Verdens største stålampe

Verdens største stålampe

 

Nå er verdens største stålampe montert i Haugenstua borettslag. Lampa er hele ni meter høy.

Skrevet av:

 -  Det er gøy å se hvordan dette bli, sier kunstnerne Martin og Fredrik Raddum, som fikk ideen til lampa.

For tre år siden utlyste Bydel Stovner en lukket utsmykkings-konkurranse med utgangspunkt i bydelens områdesatsing på Haugenstua. En enstemmig jury var den gang enige om at bidraget «Storstua på Haugenstua» var det aller beste, og at en ni meter høy lampe skulle lyse opp tilværelsen til Haugenstua-beboerne.

 

Må være stor

Etter tre år med arbeid ble lampa satt opp på onsdag, og da kriblet det litt ekstra i brødrenes mager. 

- Dette øyeblikket har vi gått med i hodet ganske lenge. Det blir gøy å se resultatet av noe vi har jobbet med i tre år, sier de. 

Ideen er fortsatt det samme som for tre år siden, men enkelte justeringer er gjort underveis. At lampa ble verdens største er slett ikke tilfeldig. Lampa må være stor for at den skal få noen hensikt mellom de store boligblokkene.

- Målet vårt er at denne plassen skal bli mer intim med denne lampa, forteller brødrene. 

 

Forstørret

«Storstua på Haugen-stua» er altså en ni meter høy stålampe med varmt lys og varmeseter for kalde vinterdager. 

Lysmasten forestiller en forstørret innendørs rød stålampe med gul skjerm. Prosjektet ble presentert for befolkningen på Haugenstua høsten 2009, og det var oppslutning rundt tiltaket. Kunstverket er finansiert gjennom Groruddals-satsingens Områdeløft på Hau-genstua.

- Konkurransen gikk ut på å lage noe identitetsskapende for Haugenstua. Tanken er at denne skal skape et fellesrom her, forteller Raddum-brødrene.

 

Ikke sterkt lys

De tror det blir mange turer til Haugenstua for å se hvordan lampa tar seg ut. 

- En lørdag klokka 15 på vinteren, nei, la oss si 17, tror jeg denne lampa vil komme til sin fulle rett, sier Raddum. 

De tro brødrene lover også at ingen skal bli blendet av lampa.

-  Det har vært en av bekymringene til beboerne, men det skal ikke bli så sterkt lys. Vi bruker ledlys, sier de. 

 

Siste nytt i Nyheter

Groruddalens rolle<BR> i byutviklingen

Stor konferanse om Groruddals-satsing og boligbygging:

Groruddalens rolle
i byutviklingen

  • Boligbygging

På torsdag og fredag samles politikere og fagfolk til to konferanser om utviklingen i Groruddalen med vekt på Groruddals-satsingen og boligbygging. Målet er å markere dalens innflytelse fra 2007 og inn i fremtiden.

Glemmer ikke <BR>Alna ridesenter

Budsjettforhandling 2017:

Glemmer ikke
Alna ridesenter

  • Alna ridesenter

Frp velger å sette av én million kroner i sitt alternative budsjett til å nedbetale deler av Alna ridesenters lån og håper på bred politisk støtte. Budsjettet skal vedtas i dag.

Folkehelsebydelen

Folkehelsebydelen

  • politikk

Ved månedsskiftet la bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide frem budsjettforslaget for Bydel Grorud i 2017. Solid økonomisk styring de siste årene medfører ingen store overraskelser i budsjettet, der videreføring av satsingen på folkehelse er den store fellesnevneren.

 
Trenger din stemme

Skal sette ut ti benker:

Trenger din stemme

  • områdeløft

Programleder Ingvild Risnes for områdeløft Trosterud-Haugerud vil ha forslag til hvor ti benker i området kan plasseres. Områdeløftet har fått 400.000 kroner til strakstiltak.

Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

  • Furuset

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens fredssenter og den norske ambassaden i Paris.

 
- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

 
Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!