Wright topper lista

Wright topper lista

 

Robert Wright står øverst på lista når Kirkelig fellesråd i Oslo i morgen, torsdag, skal ansette ny kirkeverge i Oslo.

Tekst:

Publisert:

- Hovedkomiteen i Kirkelig Fellesråd i Oslo ønsker Robert Wright som ny kirkeverge, skriver fellesrådet i en pressemelding. 

Det skal ansettes ny kirkeverge i hovedstaden, siden sittende kirkeverge Valgerd Svarstad Haugland fra nyttår blir fylkesmann i Oslo og Akershus.

Wright, som er bosatt på Stovner, er valgt leder i Kirkelig fellesråd, og har derfor ikke deltatt i behandlingen av denne saken. I tillegg til å være valgt leder av Kirkelig fellesråd, er Robert Wright administrerende direktør i NHO Grafisk. Som Svartad Haugland har han også bakgrunn som KrF-politiker. Tidligere har han blant annet vært byråd i Oslo.

14 søkere

Kirkelig fellesråd opplyser at det var 14 søkere til å overta jobben som kirkeverge. Dersom Wright takker nei til stillingen, foreslår Hovedkomiteen at tilbudet går til Jarleif Nordheim, som er administrasjonsdirektør i Mattilsynet. På 3. plass på lista står Eigil Morvik.

Til opplysning er kirkevergen den ansatte lederen i et kirkelig fellesråd. Rådets oppgaver er å ivareta kirkegårder, kirkebygg og kontorer for kirkelige ansatte. Rådets daglige virksomhet ledes av kirkevergen. Rådet er arbeidsgiver for flere av de ansatte i kirken

 

Siste nytt i Nyheter

Google Maps

Beboerne i Smalvollskogen borettslag ser flere ulemper ved boligprosjektet i Lavrans vei 1B. De har servert utbygger Cura Eiendom en god dose med motargumenter.

- Går fra ord til handling

Siden 2014 har flerbrukshallen på Tokerud vært godkjent av bystyret, men det har ikke ligget penger på bordet. I revidert budsjett gir byrådet 5,6 millioner til et forprosjekt som skal forme fremtidens hall.

 
Alle leietakere må ut

Avisen har skrevet om Kristen Leth (89) som risikerer å kastes ut av leiligheten sin på Grorud. Saken har skapt stort engasjement, og nå svarer eiendomsselskapet på hvorfor de har sendt ut brev om oppsigelse av leieforholdet.

Kan smelle når som helst

I mars ble en person som løp over Tvetenveien ved busstoppet på Haugerud påkjørt. Yassine Arakia (H) er redd for hva som vil skje dersom trafikksituasjonen ikke blir tatt på alvor.

Pengene renner inn i Årvolldammen

I revidert budsjett kommer byrådet med en gladnyhet til Bydel Bjerke: Det blir vann i Årvolldammen i år også - med en prislapp på 750.000 kroner. Dammen vil være klar til bruk i slutten av neste uke. Men fremtiden er fremdeles usikker.