Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

BUSS FOR BUSS: Både store og små ble kjørt til jobb, skole og senter da Fjellhus hageby vel og Teisen park borettslag gjennomførte en aksjon tirsdag morgen.

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.03.2017 kl 21:25

Se bildet større

SAVNER BUSSEN: Barn som tidligere tok bussen til skolen må nå bli kjørt med bil.

I april i fjor kuttet Ruter busstilbudet for beboerne på Teisen og Fjellhus. Beboerne samlet 1600 underskrifter i løpet av en time, før de fremmet ett innbyggerforslag for bystyret.

I løpet av året som har gått har vi ført dialog med Ruter, men blitt avvist. Det er først da vi fremmet innbyggerinitiativet til bystyret de inviterte oss til dialog, sier leder Michele Bonafede i Fjellhus hageby vel.

– Det er fint at de hører på oss nå, men det kommer litt sent, sier han.

Etter omgjørelsen av kollektivtransporten har beboerne måtte kjøre bil for å komme seg dit de skal.

– Vi vil gjerne ta kollektivt. Siden det er en skolevei ønsker vi minst mulig trafikk, sier Bonafede.

Busset beboerne

Saken skal behandles i bystyret i dag, onsdag. Derfor gjennomførte Fjellhus hageby vel og Teisen park borettslag en aksjon i går hvor de kjørte buss for buss.

– Vi fylte en hel buss med folk som skulle kjøres forskjellige steder. Tanken var å kjøre folk som skal på jobb til Helsfyr og barna til skolen med buss. I tillegg er det flere eldre som skulle til Tveita senter som ble plukket opp, sier han.

Vi har fraktet over 100 mennesker hit og dit. Det viser engasjement og at savnet er stort.

Lange strekninger

Beboerne i området er spente på hvilket utfall behandlingen får.

– Vi håper dette er det siste som skal til for å vippe politikerne i riktig retning for å ivareta kollektivtilbudet på Teisen, sier Bonafede.

Ruter har lagt om bussruta på grunn av lange strekninger og smale veier.

Det er kun mulig å ha den tidligere bussruta i én retning. Noe som betyr at de som kom på bussen her måtte sitte på i en lang strekning, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter.

– Derfor ønsker vi å kjøre buss likt i begge retninger, sier han.

Hører nå med folk

Kommunikasjonsrådgiveren i Ruter har vært i dialog med Fjellhus hageby vel og Teisen park borettslag, og vet at det er misnøye.

– Det er en belastning for passasjerene å måtte sitte på bussen som kjører en lang runde, noe som også er en utfordring, sier Dahl Johansen.

Ruter er nå i gang med en markedsundersøkelse i området for å se om det kan gjøres noen endringer.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.