Vil ha Breivoll stasjon

Vil ha Breivoll stasjon

 

Venstre har foreslått å bygge Breivoll stasjon i sitt forslag til Nasjonal Transportplan.

Tekst:

Publisert:

Nasjonal Transportplan (NTP) er en samferdselsplan som gjelder de neste 10 årene. Regjeringen la fram sine samferdsels-planer i april og mange har etterlyst penger til å bygge en ny togstasjon på Breivoll, som går langs hovedbanen.

Venstre har nå levert sitt forslag til NTP, som for tiden behandles i Stortinget. Der kommer det fram at de ønsker å bygge stasjonen.

-  Begrunnelsen er at Breivoll trenger et kollektivknutepunkt og vi ønsker at toget skal fungere som en tredje t-banelinje i dalbunnen, sier Kjell Veivåg i Alna Venstre.

Nå forventer han debatt på tinget.

-  Vi må belyse dette. Det foreligger store planer på Breivoll, men de kan vi se langt etter om det ikke kommer en ny stasjon, sier han.

Veivåg påpeker at dagens lokaltog mellom Lillestrøm og Oslo S passerer Breivoll-området.

-  Her handler det kun om vilje, avslutter han.

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

 
Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.

Google Maps

Politiet melder på Twitter om at en person skal være påkjørt av tog på Haugenstua midt på dagen. Som følge av dette ble all togtrafikken stoppet på stedet.