ANNONSE

Vil legge ned Nordtvet og Bjerke bibliotek

Vil legge ned Nordtvet og Bjerke bibliotek

 

Byrådet foreslår å legge ned bibliotekene på Nordvet og Bjerke. Pengene skal heller brukes til å bygge et nytt bibliotek på Økern.  

Tekst:

Publisert:

Det kommer fram av bibliotekmeldingen som legges fram på Tøyen i dag klokken 12.00.

- Det er forunderlig at byrådet ikke har råd til å betale for 3,5 stillinger på Nordtvet bibliotek. Jeg forstår ikke hvorfor man skal legge ned et bibliotek, for så å åpne et nytt, sier Kari Bjørklund, leder i Nordtvet biblioteks venner.

I meldingen fra byrådet åpnes det for at Nordtvet kan bli drevet videre av private aktører.

- Men det blir ikke et fullverdig bibliotek uten en eneste bibliotikar, kommenterer hun.

Akers Avis Groruddalen følger opp saken i fredagens papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE