ANNONSE

– Vi vil selv ta ansvar

– Vi vil selv ta ansvar


TAR OPPGAVEN SELV: Barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) forteller at Oslo kommune selv ønsker å ta ansvar for å dekke behovet for barnehageplasser i byen.


Barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) forteller at Oslo kommune selv vil ta ansvar for å dekke behovene for barnehageplasser.

Tekst:

Publisert:

Byråden forteller at Espira fikk avslag på søknaden fordi de selv ønsker å dekke behovet.

– Oslo kommune vil selv ta ansvar for å dekke behovene for barnehageplasser. Derfor har de fått avslag, sier hun.

Hun forteller at de ikke sier nei til private aktører, men at veksten skal først og fremst skje i kommunal regi.

– Byrådet bygger tilsvarende at en norsk gjennomsnittsbarnehage står ferdig hver måned, og frem mot 2019 vil Oslo få 3000 flere barnehageplasser. 1 av 3 av disse vil være driftet av private aktører, sier hun.

Stiller krav til private

Kommunen har planlagt etablering av barnehager i hele Oslo, inkludert Bydel Bjerke.

– Avtalen med Rødt gir flere, og ikke færre, barnehager, legger byråden vekt på.

Avtalen med Rødt sier at investeringsbudsjettet skal avspeile kommunens ansvar for videre barnehageutbygging. Dersom private aktører søker om etablering, skal ideelle prioriteres fremfor kommersielle. Kommunen skal stille flere krav til de private, som likelønn for private og kommunale ansatte i barnehager, samme voksentetthet per barn, og at foreldrebetalingen kommer barna til gode. Byråden er klar på at de ikke bremser opp barnehageutbyggingen.

– Nei, vi bremser ikke, men trykker på gassen. Byrådet legger opp til en dobling av antall plasser sammenliknet med planene Høyre-byrådet hadde, blant annet fordi vi opphever Høyre-byrådets forbud mot å bygge kommunale barnehager.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE