Vil rydde dalbunnen - sammen med næringslivet

Vil rydde dalbunnen - sammen med næringslivet

 

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) mener neste skritt i Groruddals-satsingen er å få med næringslivet. Sammen med kommunen inviterer han derfor næringslivet til å være med på en stor opprydningsaksjon.

Tekst:

Publisert:

Groruddalens boområder ruskes opp hvert år gjennom kommunens ruskenaksjon på våren og superrusken på høsten. Men dalbunnen bidrar til et forsøplet inntrykk av Groruddalen på grunn av mye skrot. 

I første omgang skal ti millioner kroner fra regjeringens krisepakke lokke næringslivet til å bli med på en ryddeaksjon.

- Når ting oppgraderes og ser penere ut, så blir det også triveligere å bo her, sier miljøvernminister Erik Solheim.

Byrådsleder Erling Lae (H) er enig i at dalbunnen sårt trenger en opprydding og at både staten og kommunen har dette ansvaret.

- En del av Groruddals-satsingen, er at vi må få ryddet opp etter oss, sier han.

 

Siste nytt i Nyheter

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

 
- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.