ANNONSE

Venstre kjemper for «folkebibliotekmilliard»

Venstre kjemper for «folkebibliotekmilliard»

 

Deichmanske bibliotek-filialene på Stovner, Romsås, Furuset og Bjerke vil få sin bit av kaka dersom tiltaket blir realisert.

- Dette innebærer en opptrappingsplan for skole- og folkebibliotekene, for vi trenger å løfte folkebibliotekets samfunnsoppdrag inn i fremtiden, sier Julianne Ferskaug i en pressemelding.

Hun er Venstres medlem i kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre, og mener bibliotekene er en del av grunnfjellet i norsk kulturliv. Venstre mener imidlertid at regjeringen har nedprioritert bibliotekene i Kulturløftet I og II.

- Bibliotekene trenger en «folkebibliotekmilliard» til nye lokaler, en ordning som gjør e-bøker tilgjengelige for alle og et kompetanseløft. Bibliotekene er svært viktige institusjoner i kunnskapssamfunnet, sier Ferskaug.

 

Mer moderne

I Oslo kommer Venstre med en biblioteksmelding rundt nyttår. Denne legger opp til en modernisering av byens biblioteker.

- Her hadde det vært til stor hjelp om vi kunne spille på lag med staten, understreker Julianne Ferskaug og fortsetter:

- Tidligere handlet det om at alle skulle få mulighet til å lære å lese. I fremtiden vil det handle om at alle skal kunne lære å navigere i det nye, digitale samfunnet og informasjonsflommen det fører med seg. Det er derfor en systematisk satsing på folkebibliotekene gjennom en  er så viktig. Det er å satse på kunnskap i praksis.

Siste nytt i Nyheter

- Ingen skal ta fra politiet kontrollen

Politimester Hans Sjøvold og byrådsleder Raymond Johansen er klare i sine taler; forebygging er kanskje ikke det mest sexy, men det nytter. Og det er ingen områder i Oslo politiet ikke tør å gå inn i.

ANNONSE
Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

 
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
ANNONSE