Vil ha hestedrosjer i sentrum

Vil ha hestedrosjer i sentrum

 

Lene Kragh fra Alna Ridesenter og bystyremedlem Rina Mariann Hansen (Ap), vil ha hestedrosjene tilbake til sentrum.

Tekst:

Publisert:

Kragh og Hansen mener at å se Oslo fra en hestevogn gir en nærhet og en ny måte å oppleve byen på.

- De fleste storbyer i Europa har hestedrosjer eller turisthester som har bestemte ruter de går i byen, sier Hansen.

Alna Ridesenter ønsker å starte noe liknende i Oslo sentrum.

- Vi har hester som er vant til å gå i byen og som brukes blant annet på 17. mai. Vi har også erfarne kusker, sier Kragh.

Trenger holdeplasser

Hansen tenker også at kanskje andre ridesentre i byen kan være interesserte i å drive med dette.

- Det som er hinderet for å starte med hestedrosjer i Oslo er at man ikke har noen oppstillingsplass for å ta med passasjerer, og heller ikke noe sted å sette av hestene når man henter eller bringer dem ned til sentrum fra ridesentret, sier Hansen.

Hun ber nå byrådet finne et egnet sted for å sette av hester ved henting og bringing til Oslo sentrum. Hun ber dem også finne holdeplasser for hestedrosjer i Oslo sentrum.

Hansen og Kragh håper kjøring med hestedrosjer i Oslo sentrum settes i gang fra sommeren 2008.

 

Siste nytt i Nyheter

Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

 
Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.