ANNONSE

«Alle» har personlig trener

«Alle» har personlig trener

 

De siste fem årene har bruk av personlig trener blitt tredoblet. Mona Jeanette Trygger er en av de mange som bruker tilbudet. Det ble hennes redning. 

- Med personlig trener føler jeg meg som en norgesmester. Det er jo morsomt å komme til treningssentret og bli heiet på, sier Mona Jeanette Trygger.

Mona Trygger er fra Nittedal, og startet med personlig trening  (pt) på Family Sports Club Rommen fordi hun følte seg for tykk. 

- Jeg likte ikke meg selv, så jeg ringte sportsklubben for informasjon om pt-timer. Det passet midt i blinken for meg. 

Det var for rundt halvannet år siden. Nå har hun gått ned 23 kilo.  

- Jeg trenger personlig trener for ikke å hoppe over treninga. Det hjelper at det er noen som venter på meg. Det hjelper med litt pisking for å gjøre treninga intensiv og grundig. 

- I tillegg til et fantastisk resultat, gir det riktig trening, overskudd og glede. Folk sier at om man er sliten hjelper det å ligge på sofaen og hvile seg, men det er jo stikk motsatt. Jeg har aldri hatt så mye overskudd som nå, forklarer Trygger.

Var for lat

Også Asgrimur Ragnarsson har blitt bitt av personlig trener-basillen. 

- Det var kona som prøvde å få meg til å trene etter at jeg fikk hjerteinfarkt. Før var jeg litt tykk rundt midjen og i dårlig form. Derfor arrangerte hun en pt-time. Det ble løsningen, sier Ragnarsson. 

- Jeg hadde ikke klart å komme på trening på egenhånd. Det er jeg for lat til.

 Men etter at Ragnarsson fikk en trener som venter på ham to ganger i uka har treningen blitt en naturlig del av hans liv. 

-  Jeg begynte med personlig trener for over et år siden. Men jeg hadde vært støttemedlem halvannet år før det. Nå har jeg gått ned 12 kg, blodsukkeret har normalisert seg og jeg har mye bedre helse, sier han. 

- Jeg har til og med fått rettet opp en gammel skade. Før kunne jeg ikke ligge på venstre side på grunn av vond skulder, men nå er ikke det noe problem lenger. 

Hver femte

Én av fem som trener fast på Family Sports Club Rommen bruker personlig trener. Rundt 700.000 pt-timer har blitt solgt i løpet av året.

- Det er så mange som vil ha personlig trener at vi nå må ansette en til, sier personlig trener Angelica Henriksson fra Family Sports Club på Rommen. 

Henriksson tror trenden for pt-timer har eksplodert fordi flere sentre har tilbudet og folk har skjønt at det er for alle. 

 - På Rommen har vi alt fra leger til pensjonister og uføretrygdede som bruker personlig trener. Det er en trygghet i å ha trener som vet hvordan øvelsene skal gjøres riktig. Samtidig vil folk ha resultater. De ser pt-timer har fungert for andre og vil prøve selv, fastslår Henriksson.

Eksplodert 

Det er ikke kun på Rommen man har opplevd en vekst i pt-timer. Sats og Elixia har også hatt en kraftig økning de siste årene.   

- Bare de siste fem  årene har bruken av pt-timer eksplodert. Folk har blitt mer oppmerksom på tilbudet, og innsett at de i større grad trenger profesjonell hjelp for å oppnå målet, sier Atle Arntzen, produktsjef for personlig trening hos Elixia.

  Det var høsten 2007 Elixia bestemte seg for å satse på personlige trenere ved å fjerne treningsveiledningskonseptet. Da var salget på 12,5 millioner kroner, i år ligger de an til å få 140 millioner i omsetning.

Så langt i år har det blitt levert 6308 pt-timer på Groruddalens tre Elixia-sentre. Arntzen opplyser at han forventer en økning på 750 timer pr. senter fram mot jul.

- Bruken vil også øke i år. Oktober har vært vår beste måned noensinne, med 22.000 leverte pt-timer og en omsetning på 32,5 millioner. De store sentrene våre øker mest. Men selv om sentrene i Groruddalen er noen av våre minste, øker de kraftig.

Størst i Oslo 

Lars-Einar Petterson, presseansvarlig for Sats, tror personlig trening-trenden henger sammen med forbrukertrendene.  

- Vi har hatt en markant økning i salg av personlig trening på landsbasis, spesielt i Oslo som er det største markedet. Vi har også merket at folk i Groruddalen er flinke til å trene, og flere bruker personlig trener for å nå målene sine.

- Kundegruppen som bruker personlig trener er veldig bred. Det er både nybegynnere, de som har trent en del og topptrente medlemmer. Det henger nok sammen med at vi generelt ønsker å effektivisere tiden vår, og en personlig trener er en sikkerhet for optimale resultater.

Actic startet med pt-timer i høst, og har hittill hatt ti personer som har brukt personlig trening i Groruddalen. Bare Trening har nettopp begynt med pt-timer, og har derfor ikke statistikk over bruken av personlige trenere. Akers Avis Groruddalen har ikke kommet i kontakt med Condis Stovner og Galaxy Treningssenter på Veitvet før saken gikk i trykken. 

Gjennomførte timer med pt: 

Elixia Årvoll:

2007: 483 

2012: 2509 

2013 pr. september: 1587 

Elixia Kalbakken:

2007: 1312 

2012: 3295 

2013 pr. september: 2776 

Elixia Linderud: 

2012 fra mars: 539 

2013 pr. september: 1945 

Condis Økern: 

2007: 1480 

2012: 4739         

Omsetning i timer med pt: 

Sats på landsbasis: 

2008: 17 millioner

2012: 50 millioner     

Da det er vanskelig for treningssentrene å skille mellom vanlige treningstimer og personlig trening, viser statistikken tendensen av personlig trening og den omtrentlige økningen av bruken av personlig trenere for Elixia i Groruddalen, Condis Økern og Sats på landsbasis.

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE