Vil ha Omsorg+ på Stovner

Vil ha Omsorg+ på Stovner


TALTE TIL ELDRE: Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) avsluttet sitt Stovner-besøk med å snakke for eldre i bydelen om hennes planer og tanker for eldreomsorgen. Hun ønsker at det kommer et Omsorg+-bygg på Stovner.


Stovner Ap og SV inviterte til felles åpent møte om mestring og livskvalitet for eldre i Bydel Stovner. Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) er sjokkert over at det ikke er planer om Omsorg+ på Stovner.

Tekst:

Publisert:

Thorkildsen er byråd for eldre, helse og sosiale tjenester, noe som betyr at områder som omsorg+, hjemmetjenester for eldre, sykehjemsplasser, og eldreomsorg faller under hennes avdeling. Derfor var det stor oppslutning for møtet – som også tiltrakk seg noen ikke-politisk aktive eldre i bydelen.

– Det er så hyggelig å se at så mange har tatt turen for å høre om eldreomsorg, sier hun.

Byråden peker på viktigheten av Omsorg+-modellen, som kort fortalt er et bofellesskap for eldre med kantine, fellesrom og egne leiligheter. Det finnes flere av dem i Groruddalen – men ikke på Stovner.

Vi må få Omsorg+ på Stovner. Det er uforståelig at Stovner ikke har det. Jeg mener vi må tenke mer variert på hvordan eldre bosetter seg, mener hun.

Engasjerte beboere

Fram mot 2020 skal det bygges 900 Omsorg+. Byråden fikk også mange spørsmål fra ivrige Stovner-beboere. Problemstillinger som underbemanning på sykehjem, underfinansiert eldreomsorg og forebygging kom opp.

– Jeg vet pårørende sliter seg helt ut i eldreomsorgen og det er ikke rettferdig at det skal være en så stor belastning for dem. Det er derfor gledelig å høre at Bydel Stovner har tatt tak i hovedpersonene her og spør dem «Hva er viktig for deg?». Det tror jeg er et veldig godt spørsmål å stille, mener byråden.

– Jeg forstår at sykehjem er underbemannet. Det er et problem. Samtidig synes jeg det er viktig med varierte boformer. De som ikke må på sykehjem skal ikke trenge å komme dit, sier hun.

Saken har blitt kortet ned for nett. Les hele versjonen i vår eAvis eller papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.