Ammerud lekte seg til seriemesterskapet

Ammerud lekte seg til seriemesterskapet

 

Ammeruds håndballdamer er klare for 3. divisjon til neste år. Tirsdag kveld spikret de seriemesterskapet i 4. divisjon, avd. 2 med brakseier over Høland 2.

 

Allerede før oppgjøret mot Høland 2 var Ammeruds håndballdamer klare vinnere av 4. divisjon, avd. 2 og klare for opprykk til 3. divisjon. Stemningen var derfor god da Akers Avis Groruddalen fikk noen minutter med trener John Stenberg før kampstart.

- I kveld skal vi bare vise oss fram, og avslutte sesongen med stil. Vi vil gjerne showe litt for publikum, slo han fast.

Som sagt så gjort. Ammerud tok tak i kampen fra start, og så seg aldri tilbake. Det resulterte i en solid seier, 38-18.

- Dette ble lett motstand. Jeg tror jentene tok seieren på forskudd ettersom det første kvarteret var litt laber fra vår side. Da vi fikk i gang forsvaret og beina på jentene løp de likevel fra Høland veldig lett, sier Stenberg.

Han syntes det var en passende måte å krone jubelsesongen på.

- Det er deilig å avslutte serien på denne måten. Seriemesterskapet var sikret allerede forrige søndag, men det gir en god følelse å avslutte den på denne måten, slår Stenberg fast.

 

Fin utvikling

Med seieren endte Ammerud øverst på tabellen med 32 poeng. Nærmeste utfordrer var Fjellhammer 3 med 30 poeng.

- Vi har hatt en kjempesesong. Målsettingen vår var å rykke opp, og det har vi klart. Da vi så at vi hadde sjanse til å ta seriemesterskapet rundt juletider bestemte vi oss for å gå for det.

- Vi har hatt en veldig fin utvikling i den andre delen av sesongen, sier Stenberg.

 

Ser fremover

Ammerud skal dermed prøve seg i 3. divisjon neste år, men de gruer seg ikke til å gå opp ett nivå.

- Nei, tvert imot så gleder vi oss til neste sesong. Det blir spennende for hele laget å spille i 3. divisjon, sier John Stenberg.

Han håper likevel at laget, som har en gjennomsnittsalder rett over 20 år, vil bli noe forsterket før seriestart neste år.

­- Vi vil prøve å skaffe forsterkninger. Primært vil vi ha spillere fra Groruddalen og nærmiljøet. De vil lettere skli inn i miljøet. Vi har noen spillere på blokka vi gjerne vil gå etter, slår han fast.

Stenberg forteller også om håndballmiljøet i Ammerud.

- Det er et fantastisk samhold i klubben, og spesielt i laget vårt. Normalt er det «klikker» blant jente- og dameidrett, men her er alle samlet, sier han.

 

Håndball, 4. divisjon, avd. 2, kvinner:

Ammerud - Høland 2 38-18 (18-10)

Apalløkka

Tilskuere: ca. 40

Dommere: Nils Hallan og Tom Erik Søreide

Ammeruds lag: Therese Vibekk, Stine Vibekk, Ada Tveter Lysvik, Tonje Strøm­men, Mette Jeremiassen, Ida Johansen, Lene Johansen, Jambay Kassama, Michelle Karlsson, Lene Aasen, Benedikte Gamst Rostad, Ida Gerø og Maiken Ødegård.

Siste nytt i Sport

Feide over Follo!

Grorud hadde invitert til cupfest hjemme mot Follo, og innfridde til de grader. Med tremålsseier og til tider festfotball overbeviste groruddølene på vei til andre NM-runde. Grorud tok imot Follo til første NM-runde onsdag kveld. Rammen var perfekt, med strålende vårsol og rundt 200 fotballsultne...

– Slapp av, det blir kamp!

Et lite døgn før Grorud IL tar imot Follo til cupkamp, er Grorud kunstgress dekket av sju centimeter klissvåt snø. Grorud-boss Richard Pedersen tar det hele med knusende ro.

 
Vant i Camp Grasrot

Da Norsk Tipping så etter lag og foreninger som ville være med i konkurransen Camp Grasrot, var ikke Taufique Rana fra Grorud Taekwondo klubb sen med å melde seg.

45 år med basketmoro

Ammerud basket inviterer også denne våren til Ammerud Open. Fra 11.-14. mai er det basketglede som står i fokus på Apalløkka, og i år er det faktisk 45 år siden første gang de mørkegrønne inviterte til sin første turnering.

Vil fortsette framgangen

Etter flere sesonger i nedrykksumpa fikk endelig Grei Kvinner Elite en opptur med en trygg sjetteplass i fjor. Med samme spillerstamme og gode forsterkninger er planen å fortsette fremgangen i 2017.