Adrian, Hasle/Lørens gullfugl

Adrian, Hasle/Lørens gullfugl

 

Adrian Thun har vært en fryktet spiss i 3. divisjon i tre sesonger, men i år har Hasle/Løren-spissen vært bedre enn noensinne. Nå har han satt seg som mål å score over 30 mål denne sesongen.

Skrevet av:

 

Adrian Thun er ikke et ukjent navn i Groruddals-fotballen. Gjennom de to foregående sesongene har han jevnt og trutt figurert i toppen på toppscorertabellen i

3. divisjon. For to år siden, da Hasle/Løren debuterte i 3. divisjon, endte han på 22 scoringer, mens han i fjor endte på 12 scoringer i en sesong plaget av skader. Begge sesongene kom han imidlertid med på årets lag i Groruddalen.

Til årets sesong stilte han imidlertid skadefri, og han har fått en rakettstart på sesongen. På fem kamper har 22-åringen fantastiske 13 scoringer, og han lover mer.

- Etter denne starten har jeg bestemt meg for å score 30 mål i serie og cup. Det burde være mulig.

- Selv om det hadde vært moro å fortsette i dette tempoet er det nok litt urealistisk. Da ender jeg opp med over 50 nettkjenninger, ler han.

Adrian Thun står for forarbeidet til mange av målene selv, med sin fysiske kapasitet og hurtighet, men han er rask til å dele æren med lagkameratene i Hasle/Løren.

- Absolutt, det er den fysiske delen av spillet jeg vinner mest på. I tillegg føler jeg selv at jeg har blitt bedre til å posisjonere meg i boksen nå. Uansett hadde jeg ikke scoret så mange mål uten lag­kameratene mine, og de herlige inn­leggene jeg får i hver kamp, sier han.

 

- Beste klubben

Adrian Thun kom til Hasle/Løren for tre og en halv sesong siden etter en fortid i Oppsal og Skeid junior. Oppsal-gutten har aldri sett seg tilbake.

- Hasle/Løren er den beste klubben jeg har vært i noen gang. Vi har en fantastisk tone i gjengen hvor alle er kompiser og trives sammen.

- I tillegg er opplegget rundt laget fantastisk. Det eneste vi trenger å konsentrere oss om er ballen og spillet. Det er deilig at alt er lagt til rette for å prestere på banen.

- Samtidig må vi også nevne Kai Arild Lund (trener). Man merker at han har vært på et høyere nivå, og han oser av fotballkunnskap. Det er moro å spille under en så kompetent trener, sier Thun.

Han er også fornøyd med klubbens seriestart (fire seire og én uavgjort), men mener Hasle/Løren har enda mer å gå på.

- Vi har jo fått en bra åpning, men vi er fremdeles litt ujevne. Det varierer for mye mellom veldig bra spill og horribelt spill. Det som er gledelig er at vi drar med oss poengene på de dagene vi er dårlige, og at vi er solide bakover. Det kjennetegner alltid topplag, sier han.

 

For god for 3. divisjon?

Etter starten på årets sesong er det mange som mener Adrian Thun er for god for 3. divisjonsspill, og klar for større oppgaver. Det lar imidlertid ikke hovedpersonen seg stresse av.

- Det hadde vært gøy å få prøvd seg på ett høyere nivå etter hvert, men det får jeg eventuelt ta når det kommer. Akkurat nå stortrives jeg med å spille i Hasle/Løren, og jeg tenker ikke noe videre utover det, sier han.

Før fjorårets sesong var han likevel på prøvespill i Skeid, som da var i Adeccoligaen.

- Det ble med én trening før jeg ble skada. Jeg har ikke hørt noe mer fra noen andre klubber etter det, sier han.

- Hvilke klubber kunne du tenkt deg å prøve deg i?

- Jeg er Vålerenga- og Manchester Unitedfan, men har ikke akkurat noen mål om å spille meg inn på de lagene.

- Jeg får konsentrere meg om å bøtte inn mål for Hasle/Løren, så får jeg vel vite om Manchester United eller andre henvender seg, ler han.

Om Adrian Thun fortsetter i samme sporet som han har begynt sesongen på, vil det likevel ikke ta langt tid før større klubber enn Hasle/Løren igjen merker seg hans kvaliteter.

 

- Betryggende

Hasle/Løren-kaptein Ivar André Anderssen hyller lagets scoringsmaskin.

- Det er betryggende å ha Adrian i laget fordi vi vet at vi kommer til å få scoringer. Han er en enormt viktig spiller for oss, sier kapteinen.

- For det første er han fryktelig god i boksen og har en rå styrke. Han er livsfarlig rettvendt, og han binder alltid opp 2-3 forsvarere.

- Alle i serien vet hva han står for, og scorer ikke Adrian lager han rom for andre fordi forsvarerne er nødt til å passe på ham. Det er moro å spille på lag med ham, sier Anderssen.

- Mange hevder han er for god for 3. divisjon?

- Når du har 13 scoringer på fem kamper er nok det en pekepinn på at du egentlig hører hjemme noen nivåer over, men i fotball er det også viktig med trygghet. Det vet jeg han har i Hasle/Løren, sier Anderssen.

