– Vi vil selv ta ansvar

– Vi vil selv ta ansvar


TAR OPPGAVEN SELV: Barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) forteller at Oslo kommune selv ønsker å ta ansvar for å dekke behovet for barnehageplasser i byen.


Barnehagebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) forteller at Oslo kommune selv vil ta ansvar for å dekke behovene for barnehageplasser.

Tekst:

Publisert:

Byråden forteller at Espira fikk avslag på søknaden fordi de selv ønsker å dekke behovet.

– Oslo kommune vil selv ta ansvar for å dekke behovene for barnehageplasser. Derfor har de fått avslag, sier hun.

Hun forteller at de ikke sier nei til private aktører, men at veksten skal først og fremst skje i kommunal regi.

– Byrådet bygger tilsvarende at en norsk gjennomsnittsbarnehage står ferdig hver måned, og frem mot 2019 vil Oslo få 3000 flere barnehageplasser. 1 av 3 av disse vil være driftet av private aktører, sier hun.

Stiller krav til private

Kommunen har planlagt etablering av barnehager i hele Oslo, inkludert Bydel Bjerke.

– Avtalen med Rødt gir flere, og ikke færre, barnehager, legger byråden vekt på.

Avtalen med Rødt sier at investeringsbudsjettet skal avspeile kommunens ansvar for videre barnehageutbygging. Dersom private aktører søker om etablering, skal ideelle prioriteres fremfor kommersielle. Kommunen skal stille flere krav til de private, som likelønn for private og kommunale ansatte i barnehager, samme voksentetthet per barn, og at foreldrebetalingen kommer barna til gode. Byråden er klar på at de ikke bremser opp barnehageutbyggingen.

– Nei, vi bremser ikke, men trykker på gassen. Byrådet legger opp til en dobling av antall plasser sammenliknet med planene Høyre-byrådet hadde, blant annet fordi vi opphever Høyre-byrådets forbud mot å bygge kommunale barnehager.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.