Vil ha departementer i Groruddalen

Vil ha departementer i Groruddalen

 

SVs Akthar Chaudry vil at regjerningen flytter noen av departementene til Groruddalen hvis det blir aktuelt å rive regjeringskvartalet.

- Departementene vil kunne bli en tiltrengt motor som kan skyte fart i en utvikling vi trenger i Groruddalen. Hvis regjeringen flytter dit, sender det et signal om at Groruddalen er viktig, sa Akhtar Chaudry (Furuset) da Akers Avis Grouruddalen møtte ham på Ammerud-dagene.

Bakgrunnen for forslager er at fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) har sagt at det kan hende at noen departementer skal plasseres andre steder enn i dag hvis skadene på regjeringsbygningene er så store at de må rives.

Chaudry mener det kan føre til økt selvtillit hos folk i dalen og samtidig gjøre det attraktivt for næringsvirksomheten å etablere seg her.

Samfunnsdebattant og Oslo-patriot Erling Fossen er imidlertid svært lite entusiastisk til forslaget.Til Dagsavisen sier han følgende.

- Det er helt meningsløst. Å flytte departementene fra sentrum til Groruddalen blir som å drive distriktspolitikk innad i Oslo, mener han.

Til det kontrer Chaudry: - Hvis Hitra, Vadsø og Fitjar kan styres fra Oslo, så kan også landet styres fra Furuset.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.