Vil gjøre hobby til levebrød

Vil gjøre hobby til levebrød

 

Som 10-åring kom tegne­serieideer dalende til May Britt Kjelstrup. Nå vil hun leve av dem.

- Å tegne tegneserier var først bare en hobby, spesielt siden jeg ikke var så flink til å tegne, ler May Britt Kjelstrup.

Hele tiden dukket det opp ideer til personligheter og morsomheter som verket etter å komme ned på papiret.

- Jeg var ikke ute etter selve tegninga før, men etter hvert lærte jeg meg selv å bli flink til å tegne. Da vil jeg prøve å satse på et yrke som tegneserieskaper.

Kjelstrup er født og oppvokst på Burøya i Karlsøy, og hadde fra tid til annen stripene sine i Lokalavisa NordSalten. Nå har hun derimot flytta til Ammerud for å prøve lykken i hovedstaden.

- Markedet i Oslo er litt større. Samtidig kommer det stadig nye ideer om den rampete tegneseriefiguren Stine.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.