Vil ikke smøre Ruter for å få bussrute

Vil ikke smøre Ruter for å få bussrute

 

Frps forslag om å gi 50.000 kroner til Ruter, for å få buss 64A til å kjøre innom Stovnerskogen sykehjem, ble møtt med motstand av resten av bydelsutvalget. - Vi kan ikke smøre Ruter, mente SVs gruppeleder Tore Ludt.

Skrevet av:

Allerede for et par måneder siden røpet Jan-Arild Linja (Frp) at han ønsket å sette av midler i budsjettet til å få fortgang i prosessen med buss til Stovnerskogen sykehjem.

Bakgrunnen for forslaget er at Ruter fortsatt ikke har satt opp noen buss til sykehjemmet, og at det er kronglete for mange av bydelens eldre å besøke sykehjemmet.

Et samlet bydelsutvalg er enig i at traseen til buss 64A bør endres, men å gi penger til Ruter vil de ikke.

- Jeg er helt uenig i at vi skal gi Ruter penger. Vi har en sykehjemsetat som koster oss mye penger. Vi bør heller stille krav til dem om at det må settes opp buss til sykehjemmet.

- Er noen misfornøyde med at det ikke er buss til sykehjemmet, så bør de klage til sykehjemsetaten, mente Høyres gruppeleder, Per Opsahl.

En gulrot

Arbeiderpartiet og SV stilte seg også negative til Frps forslag.

- Vi kan ikke gi Ruter penger. Det blir smøring. Det kan ikke være slik vi skal gjøre det, sa Tore Ludt (SV).

- Arbeiderpartiet synes heller ikke vi skal gi penger til Ruter, sa Aps gruppeleder, Grete Andberg.

Linja forsvarte forslaget.

- Dette er ment som en gulrot til Ruter for å få fortgang i prosessen.

Ruter-møte

Bydel Stovner har i lang tid prøvd å komme i kontakt med Ruter vedrørende buss til sykehjemmet og har tidligere etterlyst svar blant annet i denne avisen.

I forbindelse med Frps forslag opplyste BU-leder Karl P. Olsen (Ap) at bydelen har fått kontakt med selskapet.

- Bydelen skal ha møte med Ruter 15. januar. Da tror jeg kravet vi har hatt til Ruter blir oppfylt, sa han.

 

Siste nytt i Nyheter

Ruter gjør om rutene

Ruter gjør om rutene

 • ruter

Fra og med søndag 2. april kjører T-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Vil ha 76-bussen tilbake

Vil ha 76-bussen tilbake

Etter at bussen sluttet å kjøre innom Prost Hallings vei og Regnbueveien ved Bryn skole, har beboerne på Teisen og Fjellhus prøvd å få til en dialog med Ruter. Først nå får de svar.

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

 
Annonse: Grorud Senter
Den nye møteplassen

Grorud Senter

Den nye møteplassen

 • Grorud senter

Om ikke lenge er Grorud Senter ferdig oppusset, med nye butikker, nye fasader og ikke minst et nytt bakeri og en sushirestaurant.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

 • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Maks sikkerhet

Brukere av trygghetsalarm får røykvarsler:

Maks sikkerhet

 • Bydel Stovner

Bydelsutvalget i Bydel Stovner har bestemt at alle som får innvilget trygghetsalarm får installasjon av røykvarsel på kjøpet. Dette viser bydelens digitale satsing.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

 • Rasisme

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

 • Østkantungdom

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!