Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

VIL PRØVESELGE: Byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG).

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:43

Furuset blir ansett som et markedssvakt område å selge boliger i, fordi prisene er mye lavere enn på for eksempel vestkanten. Det er derimot mange forandringer som planlegges på Furuset, som en transformasjon av Trygve Lies plass. Boligvekstutvalget foreslår kommunalt prøvesalg av tomter i flere markedssvake områder. Det er noe byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG) er for.

- Kommunen eier flere tomter på Furuset som vi ønsker at det skal bygges bolig på. Markedet på Furuset er lavere enn i mer sentrumsnære områder, og for at de første utbyggerne skal tørre å ta sjansen, vil kommunen selge tomtene med en mulighet for utbygger til å selge tomten tilbake dersom interessen for prosjektet er for lav til at det er lønnsomt å bygge, sier hun.

Et taktskifte

Det siste året har Oslo vokst med 10-12.000 innbyggere. For å holde tritt med dette, mener byrådet at det trengs et taktskifte.

- I Groruddalen er ikke alle utbyggere like interesserte i å utvikle og bygge boliger. Kanskje kan noen av tiltakene Boligvekstutvalget foreslår bidra til en raskere utvikling i disse områdene. En viktig forutsetning er selvfølgelig at boligene bygges med kvalitet, og at prosjektet bidrar til en positiv utvikling av området, sier Marcussen.

- Kommunen skal være en aktiv pådriver, både gjennom Groruddals-satsingen og gjennom å etablere skoler, barnehager, parker, kollektivtilbud og lignende. Kommunen skal gjøre sitt for «å modne områdene» og gjøre flere områder attraktive.

Fortgang i byggingen

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener de har arvet et etterslep.

- Det har vært viktig for oss at vi finner løsninger i fellesskap med bransjen, for å få fart på boligbyggingen, sier han.

Boligvekstutvalget leverte en første delleveranse i juni 2016. I sin sluttrapport har de presentert forslag som bør gjennomføres både på kort og lang sikt. Det er blant annet effektivisering av saksbehandling, «fast-track»-ordning for reguleringsløp for prioriterte boligprosjekter, senke krav til antall parkeringsplasser, justere leilighetsnormen og uteareal, og anmode at ferdigregulerte tomter bebygges.

Siste nytt i Nyheter

– Kommer ikke til <BR>huset på prærien

De første 56 boligene av totalt 800 OBOS-leiligheter på Vollebekk hadde salgsstart tirsdag 25. april.

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.