Vil at bydelen setter
inn kulestøtet

Vil at bydelen setter<BR> inn kulestøtet

ØNSKER INNSPILL: Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) spiller ballen videre til frivillige lag og foreninger i Bydel Alna når det skal søkes om frivillighetsmidler. Potten er på to millioner kroner og fristen for å søke er i mars.


Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) og leder av oppvekst- og kulturkomiteen Ivar Morken (Ap) ber folk som ønsker å søke om frivillighetsmidler komme på informasjonsmøte i neste uke. De håper på stor oppslutning fra hele bydelen.

Skrevet av:

Hvem som tildeles frivillighetsmidlene i Bydel Alna skal bestemmes dette halvåret. Oppvekst- og kulturkomiteen (OKK) skal avgjøre hvem som får sin del av potten på to millioner kroner, men først skal det sendes inn søknader.

– De som tenker å søke på frivillighetsmidlene bør komme på møtet tirsdag 24. januar. Da kan man få tips til hvordan man skal utforme søknaden, forteller Morken.

Møtet holdes i Furuset bibliotek og aktivitetshus på kveldstid. Morken og Røli er opptatt av at frivillige organisasjoner fra hele bydelen kommer.

– Det er ønskelig at det kommer folk fra «sør i bygda» også, mener Morken.

Vil ha med alle

Tidligere har det vært en overvekt av søkere fra Furuset- området.

– Det kan hende det er mange lag og foreninger som holder til her. Men vi ønsker å nå ut til hele bydelen. Alle må kjenne sin besøkelsestid neste uke, konstaterer Røli.

Fristen for å søke midler er satt til 20. mars. I fjor var det nesten 100 søkere.

– Det er mange, og det er vi glade for. Det kan være alt fra musikkorps, idrettslag til foreninger. Vi får et mangfold igjen for å dele ut disse kronene, sier han.

Alle bydelene i Groruddalen lyser ut frivillighetsmidler, men har ikke alltid samme beløp å dele ut. Det finnes også en del kriterier for å søke på midlene.

Flere krav til søkere

Alle frivillige lag, organisasjoner og enkeltstående personer som har en tilknytning til bydelen kan søke. Det må være noe som utløser dugnadsinnsats, bidrar til kulturopplevelser, fremmer sosialt fellesskap, er åpent for alle i bydelen, og pengene kan ikke brukes til drift.

I Bydel Alna i fjor var det Lindeberg kulturens venner, Furuset idrettsforening, Groruddalsporten storvel og Lindeberg sportsklubb fotball som stakk av med det meste (100.000 kroner hver). Det deles også ut summer som 40.000, 35.000 og 10.000 kroner.

– Det ble totalt søkt om 5 millioner i fjor, så det er mange som ønsker ekstra tildeling, påpeker Røli.

Siste nytt i Nyheter

Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

 
– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

 • UngMed

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

 • Trikk til tonsenhagen

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Skole + kultur + idrett = sant

Skolebehovsplanen 2018-2027:

Skole + kultur + idrett = sant

 • Skolebehovsplan

Den store nyheten for den nye skolebehovsplanen er ny skole på Voldsløkka med idrett og kultur i mente. Men det skal ikke stå stille i Groruddalen - og planen er å gjøre skolene enda mer til lokale knutepunkt.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!