Vil ha Breivoll stasjon

Vil ha Breivoll stasjon

 

Venstre har foreslått å bygge Breivoll stasjon i sitt forslag til Nasjonal Transportplan.

Tekst:

Publisert:

Nasjonal Transportplan (NTP) er en samferdselsplan som gjelder de neste 10 årene. Regjeringen la fram sine samferdsels-planer i april og mange har etterlyst penger til å bygge en ny togstasjon på Breivoll, som går langs hovedbanen.

Venstre har nå levert sitt forslag til NTP, som for tiden behandles i Stortinget. Der kommer det fram at de ønsker å bygge stasjonen.

-  Begrunnelsen er at Breivoll trenger et kollektivknutepunkt og vi ønsker at toget skal fungere som en tredje t-banelinje i dalbunnen, sier Kjell Veivåg i Alna Venstre.

Nå forventer han debatt på tinget.

-  Vi må belyse dette. Det foreligger store planer på Breivoll, men de kan vi se langt etter om det ikke kommer en ny stasjon, sier han.

Veivåg påpeker at dagens lokaltog mellom Lillestrøm og Oslo S passerer Breivoll-området.

-  Her handler det kun om vilje, avslutter han.

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.