400 elever løp stafett

400 elever løp stafett

 

For 22. gang arrangerte Haugenstua ungdomsskole «Haugenstua-stafetten», der elever fra Haugenstua, Haugen, Tokerud, Hovseter og Midtstuen løper mot hverandre.

 

Elevene deles inn i 40 lag, med omtrent 6-9 elever i hvert heat.

- Det er kjempegøy med en slik stafett. Jeg har selv løpt stafetten, forteller en av arrangørene, Glenn Ingwersen.

Han og inspektør Are Enger har arrangert stafetten i fire ar.

- Det har fungert veldig bra, og vi har flere klare mal til neste ar. Vi vil gjerne lage politilag, lærerlag og fa litt ekstra ut av det hele, opplyser Enger.

Han forteller at stafetten er noe elevene ser fram til.

- Jeg vet at mange gleder seg til a løpe, forteller han.

Aktivt

Elevene løper ti etapper rundt Haugenstua skole.

Etappene er alt fra 210 meter til 450 meter lange. Fjorarets løyperekord var pa 8,09 minutter og ble satt av klasse 10A fra Haugenstua. Det ble ingen rekord i ar, men arrangørene er likevel fornøyde.

- Det er utrolig flott med sa aktive elever som bidrar til et aktivt miljø. Idrett skaper mestringsfølelse, forteller Enger.

For a passe pa at alt gar riktig for seg, er politiførstebetjent Roy Cato Einarsen fra Stovner politistasjon pa plass.

- Det har gatt veldig bra sa langt, og ungdommene er rolige og positive. Jeg synes det er flott at man kan arrangere en slik stafett med fokus pa helse og læring, forteller han.

Reist langt

Elever fra Hovseter og Midtstuen reiser langt for a fa med seg stafetten.

Marie Hestenes Helgheim (14), Kristin Smith Jacobsen (13) og Marie Bolne (14) fra Midtstuen skole synes det er moro a besøke Haugenstua skole, selv om de ma reise langt.

- Vi har nettopp løpt og det gikk ganske bra. Det er veldig moro a løpe stafett mot andre skoler. Det er moro a delta, men vi haper sa

klart at vi vinner, ler Hestenes Helgheim.

- Jeg har aldri vært her før, og det har vært en litt lang reise. Men vi har møtt mange koselige elever. Det er hyggelig at skoler fra for- skjellige steder i Oslo kan komme sammen, smiler Bolne.

Jevnt

Fra Haugenstua skole var det 8B som løp inn til seier pa tiden 9.18.80. Pa 9. trinn regjerte Hov- seter 9B med tiden 9.08.70 og pa 10.

trinn kom Hovseter 10D rett foran Haugenstua 10A, med tiden 8.29.72. Rikke Andreassen fra 10A pa Haugenstua tok i mot pokalen for 2. plass av rektor Malfrid Sølv- berg.

- Andre plass er bra det, men vi skulle gjerne vunnet. Det var veldig jevnt, smiler Rikke Andreassen.

Rektor Malfrid Sølvberg delte ut pokalene, og var veldig stolt av alle elevene.

- Elevene er utrolig flinke, fra alle skolene, forteller hun.

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde.

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.