45 år med basketmoro

45 år med basketmoro

SNART KLART FOR BASKETFEST: Snart er det igjen klart for vårens vakreste basketeventyr: Ammerud Open

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Se bildet større

TRADISJONSRIKT: Helle Cecilie Stokke har vært med på å arrangere nesten samtlige Ammerud Open. Her fra en tidligere årgang.
(Foto: Ammerud Basket)

– Vi håper jo folk tar turen og selvfølgelig at flest mulig lag melder seg på. Vi håper også at gamle Ammerud-kjente stikker innom, enten for å mimre litt eller rekke ut en hjelpende hånd til dugnaden, sier Helle Cecilie Stokke.

Hun var med på den aller første Ammerud Open og har bidratt i nesten samtlige 45 år.

– På det meste var vi oppe i 252 lag, og det fungerte nesten som et uoffisielt NM. Nå er ting litt annerledes, og det handler om de aller yngste.

«Mikro, mini og smått»

Ammerud Open 2017 handler om årsklassene 2003-2008, eller som Helle Cecilie Stokke kaller dem: «Mikro, mini og smått».

– Det handler om å få til gode basketopplevelser og fin rekruttering blant de aller yngste.

Og hvis fjorårets utgave er en god målestokk, bør også årets Ammerud Open være et lurt sted å dra for små basketlag.

– Vi fikk mange fine tilbakemeldinger i fjor, og folk dro fra Apalløkka glade og fornøyde. Kombinasjonen av det hyggelige og høy sportslig kvalitet gjør at jeg tror og håper mange ønsker å komme tilbake i år.

Stokke kan ikke gi noen pekepinn på hvor omfattende årets versjon blir, fordi påmeldingen fortsatt er åpen.

– Men vi håper helga 11.-14. mai passer for folk, og vi har god tro på at vi kan ende med enda flere lag enn i fjor.

Markering av jubileet?

Når det gjelder den 45. utgaven av Ammerud Open, vil ikke Helle Cecilie Stokke avsløre om det gjøres noe spesielt for å markere jubileet.

– Vi har ikke noe håndfast ennå, men forhåpentligvis får vi til noe ålreit.

Da er det desto viktigere for Stokke at deltakerne plukker opp den eldgamle tradisjonen med å hive treneren i Vesletjern.

– I gamle dager var det sånn at de lagene som gjorde det godt i turneringa tok med seg treneren ut og kastet ham/henne i vannet.

Det kan kanskje by på noen utfordringer for 9-åringene i årets Ammerud Open, men med god laginnsats er det meste mulig!

Siste nytt i Sport

Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.

 
Lærer bort selvforsvar - der folk er

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Grorud går for gull!

Etter omleggingen av seriesystemet er konkurransen i PostNord-ligaen hardere enn noensinne. Det skremmer imidlertid ikke Groruds fotballherrer. De er klare i sin tale og går for gull og opprykk til OBOS-ligaen.

Storfint besøk på Årvoll

Den store kompetanselørdagen ble en stor suksess for fotballgruppa i Årvoll IL.