ANNONSE

Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

ØNSKER INNSPILL: Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) spiller ballen videre til frivillige lag og foreninger i Bydel Alna når det skal søkes om frivillighetsmidler. Potten er på to millioner kroner og fristen for å søke er i mars.


Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

Tekst:

Publisert:

Hvem som tildeles frivillighetsmidlene i Bydel Alna skal bestemmes dette halvåret. Oppvekst- og kulturkomiteen (OKK) skal avgjøre hvem som får sin del av potten på to millioner kroner, men først skal det sendes inn søknader.

– De som tenker å søke på frivillighetsmidlene bør komme på møtet tirsdag 24. januar. Da kan man få tips til hvordan man skal utforme søknaden, forteller Morken.

Møtet holdes i Furuset bibliotek og aktivitetshus på kveldstid. Morken og Røli er opptatt av at frivillige organisasjoner fra hele bydelen kommer.

– Det er ønskelig at det kommer folk fra «sør i bygda» også, mener Morken.

Vil ha med alle

Tidligere har det vært en overvekt av søkere fra Furuset- området.

– Det kan hende det er mange lag og foreninger som holder til her. Men vi ønsker å nå ut til hele bydelen. Alle må kjenne sin besøkelsestid neste uke, konstaterer Røli.

Fristen for å søke midler er satt til 20. mars. I fjor var det nesten 100 søkere.

– Det er mange, og det er vi glade for. Det kan være alt fra musikkorps, idrettslag til foreninger. Vi får et mangfold igjen for å dele ut disse kronene, sier han.

Alle bydelene i Groruddalen lyser ut frivillighetsmidler, men har ikke alltid samme beløp å dele ut. Det finnes også en del kriterier for å søke på midlene.

Flere krav til søkere

Alle frivillige lag, organisasjoner og enkeltstående personer som har en tilknytning til bydelen kan søke. Det må være noe som utløser dugnadsinnsats, bidrar til kulturopplevelser, fremmer sosialt fellesskap, er åpent for alle i bydelen, og pengene kan ikke brukes til drift.

I Bydel Alna i fjor var det Lindeberg kulturens venner, Furuset idrettsforening, Groruddalsporten storvel og Lindeberg sportsklubb fotball som stakk av med det meste (100.000 kroner hver). Det deles også ut summer som 40.000, 35.000 og 10.000 kroner.

– Det ble totalt søkt om 5 millioner i fjor, så det er mange som ønsker ekstra tildeling, påpeker Røli.

Siste nytt i Nyheter

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

ANNONSE
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

 
– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

 
ANNONSE