Vendepunktet?

Vendepunktet?

 

Oppsal jublet for sin første håndballseier siden desember, og nå garanterer nærmest kapteinen at laget beholder plassen i Postenligaen.

Skrevet av:

- Endelig løsnet det. Det kjennes helt herlig å vinne håndballkamper, sier Oppsals kaptein André Kolstad etter seieren mot Follo i helga.

For første gang siden 18. desember klarte nemlig Oppsal å ta to poeng i en håndballmatch. En bragd kaptein Kolstad ser for seg at laget vil gjøre flere ganger i innspurten av Postenligaen.

- Vi er på gang, og jeg tror denne seieren var et vendepunkt for vår del. Stemningen og humøret i gruppa er på topp, og jeg tror vi går en lys vår i møte. Vi går for seier i resten av kampene våre. Vi har niende og sikker plass som mål. Det kan vi klare, sier Kolstad.

- Skråsikker?

- Rimelig sikker hvis vi fortsetter i samme stilen som mot Follo. Vi har en fordel med kampprogrammet vårt i forhold til våre motstandere. Dessuten er vi ordentlig i angrepsposisjon. Jeg tror folk har fått med seg tendensene våre, og ser at vi er på vei mot noe. Det er flere som skjelver litt når de hører Oppsal nå, sier Kolstad.

Også trener Bent Dahl jublet over to poeng.

- Dette var en veldig fin opplevelse for oss, og den gir oss selvtillitt. Vi fremsto rolige og gode. Jeg synes alle spillerne bidro til at dette ble et godt resultat, og jeg er selvfølgelig glad for at det ble seier. Det fortjente vi nå etter flere gode kamper uten tellende resultat, sier han.

- Kapteinen din mener dette var et vendepunkt?

- Ja, det var et vendepunkt i form av det å ta poeng. Egentlig vil jeg si at Follo-kampen var en videreføring av kampene mot Haslum og Arendal, men at vi denne gangen klarte å sikre poengene. Jeg håper vi kan fortsette i samme sporet, sier Dahl.

Nøkkelkamper

Mye av Oppsals skjebne blir avgjort i de nærmeste kampene. Først reiser blåtrøyene til Stord. De skal også spille mot jumbolaget Vålerenga, og Runar som er plassert på niende plass.

- Dette blir nøkkelkamper for vår del. Først ut er bortekamp mot Stord. Om vi vinner den vil vi bykse opp til kvalikplassen. Det er en sekspoengsmatch for oss.

- Vi skal også sørge for å slå både Vålerenga og Runar. Da vil vi ha gode sjanser for å klare oss, sier Kolstad.

Trener Bent Dahl er også klar i sin tale.

- Den virkelig nøkkelen i disse kampene er neste mot Stord. Klarer vi den vil vi ha en stor fordel. Det er fremdeles mange poeng  igjen å spille for. Vi er klare for utfordringen. Så får vi se i april om vi har vært gode nok, sier han.

Han hyller også moralen i laget.

- Den har alltid vært tilstede, og vi har hatt bra trøkk over hele linja. Selv om vi har slitt i motgang, skal alle gutta ha ære for den moralen de har vist. Det er imponerende, sier Dahl.

- Fikk ut potensialet

Oppsal startet kampen best, men klarte likevel ikke å gå til pause med en ledelse på mer enn ett mål. Andre omgang fortsatte med Oppsal som det førende laget, og etter hvert kom de seg opp til en fem-målsledelse.

Follo knappet inn til to mål mot slutten etter kraftig mannsoppdekking, men Svetislav Verkic var solid i Oppsals mål og tok det meste. Dermed kunne både hjemmlaget og publikum juble for seier 25-21.

For Oppsal var det gledelig at angrepsspillet satt bedre enn på lenge, og at sjansene, i større grad enn tidligere, ble satt i mål. Både Espen Granli og Erik Skifjeld Alm fikk uttelling på sine skudd, mens Steven Larsson og Dejan Dobardzijev virket solide med sine seks scoringer hver.

- Vi har levert positive tendenser hele veien etter jul, men har slitt med å få resultater av det. Mot Follo fikk vi endelig utnyttet litt av potensialet vårt fremover på banen også. Det hjelper, og det var rett og slett herlig at det endelig vippet vår vei, sier André Kolstad.

Han er også godt fornøyd med at lagkameratene klarte å beholde roen kampen igjennom.

- Vi hadde mye bedre uttelling på sjansene våre i denne kampen, og mye av grunnen til det tror jeg er at gutta holdt hodet kaldt. Tidligere har vi begynt å stresse fryktelig.

