ANNONSE

Vil verne bydelens møteplasser

Vil verne bydelens møteplasser

 

Alle politikerne i Bjerke bydelsutvalg ønsker å verne frivillighetsmidlene - samt at lokaliseringen og finansieringen av tilbudene til ungdom og eldre skal ha opprettholdes på dagens nivå.

Tekst:

Publisert:

Dette ble enstemmig vedtatt under behandlingen av strategisk plan - etter forslag fra Høyre.

- Så lenge jeg har sittet i bydelsutvalget har det vært bred politisk enighet rundt disse sakene. Derfor ønsker vi at dette skal være et premiss, sier Oddmund Østebø, Høyres gruppeleder.

De andre partiene sluttet seg raskt til dette. Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen var derimot skeptisk til vedtaket.

- Jeg synes det er betenkelig av dere å binde senere budsjettbehandlinger. Dere skaper lite handlingsrom, mener Mathisen.

SVs Geirmund Jor skjønner bydelsdirektørens bekymring, men mener samtidig at dette er et veivalg.

- Det er viktig at vi peker på tingene vi er opptatt av, sier han.

Høyres Østebø mener dessuten at en strategisk plan bør utvikles - for at den skal brukes.

- Jeg synes vi bør ha en ambisiøs strategisk plan, sier Østebø.

 

Siste nytt i Nyheter

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

ANNONSE
Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

 
På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

 
ANNONSE