- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

GJENBRUK: Bydelsrusken Alna driver med gjenbruk, spesielt til barnehager. Elin Algermissen forteller byrådene Robert Steen og Geir Lippestad, ruskengeneral Jan Hauger og Solveig Sommer Holm fra bydelen hvordan tiltaket fungerer.

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:46

Se bildet større

PÅ BESØK: Ruskengeneral Jan Hauger, Elin Algermissen, Terje Brønstad, finansbyråd Robert Steen (Ap), Marie Stephensen og næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) snakket om Bydelsrusken, fremtiden til tiltaket og hva som gjøres i Bydel Alna.

Budsjettforslagene i bydelene rulles nå ut før politisk behandling i desember. Bydelsdirektøren i Alna bydel foreslår å legge inn Bydelsrusken som en del av deres ordinære budsjett med 1,3 millioner kroner. Ordningen har vært en del av Groruddals-satsingen og dermed fått midler herfra, men det er usikkert hva som skjer i den nye Groruddals-satsingen fra 2017 til 2027. Oslo bystyre vedtok i april 2015 et ønske om å etablere Bydelsrusken i alle byens bydeler.

De gjør en super jobb for bydelen, enten det er å plukke søppel, klippe gress eller gjenbruk. Min oppgave er å skape flere arbeidsarenaer og vi har satt av ekstra midler til dette i budsjettet. Nå leter vi etter gode tiltak, sier Lippestad.

Friske midler

Lippestad er tydelig på at Bydelsrusken er et godt tiltak. På Alna driver de både med sysselsetting, gjenbruk av møbler til barnehager og opprydding.

- Slike tilbud kan vi ikke miste, og vi må heller tenke på å styrke dem. Midlene fra min avdeling som er satt av i budsjettet er på ti millioner kroner og dette er friske midler som skal skape nye arbeidsplasser, som dette, forteller byråden.

- Betyr det at Bydelsrusken styrkes her på Alna?

- Hva vi skal bruke pengene på må vi komme tilbake til, det er derfor vi er ute og ser. Kommunale arbeidsmarkedsbedrifter vil være viktige, og Bydelsrusken er noe vi åpenbart skal se nærmere på. Det har vært et nyttig møte.

Solveig Sommer Holm fra bydelen ønsker på sikt å samle Groruddals-bydelene til en felles enhet med Bydelsrusken.

- Vi er i dialog, særlig med Stovner og Grorud, sier hun.

Usikkerhet i dalen

Det store spørsmålet fremover blir om Bydelsrusken i Groruddalen skal fortsette som en del av en ny Groruddals-satsing eller som et bytiltak. Alternativt må bydelene stå for finansieringen selv eller at tiltaket rett og slett avvikles. Det er noe usikkert hvilke bydeler i Groruddalen som velger å fortsette. Bydel Stovner legger ikke ned Bydelsrusken, men skal se på organiseringen i løpet av året. Bydel Bjerke skriver i sitt budsjett at de også jobber med å sikre videre drift, mens Bydel Grorud har ikke lagt inn et eksplisitt beløp i budsjettet.

- Vi må vente å se hva som skjer med den nye Groruddals-satsingen, og det jobbes med saken. Vi ser også på andre muligheter for å løse dette i vår bydel, sier bydelsdirektør i Bydel Grorud, Øystein Søreide Eriksen (H) til avisen.

Les mer i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.