- Da vi ledet med fem mål mot Follo ble vi enige om å ta det rolig. Det klarte vi, og det var deilig å se at det betalte seg med seier, sier han.

Hard jobb

Kapteinen sier at de har jobbet mye med angrepsspillet.

- Vi lagt ned mange timers arbeid. Vi har forsøkt å være mer direkte på mål. Det er vi avhengige av hvis vi skal få utnyttet skytterne våre.

- Med tanke på all den jobben vi har lagt ned, er det deilig å se at det fungerer, sier Kolstad.

Også forsvarsspillet, og særlig keeperprestasjonene, bør også hedres etter seieren.

- Vi leverte nok en gang en god jobb i forsvar, og igjen må vi takke keeper Svetislav som våkna for fullt i andre omgang. Han hadde flere viktige redninger for oss, sier Kolstad.

Håndball, Postenligaen, herrer:

Oppsal - Follo 25-21 (13-12)

Oppsal arena

Tilskuere: 591

Dommere: Tor Brede Launes og Per Olav Peersen

Oppsals lag (mål i parentes): Svetislav Verkic, Espen Wangen, Erik Skifjeld Alm (5), Kristinn Bjørulfsson, Dejan Dobard­zijev (6), Ørjan Gabrielsen (1), Eivind Grabo (1), Espen Granli (3), Anders Jørgensen, Andre Kolstad (1), Steven Larsson (6), Eirik Nordeng (2), Henrik Rosenkvist og Thröstur Thrainsson (2).

Toppscorer Follo: Magnus Jøndal (7)

Utvisninger: Oppsal 4x2 minutter, Follo 2x2 minutter.

Siste nytt i Nyheter

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

 • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

– Skaper usikkerhet <BR>og svekker tilliten

Reagerer på barnehage-stopp

– Skaper usikkerhet
og svekker tilliten

 • Espira

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener saken om at byrådet stopper en Espira fra å bygge en privat barnehage på Økern skaper stor usikkerhet og svekker tillitsforholdet til kommunen.

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

 • Bydel Alna

Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

 
Ber Groruddalen<BR> mobilisere til kamp

Ber Groruddalen
mobilisere til kamp

 • Eierseksjonsloven

Jan Bøhler (Ap) skal lede arbeidet med eierseksjonsloven på Stortinget og ber folk samle seg for å kjempe mot bolighaiene. Han mener regjeringen skuffer med sine argumenter og går mot sine egne i bystyret.

Foreslår å senke <BR>farten på Stovner

Foreslår å senke
farten på Stovner

 • stovner

Forslag fra Bymiljøetaten om tiltak til nye fartssoner i Bydel Stovner er nå sendt ut på høring. Farten skal senkes og flere fartshumper foreslås etablert. I tillegg kan det komme fortau på bussholdeplasser på Høybråten.

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

 • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

 • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Innførte dieselforbud for <BR>ikke å bryte loven

Bør forsere tiltak for å unngå forbud i fremtiden:

Innførte dieselforbud for
ikke å bryte loven

 • Dieselforbud

Overingeniør på luftkvalitet Susanne Lützenkirchen i Bymiljøetaten forteller at det er første gang Oslo har innført dieselforbud på grunn av dårlig luftkvalitet. Hun mener forsering av Euro VI-standard for lastebiler vil forhindre forbud i fremtiden.

SV-Valen til Furuset

SV-Valen til Furuset

 • Alna SV

I kveld kommer SVs nestleder Snorre Valen til Deichmanske bibliotek på Furuset for å snakke om fordelingspolitikk.

 
Hjelper elever «over kneika»

Hjelper elever «over kneika»

 • Skolepolitikk

Rommen skole fikk fem nye utviklingslærere dette skoleåret. Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er glad for at elever som må tette noen hull kan få hjelpen de trenger.

Skaper brobyggere

Skaper brobyggere

FlexID er et nytt prosjekt i Bydel Grorud, der flerkulturell ungdom hjelpes til å finne sin identitet i møte med skole, familie og jobb, og tilslutt står igjen som «brobyggere» mellom kulturene.

Utvider med sushi og bakeri

Grorud tar sats i 2017

Utvider med sushi og bakeri

 • Grorud senter

Grorud senter skal pusses opp innvendig fram til påske. Da skal de friste med sushi, bakeri og kjøkkenbutikk. Ellers i Groruddalen har sentrene stort sett opplevd økning i omsetning i 2016.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!