Også trener Kai Arild Lund drar fram superlativene.

- Han er styggod for tiden, og han kan avgjøre kamper helt på egenhånd. Det er deilig å ha en slik spiller, sier treneren.

- Hvor lenge beholder du ham?

- Det er stadig vekk folk som forhører seg om ham. Sist ute var Lørenskog. Det er ikke rart at Østlandets klubber ser potensialet i ham, sier Lund.

STJERNEJAKTEN

Tradisjonen tro følger Akers Avis Groruddalen nøye med på våre lokale fotballprestasjoner. For

2. divisjon herrer, 3. divisjon herrer og toppserien kvinner setter vi også stjerner til de beste spillerne i samarbeid med trenere og observatører.

 

Stjerner:

11 stjerner: Adrian Thun (Hasle/Løren),

8 stjerner: Jørand Skogseide (Grorud), Anders Hatlén (Grorud), Robin Isaksen (Vestli), Jens Andersen Grønhaug (Årvoll), Ellen Wang (LGT), Sasha Andrews (LGT)

7 stjerner: Christophe Rene (Oslo City),

6 stjerner: Ferhat Erman (Rommen), Jeanette Stavsholt (LGT).

5 stjerner: Ina Gausdal (LGT),

4 stjerner: Henning Jørgensen (Grorud), Yngve Sandøy (Vestli), Patrik Nordvold (Årvoll), Line Berntsen (LGT), Pernille Frostad Bakken (LGT).

3 stjerner: Zacaria Maazouzi (Grorud), Daniel Skrettingland (Hasle/Løren), Trygve Hunemo (Hasle/Løren), Lars Erik Nygård (Hasle/Løren), Nabbas Revet (Vestli), Ali Zahir (Vestli), Pape Formose Mendy (Oslo City), Johannes Fjøse (Årvoll)Stephen Holmen-Jensen (Årvoll), Salar Abdulgani (Rommen),.

2 stjerner: Antonio Yambo (Grorud), Anders Mårdalen (Hasle/Løren), Henrik Thorbjørnsen (Hasle/Løren), Ousman Touray (Oslo City), Ibrahim Mahnin (Rommen), Henning Dokken (Rommen), Rolf Syversen (Vestli), Marius Andresen (Vestli), Masood Fazal (Oslo City), Tobias Elshøy (Årvoll), Eirik Paulsen (Årvoll), Stine Høglie (LGT), Marlene Young (LGT).

1 stjerne: Arib Maazouzi (Grorud), Alexander Johansen (Grorud), Drin Shala (Grorud), Henning Bunæs (Grorud), Erling Nilsen (Grorud), Aksel Guerra (Hasle/Løren), Ivar André Anderssen (Hasle/Løren), Magnus Hunemo (Hasle/Løren), Preben Kjølhamar (Vestli), Kim Marius Olsen (Vestli), Hassan Bougato (Vestli), Emre Uymaz (Rommen), Kenneth Arvlund (Rommen), Abdullahi Bah (Oslo City), Angelo Santos (OC), Anders Stenström (Årvoll), Thomas Amlie (Årvoll), Tommy Johansen (Årvoll), Nina Thorne (LGT), Kristin Lundanes Jonvik (LGT), Marthe Keiseraas (LGT).

 

Mål:

13 mål: Adrian Thun (Hasle/Løren).

5 mål: Zacaria Maazouzi (Grorud).

4 mål: Rolf Syversen (Vestli),

3 mål: Erling Nilsen (Grorud),

2 mål: Henning Jørgensen (Grorud), Henning Bunæs (Grorud),Magnus Hunemo (Hasle/Løren), Daniel Hamnes (Hasle/Løren), Ousman Touray (Oslo City), Joe Nusa (Oslo City), Angelo Santos (Oslo City), Ali Zahir (Vestli), Nabbaz Assad (Vestli), Robin Isaksen (Vestli), Tony Avolio (Rommen), Ibrahim Mahnin (Rommen), Anders Stenström (Årvoll), Jens Andersen Grønhaug (Årvoll), Johannes Fjøse (Årvoll), Siham Loulanti (LGT).

1 mål: Arib Maazouzi (Grorud), Christopher Knudsen (Grorud), Christian Thorbjørnsen (Grorud), Alexander Johansen (Grorud), Faisel Sharif (Grorud), Henrik Haagensen (Hasle/Løren), Aksel Guerra (Hasle/Løren), Pape Mendy Formose (Oslo City), Abel Teckle (Rommen), Emre Uymaz (Rommen), Murat Demirci (Rommen), Mats Nygaard (Vestli), Marius Kjølhamar (Vestli), Glenn Ingwersen (Vestli), Hassan Bougato (Vestli); Eirik Paulsen (Årvoll), Håkon Eren (Årvoll), Patrik Norvold (Årvoll), Sasha Andrews (LGT), Ellen Wang (LGT), Ane Jacobsen Bjerke (LGT), Nina Thorne (LGT), Line Berntsen (LGT).

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!