Vil ikke smøre Ruter for å få bussrute

Vil ikke smøre Ruter for å få bussrute

 

Frps forslag om å gi 50.000 kroner til Ruter, for å få buss 64A til å kjøre innom Stovnerskogen sykehjem, ble møtt med motstand av resten av bydelsutvalget. - Vi kan ikke smøre Ruter, mente SVs gruppeleder Tore Ludt.

Tekst:

Publisert:

Allerede for et par måneder siden røpet Jan-Arild Linja (Frp) at han ønsket å sette av midler i budsjettet til å få fortgang i prosessen med buss til Stovnerskogen sykehjem.

Bakgrunnen for forslaget er at Ruter fortsatt ikke har satt opp noen buss til sykehjemmet, og at det er kronglete for mange av bydelens eldre å besøke sykehjemmet.

Et samlet bydelsutvalg er enig i at traseen til buss 64A bør endres, men å gi penger til Ruter vil de ikke.

- Jeg er helt uenig i at vi skal gi Ruter penger. Vi har en sykehjemsetat som koster oss mye penger. Vi bør heller stille krav til dem om at det må settes opp buss til sykehjemmet.

- Er noen misfornøyde med at det ikke er buss til sykehjemmet, så bør de klage til sykehjemsetaten, mente Høyres gruppeleder, Per Opsahl.

En gulrot

Arbeiderpartiet og SV stilte seg også negative til Frps forslag.

- Vi kan ikke gi Ruter penger. Det blir smøring. Det kan ikke være slik vi skal gjøre det, sa Tore Ludt (SV).

- Arbeiderpartiet synes heller ikke vi skal gi penger til Ruter, sa Aps gruppeleder, Grete Andberg.

Linja forsvarte forslaget.

- Dette er ment som en gulrot til Ruter for å få fortgang i prosessen.

Ruter-møte

Bydel Stovner har i lang tid prøvd å komme i kontakt med Ruter vedrørende buss til sykehjemmet og har tidligere etterlyst svar blant annet i denne avisen.

I forbindelse med Frps forslag opplyste BU-leder Karl P. Olsen (Ap) at bydelen har fått kontakt med selskapet.

- Bydelen skal ha møte med Ruter 15. januar. Da tror jeg kravet vi har hatt til Ruter blir oppfylt, sa han.

 

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.