Vil prøveselge på Furuset

Vil prøveselge på Furuset

VIL PRØVESELGE: Byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG).

Boligvekstutvalget lanserte sin sluttrapport «Økt boligvekst i Oslo» med 59 ulike tiltak som skal øke takten i boligbyggingen. Et av dem er prøvesalg av tomter på Furuset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:43

Furuset blir ansett som et markedssvakt område å selge boliger i, fordi prisene er mye lavere enn på for eksempel vestkanten. Det er derimot mange forandringer som planlegges på Furuset, som en transformasjon av Trygve Lies plass. Boligvekstutvalget foreslår kommunalt prøvesalg av tomter i flere markedssvake områder. Det er noe byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG) er for.

- Kommunen eier flere tomter på Furuset som vi ønsker at det skal bygges bolig på. Markedet på Furuset er lavere enn i mer sentrumsnære områder, og for at de første utbyggerne skal tørre å ta sjansen, vil kommunen selge tomtene med en mulighet for utbygger til å selge tomten tilbake dersom interessen for prosjektet er for lav til at det er lønnsomt å bygge, sier hun.

Et taktskifte

Det siste året har Oslo vokst med 10-12.000 innbyggere. For å holde tritt med dette, mener byrådet at det trengs et taktskifte.

- I Groruddalen er ikke alle utbyggere like interesserte i å utvikle og bygge boliger. Kanskje kan noen av tiltakene Boligvekstutvalget foreslår bidra til en raskere utvikling i disse områdene. En viktig forutsetning er selvfølgelig at boligene bygges med kvalitet, og at prosjektet bidrar til en positiv utvikling av området, sier Marcussen.

- Kommunen skal være en aktiv pådriver, både gjennom Groruddals-satsingen og gjennom å etablere skoler, barnehager, parker, kollektivtilbud og lignende. Kommunen skal gjøre sitt for «å modne områdene» og gjøre flere områder attraktive.

Fortgang i byggingen

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener de har arvet et etterslep.

- Det har vært viktig for oss at vi finner løsninger i fellesskap med bransjen, for å få fart på boligbyggingen, sier han.

Boligvekstutvalget leverte en første delleveranse i juni 2016. I sin sluttrapport har de presentert forslag som bør gjennomføres både på kort og lang sikt. Det er blant annet effektivisering av saksbehandling, «fast-track»-ordning for reguleringsløp for prioriterte boligprosjekter, senke krav til antall parkeringsplasser, justere leilighetsnormen og uteareal, og anmode at ferdigregulerte tomter bebygges.

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.