Vil gi liv til tomt hus

Vil gi liv til tomt hus

FORFALLER: Den gamle aktivitetsskolen på Veitvet står tom, men Bjarne Kristoffersen (SV) håper Oslo kommune og Veitvet sportsklubb nå kan gå i dialog for å begynne å bruke bygget igjen.

Under årsmøtet til Bjerke SV ba de Oslo kommune om å gå i dialog med Veitvet sportsklubb for å ta i bruk den gamle aktivitetsskolen. Bjarne Kristoffersen ble også gjenvalgt som leder.

Tekst:

Publisert:

Avisen har skrevet om det forlatte skolebygget før. Like ved Veitvetparken står det et forlatt hus som i 2015 ble brukt til aktivitetsskole, men som nå forfaller fordi all aktivitet er flyttet til den nye skolen på Veitvet. Kristoffersen synes det er synd at skolebygget forfaller, og har tidligere foreslått å få inn barnehage der. Nå mener han det bør gjøres noe med, men foreslår at Veitvet sportsklubb kan bruke lokalene.

Her har vi en fantastisk mulighet. Kommunen har et tomt hus som ikke brukes og som bare forfaller og Veitvet har en sportsklubb i vekst som trenger rom å vokse i. Det er vinn vinn for oss på Veitvet og kommunen hvis dette bygget kommer i bruk igjen, mener han.

Kristoffersen spiller selv innebandy.

- Nå håper og tror jeg at byrådet er klar til å finne en fornuftig løsning på dette.

Frir til bystyret

Bjerke SV har nå bedt Ivar Johansen i bystyret om å ta tak i saken.

-  Det er mange, mange andre på Veitvet som også gjør en kjempejobb for at dette skal bli virkelighet. Hvis alle tar tak tror jeg at byrådet vil være på vårt lag, sier han.

Kristoffersen sitter i styret for Veitvet sportsklubb og har nettopp blitt gjenvalgt som leder av Bjerke SV.

- Oslo er underprioritert på idrettsanlegg, på Veitvet har vi fått det veldig fint nå, men vi mangler enda litt lokaler til klubben. Her er løsningen åpenbar, mener han.

Siste nytt i Nyheter

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

 
Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Groruddalen: «Lengre fram i tid og på lang sikt»

Byrådet inviterte til folkemøte på Årvoll gård om hva revisjonen av kommuneplanens samfunnsdel betyr for Groruddalen. Ifølge byråd Hanna Marcussen er det mange planer i lufta for blant annet Rommen og Grorud - men de ser ikke ut til å bli realisert med det første.