Vil gi liv til tomt hus

Vil gi liv til tomt hus

FORFALLER: Den gamle aktivitetsskolen på Veitvet står tom, men Bjarne Kristoffersen (SV) håper Oslo kommune og Veitvet sportsklubb nå kan gå i dialog for å begynne å bruke bygget igjen.

Under årsmøtet til Bjerke SV ba de Oslo kommune om å gå i dialog med Veitvet sportsklubb for å ta i bruk den gamle aktivitetsskolen. Bjarne Kristoffersen ble også gjenvalgt som leder.

Tekst:

Publisert:

Avisen har skrevet om det forlatte skolebygget før. Like ved Veitvetparken står det et forlatt hus som i 2015 ble brukt til aktivitetsskole, men som nå forfaller fordi all aktivitet er flyttet til den nye skolen på Veitvet. Kristoffersen synes det er synd at skolebygget forfaller, og har tidligere foreslått å få inn barnehage der. Nå mener han det bør gjøres noe med, men foreslår at Veitvet sportsklubb kan bruke lokalene.

Her har vi en fantastisk mulighet. Kommunen har et tomt hus som ikke brukes og som bare forfaller og Veitvet har en sportsklubb i vekst som trenger rom å vokse i. Det er vinn vinn for oss på Veitvet og kommunen hvis dette bygget kommer i bruk igjen, mener han.

Kristoffersen spiller selv innebandy.

- Nå håper og tror jeg at byrådet er klar til å finne en fornuftig løsning på dette.

Frir til bystyret

Bjerke SV har nå bedt Ivar Johansen i bystyret om å ta tak i saken.

-  Det er mange, mange andre på Veitvet som også gjør en kjempejobb for at dette skal bli virkelighet. Hvis alle tar tak tror jeg at byrådet vil være på vårt lag, sier han.

Kristoffersen sitter i styret for Veitvet sportsklubb og har nettopp blitt gjenvalgt som leder av Bjerke SV.

- Oslo er underprioritert på idrettsanlegg, på Veitvet har vi fått det veldig fint nå, men vi mangler enda litt lokaler til klubben. Her er løsningen åpenbar, mener han.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.