– Vi vil selv ta ansvar

– Vi vil selv ta ansvar


TAR OPPGAVEN SELV: Barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) forteller at Oslo kommune selv ønsker å ta ansvar for å dekke behovet for barnehageplasser i byen.


Barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) forteller at Oslo kommune selv vil ta ansvar for å dekke behovene for barnehageplasser.

Tekst:

Publisert:

Byråden forteller at Espira fikk avslag på søknaden fordi de selv ønsker å dekke behovet.

– Oslo kommune vil selv ta ansvar for å dekke behovene for barnehageplasser. Derfor har de fått avslag, sier hun.

Hun forteller at de ikke sier nei til private aktører, men at veksten skal først og fremst skje i kommunal regi.

– Byrådet bygger tilsvarende at en norsk gjennomsnittsbarnehage står ferdig hver måned, og frem mot 2019 vil Oslo få 3000 flere barnehageplasser. 1 av 3 av disse vil være driftet av private aktører, sier hun.

Stiller krav til private

Kommunen har planlagt etablering av barnehager i hele Oslo, inkludert Bydel Bjerke.

– Avtalen med Rødt gir flere, og ikke færre, barnehager, legger byråden vekt på.

Avtalen med Rødt sier at investeringsbudsjettet skal avspeile kommunens ansvar for videre barnehageutbygging. Dersom private aktører søker om etablering, skal ideelle prioriteres fremfor kommersielle. Kommunen skal stille flere krav til de private, som likelønn for private og kommunale ansatte i barnehager, samme voksentetthet per barn, og at foreldrebetalingen kommer barna til gode. Byråden er klar på at de ikke bremser opp barnehageutbyggingen.

– Nei, vi bremser ikke, men trykker på gassen. Byrådet legger opp til en dobling av antall plasser sammenliknet med planene Høyre-byrådet hadde, blant annet fordi vi opphever Høyre-byrådets forbud mot å bygge kommunale barnehager.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.

IKEA hjelper Asma (25) med fremtiden

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og ordfører Marianne Borgen fikk møte Asma (25) som har vært åtte måneder i Norge. Hun har akkurat hatt sin første arbeidsdag på IKEA Furuset som en del av det første pilotprosjektet i den nye Groruddals-satsingen.

Syv nye skoler får gratis kjernetid

Flere elever på 1. trinn i Bjerke bydel får nå tilbud om gratis kjernetid i aktivitetsskolen (AKS). Byrådet forlenger nå tilbudet til å gjelde syv nye skoler i Groruddalen, som gjør at alle bydelene har fått tilbudet.