Vil legge ned Nordtvet og Bjerke bibliotek

Vil legge ned Nordtvet og Bjerke bibliotek

 

Byrådet foreslår å legge ned bibliotekene på Nordvet og Bjerke. Pengene skal heller brukes til å bygge et nytt bibliotek på Økern.  

Tekst:

Publisert:

Det kommer fram av bibliotekmeldingen som legges fram på Tøyen i dag klokken 12.00.

- Det er forunderlig at byrådet ikke har råd til å betale for 3,5 stillinger på Nordtvet bibliotek. Jeg forstår ikke hvorfor man skal legge ned et bibliotek, for så å åpne et nytt, sier Kari Bjørklund, leder i Nordtvet biblioteks venner.

I meldingen fra byrådet åpnes det for at Nordtvet kan bli drevet videre av private aktører.

- Men det blir ikke et fullverdig bibliotek uten en eneste bibliotikar, kommenterer hun.

Akers Avis Groruddalen følger opp saken i fredagens papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

 
Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.

Vil slette gjelda til Alna ridesenter

– Høyre går inn for å slette hele gjelda til Alna ridesenter og gi en kompensasjon for eiendomsskatten, dersom byrådet ikke tar til fornuft og endrer beskrivelsen fra parkeringsanlegg til idrettsanlegg.

Kristen (89) kastes ut av leiligheten

Kristen Leth har bodd på Grorud siden 1963. Nå risikerer han å stå uten et sted å bo fordi leiligheten han leier skal ombygges og selges. Han håper Bydel Grorud vil hjelpe til.