ANNONSE

Starter opp natteravngruppe på Vestli:

- Vi har blitt litt glemt her oppe

- Vi har blitt litt glemt her oppe

NATTERAVNER PÅ VESTLI: Annstein Garnes i Vestli Vel har fått med seg Jan Bøhler (Ap) og mange andre til å gå som natteravner i helga. Han vil starte initativet på Vestli, og ønsker å gjøre lokalområdet tryggere.

I helga kom det fram at ungdommer tente på søppelkasser og kastet steiner mot politiet på Vestli. Nå har leder i Vestli Vel, Annstein Garnes, tatt initiativ til å opprette en natteravngruppe i lokalområdet for å vise at de bryr seg.

Tekst:

Publisert:

I helga hopet det seg opp med saker om ungdommer fra 17 til 20 år som blant annet kastet steiner mot politi og vekter, tente på søppelkasser og lagde kvalme på Vestli. Nå har beboerne fulgt opp saken i egne hender. I kveld klokka åtte og i morgen kveld skal flere ut å gå.

Garnes, og politiker Jan Bøhler som skal være med å gå og har sittet i styret for natteravnene i Oslo før. Han mener Vestli-området har blitt litt neglisjert, og at det er på tide å ta området tilbake igjen. Bak initiativet ligger det også følelsen av at stedet har blitt satt til side i Groruddals-satsingen, og ikke blitt godt nok satset på.

Man har kanskje følt at det har gått så bra her, og det har vært for lite satsing på Vestli. Det er et område som krever oppmerksomhet, og det er farlig for bydelen, kommunen og politikere å ikke se dette, mener Bøhler.

- Vi har blitt litt glemt her oppe. Nå må vi gjøre det lille vi kan for å skape mer trygghet, legger Garnes til.

Tabbe å legge ned The Planet

Han har hengt opp plakater i området, og har allerede fått mange telefoner fra folk som ønsker å bidra. Under intervjuet med avisen ble han oppringt to ganger.

- Den siste samtalen var med en på 16 år som ønsker å gå med oss, sier han.

Siden ungdomsklubben The Planet ble lagt ned, har det ikke vært et slikt tilbud for ungdom på Vestli. Bøhler mener det er avgjørende for utviklingen av et område å ha et slikt lavterskelområde. Bydel Stovner arbeider med en ungdomssatsing, men både Bøhler og Garnes ønsker å peke på Vestli som et område å begynne.

- Vestli er ikke nevnt med et ord i Groruddals-satsingen, sier Garnes.

Natteravninitiativet ble satt i gang mandag, etter at politiet gikk ut med helgas hendelser.

Jeg ringte Sporveien for å låne lokale på Vestli T-banestasjon, noe vi fikk. Og så har jeg hentet utstyr, fått med folk og opprettet en side på Facebook som hadde 15.000 klikk bare natt til onsdag, sier han.

Ikke så mye som skal til

Garnes håper han kan få satt i gang noen grupper som kan gå på kveldene.

- Man trenger ikke være med hver gang, men får jeg en forelder fra hver klasse på Vestli eller Tokerud skole så har vi nok til å kunne gå hver helg hver uke. Det er ikke så mye som skal til, sier han.

Han har allerede snakket med flere beboere. Det er ikke alltid hyggelig respons å få.

- Jeg har fått vite om mange uheldige episoder. Vi hørte om noen som ble drapstruet, og familier er redde for å gå ut om kvelden. Det skal ikke være slik, sier han.

- Det skal ikke være sånn at man skal være redd for å gå hjem bare for å ha sett på et annet menneske.

Les hele saken om initiativet i vår eAvis og papirutgave. Der kan du lese kommentarer fra politiet og tidligere styreleder i Fossumhagen borettslag.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Beholder Nybyen likevel

Espira går inn for å beholde Nybyen barnehage på Økern, til tross for null støtte fra byrådet. I tillegg går de inn for nok en barnehage på Valle Hovin sammen med Selvaag.

ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

 
Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
ANNONSE