Vil sende asylsøkerne til Hønefoss

Vil sende asylsøkerne til Hønefoss

 

Leder i Oslo Ap, Jan Bøhler, mener UDI må skrinlegge planene på Refstad - og opprette ankomstmottaket for asylsøkere på Hønefoss.

Tekst:

Publisert:

 - Vi ønsker å flytte denne type ting ut av Oslo Øst, sier Jan Bøhler.

Allerede på Oslo Aps årsmøte i mars bestemte partiet at de er i mot en etablering av ankomstmottak på Refstad. Nå foreslås Hvalsmoen på Hønefoss som en alternativ løsning.

- Vi ønsker at ankomstmottaket skal legges til Hvalsmoen. Hittil er det eneste svaret vi har fått at det er for stort, sier Bøhler, som ikke skjønner at størrelsen kan være et problem.

 

Omgivelsene

Derfor benyttet han muligheten til å stille UDI spørsmål om nettopp dette. I tillegg understreket an at det ikke er noen god begrunnelse at Refstad ligger nærmere Politiets Utlendingsenhet i Oslo sentrum.

Bøhler fikk imidlertid ikke svar på spørsmålene sine.

Etter møtet utdyper han forslaget sitt.

- Det er veldig viktig å ta hensyn til omgivelsene. På Refstad ligger asylmottaket rett inntil et belastet miljø.

- Vi er ikke fiendtlige mot asylsøkerne, men dette er skadelig for dem også. Det er best for dem å være et annet sted, sier han.

 

Reiseveien?

En etablering av permanent ankomstsenter på Hvalsmoen mener han er viktig av flere ganger.

- Det vil være til asylsøkernes beste og det vil være til UDIs saksbehandlings beste, sier han.

På spørsmål om hvorfor han tror Refstad er valgt, svarer han:

- Jeg skjønner ikke at det er andre argumenter enn kort reisevei. Jeg mener løsningen er enkel. Det er Hvalsmoen.

 

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

En ung gutt under 18 år falt igjennom skoletaket til Tiurleiken skole på Romsås søndag ettermiddag. Gutten er fraktet til sykehus.

Kan få slutt på utleie-haiene

På mandag skal Stortinget behandle saken om ny eierseksjonslov. Går det igjennom, kan det bety at både hyblifisering og utleie av leiligheter til hotellvirksomhet begrenses.

 
Kjemper for å dele bil på Rødtvet

Bell Batta Torheim i Grorud MDG ønsker at det kommer bildelingsplass på Rødtvet. Både hun og sjef for Bilkollektivet, Arne Lindelien, ønsker å utfordre byrådet i saken.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.