), Steven Larsson (6), Eirik Nordeng (2), Henrik Rosenkvist og Thröstur Thrainsson (2).

Toppscorer Follo: Magnus Jøndal (7)

Utvisninger: Oppsal 4x2 minutter, Follo 2x2 minutter.

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!