«Alle» har personlig trener

«Alle» har personlig trener

 

De siste fem årene har bruk av personlig trener blitt tredoblet. Mona Jeanette Trygger er en av de mange som bruker tilbudet. Det ble hennes redning. 

Skrevet av:

- Med personlig trener føler jeg meg som en norgesmester. Det er jo morsomt å komme til treningssentret og bli heiet på, sier Mona Jeanette Trygger.

Mona Trygger er fra Nittedal, og startet med personlig trening  (pt) på Family Sports Club Rommen fordi hun følte seg for tykk. 

- Jeg likte ikke meg selv, så jeg ringte sportsklubben for informasjon om pt-timer. Det passet midt i blinken for meg. 

Det var for rundt halvannet år siden. Nå har hun gått ned 23 kilo.  

- Jeg trenger personlig trener for ikke å hoppe over treninga. Det hjelper at det er noen som venter på meg. Det hjelper med litt pisking for å gjøre treninga intensiv og grundig. 

- I tillegg til et fantastisk resultat, gir det riktig trening, overskudd og glede. Folk sier at om man er sliten hjelper det å ligge på sofaen og hvile seg, men det er jo stikk motsatt. Jeg har aldri hatt så mye overskudd som nå, forklarer Trygger.

Var for lat

Også Asgrimur Ragnarsson har blitt bitt av personlig trener-basillen. 

- Det var kona som prøvde å få meg til å trene etter at jeg fikk hjerteinfarkt. Før var jeg litt tykk rundt midjen og i dårlig form. Derfor arrangerte hun en pt-time. Det ble løsningen, sier Ragnarsson. 

- Jeg hadde ikke klart å komme på trening på egenhånd. Det er jeg for lat til.

 Men etter at Ragnarsson fikk en trener som venter på ham to ganger i uka har treningen blitt en naturlig del av hans liv. 

-  Jeg begynte med personlig trener for over et år siden. Men jeg hadde vært støttemedlem halvannet år før det. Nå har jeg gått ned 12 kg, blodsukkeret har normalisert seg og jeg har mye bedre helse, sier han. 

- Jeg har til og med fått rettet opp en gammel skade. Før kunne jeg ikke ligge på venstre side på grunn av vond skulder, men nå er ikke det noe problem lenger. 

Hver femte

Én av fem som trener fast på Family Sports Club Rommen bruker personlig trener. Rundt 700.000 pt-timer har blitt solgt i løpet av året.

- Det er så mange som vil ha personlig trener at vi nå må ansette en til, sier personlig trener Angelica Henriksson fra Family Sports Club på Rommen. 

Henriksson tror trenden for pt-timer har eksplodert fordi flere sentre har tilbudet og folk har skjønt at det er for alle. 

 - På Rommen har vi alt fra leger til pensjonister og uføretrygdede som bruker personlig trener. Det er en trygghet i å ha trener som vet hvordan øvelsene skal gjøres riktig. Samtidig vil folk ha resultater. De ser pt-timer har fungert for andre og vil prøve selv, fastslår Henriksson.

Eksplodert 

Det er ikke kun på Rommen man har opplevd en vekst i pt-timer. Sats og Elixia har også hatt en kraftig økning de siste årene.   

- Bare de siste fem  årene har bruken av pt-timer eksplodert. Folk har blitt mer oppmerksom på tilbudet, og innsett at de i større grad trenger profesjonell hjelp for å oppnå målet, sier Atle Arntzen, produktsjef for personlig trening hos Elixia.

  Det var høsten 2007 Elixia bestemte seg for å satse på personlige trenere ved å fjerne treningsveiledningskonseptet. Da var salget på 12,5 millioner kroner, i år ligger de an til å få 140 millioner i omsetning.

Så langt i år har det blitt levert 6308 pt-timer på Groruddalens tre Elixia-sentre. Arntzen opplyser at han forventer en økning på 750 timer pr. senter fram mot jul.

- Bruken vil også øke i år. Oktober har vært vår beste måned noensinne, med 22.000 leverte pt-timer og en omsetning på 32,5 millioner. De store sentrene våre øker mest. Men selv om sentrene i Groruddalen er noen av våre minste, øker de kraftig.

Størst i Oslo 

Lars-Einar Petterson, presseansvarlig for Sats, tror personlig trening-trenden henger sammen med forbrukertrendene.  

- Vi har hatt en markant økning i salg av personlig trening på landsbasis, spesielt i Oslo som er det største markedet. Vi har også merket at folk i Groruddalen er flinke til å trene, og flere bruker personlig trener for å nå målene sine.

- Kundegruppen som bruker personlig trener er veldig bred. Det er både nybegynnere, de som har trent en del og topptrente medlemmer. Det henger nok sammen med at vi generelt ønsker å effektivisere tiden vår, og en personlig trener er en sikkerhet for optimale resultater.

Actic startet med pt-timer i høst, og har hittill hatt ti personer som har brukt personlig trening i Groruddalen. Bare Trening har nettopp begynt med pt-timer, og har derfor ikke statistikk over bruken av personlige trenere. Akers Avis Groruddalen har ikke kommet i kontakt med Condis Stovner og Galaxy Treningssenter på Veitvet før saken gikk i trykken. 

Gjennomførte timer med pt: 

Elixia Årvoll:

2007: 483 

2012: 2509 

2013 pr. september: 1587 

Elixia Kalbakken:

2007: 1312 

2012: 3295 

2013 pr. september: 2776 

Elixia Linderud: 

2012 fra mars: 539 

2013 pr. september: 1945 

Condis Økern: 

2007: 1480 

2012: 4739         

Omsetning i timer med pt: 

Sats på landsbasis: 

2008: 17 millioner

2012: 50 millioner     

Da det er vanskelig for treningssentrene å skille mellom vanlige treningstimer og personlig trening, viser statistikken tendensen av personlig trening og den omtrentlige økningen av bruken av personlig trenere for Elixia i Groruddalen, Condis Økern og Sats på landsbasis.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!