Venstre kjemper for «folkebibliotekmilliard»

Venstre kjemper for «folkebibliotekmilliard»

 

Deichmanske bibliotek-filialene på Stovner, Romsås, Furuset og Bjerke vil få sin bit av kaka dersom tiltaket blir realisert.

- Dette innebærer en opptrappingsplan for skole- og folkebibliotekene, for vi trenger å løfte folkebibliotekets samfunnsoppdrag inn i fremtiden, sier Julianne Ferskaug i en pressemelding.

Hun er Venstres medlem i kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre, og mener bibliotekene er en del av grunnfjellet i norsk kulturliv. Venstre mener imidlertid at regjeringen har nedprioritert bibliotekene i Kulturløftet I og II.

- Bibliotekene trenger en «folkebibliotekmilliard» til nye lokaler, en ordning som gjør e-bøker tilgjengelige for alle og et kompetanseløft. Bibliotekene er svært viktige institusjoner i kunnskapssamfunnet, sier Ferskaug.

 

Mer moderne

I Oslo kommer Venstre med en biblioteksmelding rundt nyttår. Denne legger opp til en modernisering av byens biblioteker.


- Her hadde det vært til stor hjelp om vi kunne spille på lag med staten, understreker Julianne Ferskaug og fortsetter:

- Tidligere handlet det om at alle skulle få mulighet til å lære å lese. I fremtiden vil det handle om at alle skal kunne lære å navigere i det nye, digitale samfunnet og informasjonsflommen det fører med seg. Det er derfor en systematisk satsing på folkebibliotekene gjennom en  er så viktig. Det er å satse på kunnskap i praksis.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

 
Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.

Google Maps

Politiet melder på Twitter om at en person skal være påkjørt av tog på Haugenstua midt på dagen. Som følge av dette ble all togtrafikken stoppet på stedet.