Byrådet – etter ett år:

«Vi må snakke
litt om Oslopakka»

«Vi må snakke <BR>litt om Oslopakka»

LANG VEI Å GÅ: Raymond Johansen peker på kontroversene rundt et lokk over E6 - med blant annet Statens vegvesen som motstand. Journalist Caroline Bremer i Akers Avis Groruddalen har samlet alle artiklene som handler om lokk over E6 og Oslopakke 3 helt siden 2003 i en perm.

Raymond Johansen kaller fortsatt Oslopakke 3 for en revolusjonerende gavepakke til Oslo - selv om Groruddalens prosjekter er skjøvet fram i tid. Han understreker spesielt at E6-lokkets kamp ikke er over.

Skrevet av:

Oppdatert:
21.10.2016 kl 09:57

Byrådsleder Raymond Johansen kaller Oslopakke 3 for en historisk stor satsing på kollektivtrafikk, gang- og sykkelveier. Han har store planer fremover for hvordan Oslo kan bli en mer miljøvennlig by. Blant annet trekker han fram redusering av NO2-utslipp, nitrogendioksid, som står bak mye av den farlige forurensingen - ikke minst i Groruddalen.

Likefullt - det er ikke til å komme bort fra at det er den andre siden av byen som stikker av med de største gevinstene. I Groruddalen er det et savn etter konkrete tiltak tilsvarende det man leser om på vestkanten. Dette har preget leserbrev-sidene her i avisen siden Oslopakke 3-avtalen ble vedtatt. Folk er skuffet.

- I 2004 lanserte Jens Stoltenberg og Jan Bøhler lokk over E6. De la fram konkrete planer med tegninger, og sa at byggingen kunne starte allerede i 2008. Siden har det ikke skjedd noe. Nå er riktignok prosjektet oppført i Oslopakke 3 - men det vil ikke i beste fall skje noe før tidligst i 2021. Folk her oppe er skuffet. Hva kan du si om det?

- Lokket ligger inne. Det kunne vært prioritert høyere, og jeg er veldig for et lokk. Men det er kontroversielt. Det er mange store krefter som skal bekjempes i slike prosesser. Neste kamp blir for lengden på lokket. Jeg mener prosjektet vil være svar på arealutfordringene man har og bedre bruk av Groruddalen, rett og slett.

Les mer om Raymond Johansen etter ett år i rådhuset her: Med Groruddalen på skuldrene

- Kunne du ikke hvisket noen i øret da du jobbet som partisekretær - for å få fortgang i prosjektet?

- Det gjorde jeg. Men vi har rett og slett ikke lykkes med å få prosjektet opp. Men det ligger inne. Grunnen til at det ikke er «pushet» mer fram er kontroversene.

- Hva mener du om Høyres «Ap bløffer»-argument? De mener at dere egentlig ikke er så opptatt av lokket, og at det faktisk er Høyre som sørget for å få det med i Oslopakke 3 i denne runden.

- Det er en form for ynkelig politisk argumentasjon. Vi står sammen om et sluttresultat. Det dreier seg om å gi og ta. Lokket over E6 kunne godt vært større og mer forpliktende, men det er inne. Enkelte savner også Fossumdiagonalen. Ok, den kom ikke. Men ny baneløsning for Nedre Romerike og sentrumstunnelen vil øke attraktiviteten i Groruddalen - og har stor betydning.

Les: Høyre: Ap bryr seg ikke om E6-lokket

- Høyre har uttalt at de mistenker Ap for å ta mange av stemmene i Groruddalen for gitt og at dere derfor ikke prioriterer prosjekter her oppe. Hva mener du om det?

- Jeg tar ikke en eneste stemme fra Groruddalen for gitt. Jeg har bodd her hele livet og jeg vet at groruddøler ikke gidder å stemme bare for gjentakelsens skyld. De stemmer for det de tror på. Det ligger en usannynlig arroganse fra Høyre her - og jeg håper de ikke tar stemmene på Frogner og i Vestre Aker for gitt.

- Forstår du at folk lurer når Groruddals-prosjektene ikke er like konkretisert som på vestkanten, det er jo det som er kjernen i kritikken her oppe? Som for eksempel at tverrforbindelsen i Groruddalen, som «alle» er opptatt av og snakker om, faktisk ikke er nevnt med egne ord i Oslopakka? Det er flytende.

- Ja, det skjønner jeg. Men tverrforbindelsen er med i Oslopakke 3 og den har fått finansiering.

Siste nytt i Nyheter

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

 
Nå skal alle mødre<BR> få hjemmebesøk

Jordmor til folket i Bydel Alna:

Nå skal alle mødre
få hjemmebesøk

 • Bydel Alna

Bydelsutvalget i Alna bydel vedtok å styrke jordmortjenesten i bydelen. I lang tid har ikke Alna hatt et godt nok tilbud i tråd med kommunens retningslinjer.

Google Maps

Har du tips til saken?   Send e-post

Ran på Ellingsrud:

To unge gutter pågrepet

 • Ran

To unge gutter er pågrepet etter et væpnet ran av en bensinstasjon på Ellingsrud natt til torsdag – fem timer etter at politiet fikk inn meldingen. Samme kveld ble også Esso på Kalbakken ranet.

Løfter fram tidlig innsats

Jonas Gahr Støre til Rommen skole:

Løfter fram tidlig innsats

 • Intensivoppfølging

Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Rommen-elever og lærere for å snakke om planer for fremtiden og intensivoppfølgingen byrådet ruller ut på skoler i hele Groruddalen. Han satser på at det kan bli en nasjonal ordning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!