Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

DISKRIMINERES: Afshan Rafiq (H) fra Høybråten mener flere tiltak må til for å hjelpe innvandrere og andre utsatte grupper inn på arbeidsmarkedet.

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

Skrevet av:

I rapporten «Et NAV med muligheter» fra 2015 kommer det blant annet fram at nasjonale og internasjonale undersøkelser «(...) viser at diskriminering i arbeidslivet forekommer og at lavere arbeidsdeltakelse blant innvandrere også har sammenheng med dette».

I tillegg viser rapporten at det er en klar holdning blant ledere at innvandrere tilfører norsk arbeidsliv viktig kompetanse, men at arbeidsgivere samtidig «ser ut til å oppfatte innvandrere som mer risikobærende enn andre arbeidssøkere, blant annet fordi de synes det er vanskelig å vurdere produktiviteten til innvandrere».

I 2012 avdekket dessuten en eksperimentell undersøkelse, hvor fiktive jobbsøknader ble sendt til reelle stillinger, at langt færre jobbsøkere med utenlandsk opprinnelse ble innkalt til jobbintervju sammenlignet med jobbsøkere som har norske navn. Kompetansen var lik.

Foreslår tiltak

I denne rapporten ramser man opp hva som er de ulike barrierene og hva slags tiltak som er satt i gang, men nesten ingenting har fungert. Da mener jeg at vi er nødt til å tenke nytt, sier Afshan Rafiq (H).

I morgen, lørdag, skal Oslo Høyre behandle forslag til hva som kan bli en del av Høyres valgprogram for Stortingsperioden 2017 til 2021.

Rafiq stiller til Stortingsvalg i samme periode og foreslår følgende tiltak: 1) Arbeide for at innbyggere med flerkulturell bakgrunn skal få de samme jobbmulighetene som andre borgere, 2) Samarbeide med partene i arbeidslivet om forslag for å fremme innvandreres deltakelse i arbeidslivet, og 3) Prøve ut bonusordninger for ledere i det offentlige rom som klarer å rekruttere bredt.

Ser til utlandet

Rafiq mener Norge kan lære av britene for å rekruttere bredt i arbeidsmarkedet.

I England var det flere bedrifter i privat sektor som ikke hadde nok kvinner. Da ble det satt i gang en prøveordning hvor ledere som klarte å rekruttere flere kvinner til sine bedrifter fikk en belønning i form av penger. Det er en vinn-vinn-situasjon hvor lederne får en gulrot og de som er uten jobb kommer inn på arbeidsmarkedet. Det tror jeg kan være i alle fall én måte å få flere inn i arbeidslivet på, men det må selvsagt komme sammen med en rekke andre tiltak, mener Rafiq.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller i vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

Skapte bånd til Paris

Skapte bånd til Paris

  • Grorudungdom

Siden 2009 har ungdom i Bydel Grorud jobbet med dialogarbeid. Nå har de innledet et samarbeid med Nansens freddsenter og den norske ambassaden i Paris.

- Vi kan ikke <BR>miste Bydelsrusken

- Vi kan ikke
miste Bydelsrusken

  • Bydelsrusken

Næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) vil styrke tilbud som Bydelsrusken fremover. Sammen med finansbyråd Robert Steen (Ap) og Rusken-general Jan Hauger tok han turen til Alna for å få inspirasjon.

Undervarme skal <BR>minske forskjeller

Ny kunstgressbane på Kalbakken:

Undervarme skal
minske forskjeller

  • Kunstgress

Byrådet og Obos vil utjevne en skjev fordeling av kunstgressbaner med undervarme i Oslo. Derfor foreslås det å bygge ny bane på Kalbakken - som klubbene kan dele på.

 
- Prosessen har stoppet opp

- Prosessen har stoppet opp

Statens vegvesen regulerer ny gang- og sykkelbro mellom Ulven-Teisen. Nå stikker ulike offentlige etater kjepper i hjulene for hverandre, noe FAU-leder Attia Mirza Mehmood og Tore Syvert Haga (SV) reagerer på.

Kan toppe stortingslista

SV-topp flytter til Veitvet:

Kan toppe stortingslista

  • SV

I morgen blir det kampvotering om plass på SVs stortingsliste 2017 - og flere groruddøler har en sjanse. Toppkandidat Kari Elisabeth Kaski har nettopp kjøpt hus på Veitvet.

Vil legge ned <BR>Kulturhuset Påbanen

Vil legge ned
Kulturhuset Påbanen

  • bydel bjerke

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen har behandlet sitt siste budsjett for Bydel Bjerke. Bydelen står overfor store kutt - og et av forslagene er å legge ned tilbudet til Kulturhuset Påbanen.

 
Åpnet Jesperudjordet

Åpnet Jesperudjordet

– en møteplass for alle

På torsdag åpnet Jesperudjordet som skal være for alle. Beboerne har vært med på å bestemme hvordan det skal se ut og nå er det dem som skal bruke det.

Helsefarlig luft <BR>mandag morgen

Helsefarlig luft
mandag morgen

Mandag morgen tvitret Oslo kommune om høy luftforurensing flere steder, blant annet langs E6, Ring 3 og E18.

Stor forskjell <BR>på lokalområdene

Ny folkehelserapport for Bydel Alna:

Stor forskjell
på lokalområdene

  • alna

Bydel Alna er først ut i Groruddalen til å presentere sin folkehelserapport. Den viser at det er stor avstand mellom delbydelene Hellerudtoppen, Trosterud, Furuset og Lindeberg.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

- Høyre skaper frykt<BR> for Furusetplanene

- Høyre skaper frykt
for Furusetplanene

Leder i miljø -og byutviklingskomiteen i Bydel Alna, Monique Nyberget-Hiller (Ap), langer ut mot Høyre etter innspill om fortetting på Furuset.

Halvparten går til <BR>helse og omsorg

Halvparten går til
helse og omsorg

  • Bydel Stovner

Bydelsdirektør Alv H. Sørland i Bydel Stovner forbereder seg på en vri av tjenestene i fremtiden. Store deler av budsjettet går til helse og omsorg, og bydelen vil opprette et demensteam.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!