Wright topper lista

Wright topper lista

 

Robert Wright står øverst på lista når Kirkelig fellesråd i Oslo i morgen, torsdag, skal ansette ny kirkeverge i Oslo.

Tekst:

Publisert:

- Hovedkomiteen i Kirkelig Fellesråd i Oslo ønsker Robert Wright som ny kirkeverge, skriver fellesrådet i en pressemelding. 

Det skal ansettes ny kirkeverge i hovedstaden, siden sittende kirkeverge Valgerd Svarstad Haugland fra nyttår blir fylkesmann i Oslo og Akershus.

Wright, som er bosatt på Stovner, er valgt leder i Kirkelig fellesråd, og har derfor ikke deltatt i behandlingen av denne saken. I tillegg til å være valgt leder av Kirkelig fellesråd, er Robert Wright administrerende direktør i NHO Grafisk. Som Svartad Haugland har han også bakgrunn som KrF-politiker. Tidligere har han blant annet vært byråd i Oslo.

14 søkere

Kirkelig fellesråd opplyser at det var 14 søkere til å overta jobben som kirkeverge. Dersom Wright takker nei til stillingen, foreslår Hovedkomiteen at tilbudet går til Jarleif Nordheim, som er administrasjonsdirektør i Mattilsynet. På 3. plass på lista står Eigil Morvik.

Til opplysning er kirkevergen den ansatte lederen i et kirkelig fellesråd. Rådets oppgaver er å ivareta kirkegårder, kirkebygg og kontorer for kirkelige ansatte. Rådets daglige virksomhet ledes av kirkevergen. Rådet er arbeidsgiver for flere av de ansatte i kirken

 

Siste nytt i Nyheter

Ny turvei med <BR>bekk og belysning

Det blir ny bekk, turvei og belysning på Rommensletta. Første tak med gravemaskinen er allerede tatt – og alt skal stå klart til høsten 2017.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
- Oslos fineste NAV-lokaler

Bydel Bjerke har flyttet inn i nye lokaler «rett over veien» fra Økern senter. NAV har fått publikumsmottak i 1. etasje - og kan ikke få rost den nye utformingen nok.

Tar opp kampen <BR>mot «skremselskapital»

Jan Bøhler (Ap) foreslår at politiet kan iverksette oppholdsforbud for enkelte personer som er ute etter å bygge seg opp et voldsrykte for å virke farligere i et ungdomsmiljø. Nå skal justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) gå videre med saken.

Feiret på hesteryggen

Knut Røli fra Bydel Alna, Håvard Horpestad og Daniel av Ekenstam fra IKEA kløv opp på hesteryggen for å feire at Alna ridesenters oppholdsrom er ferdig oppusset - mens daglig leder Lene Kragh holdt godt i tømmene.