ANNONSE

Vil ha Breivoll stasjon

Vil ha Breivoll stasjon

 

Venstre har foreslått å bygge Breivoll stasjon i sitt forslag til Nasjonal Transportplan.

Tekst:

Publisert:

Nasjonal Transportplan (NTP) er en samferdselsplan som gjelder de neste 10 årene. Regjeringen la fram sine samferdsels-planer i april og mange har etterlyst penger til å bygge en ny togstasjon på Breivoll, som går langs hovedbanen.

Venstre har nå levert sitt forslag til NTP, som for tiden behandles i Stortinget. Der kommer det fram at de ønsker å bygge stasjonen.

-  Begrunnelsen er at Breivoll trenger et kollektivknutepunkt og vi ønsker at toget skal fungere som en tredje t-banelinje i dalbunnen, sier Kjell Veivåg i Alna Venstre.

Nå forventer han debatt på tinget.

-  Vi må belyse dette. Det foreligger store planer på Breivoll, men de kan vi se langt etter om det ikke kommer en ny stasjon, sier han.

Veivåg påpeker at dagens lokaltog mellom Lillestrøm og Oslo S passerer Breivoll-området.

-  Her handler det kun om vilje, avslutter han.

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE