Privatforslag fra Høyre om boligutvikling på Ulven:

Vil ha kommunen i førersetet

Vil ha kommunen i førersetet

MÅ SAMORDNES: Pia Farstad von Hall og Eirik Lae Solberg (H) har sendt inn et privat forslag til bystyret der de ber byrådet være i førersetet når det gjelder å koordinere og samordne boligutviklingen på Ulven. De mener det vil legge til rette for en bedre boligutvikling i fremtiden.


Eirik Lae Solberg og Pia Farstad von Hall (H) vil at byrådet etablerer et samarbeidsorgan for å få på plass en plan for boligutvikling på Ulven. De frykter at dersom alle sitter på hver sin tue vil utviklingen få dårligere kvalitet.

Tekst:

Publisert:

Bystyre-politikerne peker på at Ulvenområdet har et større utviklingspotensial enn det som er lagt til grunn nå. Området er en del av planene for Hovinbyen i Groruddalen.

Plan- og bygningsetaten ønsker å endre veisystemet, legge ned Ulvensplitten, og legge Trafo-anleggets kabler ned i bakken. Lae Solberg og Farstad von Hall mener det må en samordning til for å få til en god byutvikling.

– Det var enighet om å gjennomføre Manglerudtunnel-prosjektet i Oslopakke 3- forhandlingene som gjør at Ulvensplitten kan bygges ned og legges under terreng. I tillegg jobber Statens vegvesen med å lage en mindre arealkrevende trafo-stasjon og oppgradere ledningsnettet. Det gjør at man kan utvikle området uten store strøm-master, stor trafikkstøy og uten et transformatorområde. Men da må kommunen på banen, sier Lae Solberg.

Må presse på for nedgraving

Han håper byrådet samler alle interessenter i et samarbeidsorgan.

Oslo kommune er nødt til å kjenne sin besøkelsestid. Her har vi en unik byutviklingsmulighet. Men hvis Statens vegvesen holder på med sitt, Statnett med sitt og at man ikke får tilstrekkelig presset på for å få gravd ned strømkablene i bakken kan man risikere å ikke få til den beste løsningen for lokalområdet, påpeker han.

Han og Farstad von Hall har nå sendt inn et privat forslag til bystyret. I saken ønsker de også at byrådet legger fram en sak for bystyret innen utgangen av 2017 om hvordan Ulven kan utvikles med nye boligområder.

– Jeg tror ikke det er uenighet om at dette er et utviklingsområde, men det er mange ulike aktører her. Jeg er overbevist om at dette ikke vil skje på en koordinert måte dersom alle holder på med sitt på hver sin tue, mener Lae Solberg.

Siste nytt i Nyheter

36 nye leiligheter <BR>der det før var butikk

Planene for Lavrans vei 1B er å rive bygget til den tidligere nærbutikken i Smalvollskogens borettslag og erstatte den med en boligblokk.

Vurderer beboerparkering i Bjerke bydel

Bydel Bjerke har tatt opp beboerparkering som et aktuelt tiltak mot villparkering.

 
– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017. Hovedmålet er å rense overvannet som siver inn til søppelfyllingen under sletta.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.