Ammerud-syndromet

Ammerud-syndromet

 

Ammerud basket taper kampene de er gode i, mens de vinner når de spiller under evne.

Ammeruds basketherrer har vært i aksjon to ganger gjennom den siste uka. Det har resultert i én seier og ett tap. Skal vi tro trener Ulf Landström, burde det heller kanskje vært ett tap og én seier. I kampen mot Bærum som Ammerud vant 78-76 hadde han nemlig mye å utsette på spillet.
- Det var langt fra vår beste kamp. Ikke hadde vi dagsformen, og i tillegg slet vi med sykdom og forfall slik at vi ikke hadde fått trent ordentlig inn mot kampen, sier han.

Det resulterte i et opphakket spill uten rytme. Ammerud fikk fokus på individuelle prestasjoner fremfor lagspillet, og det var mye solo både i forsvar og i et angrepsspill som ikke fungerte i det hele tatt.

Heldigvis for Ammerud hadde også Bærum problemer i kampen.

- Vi slet lenge med dem, og vi klarte ikke å utnytte høyden vår. Det fungerte rett og slett ikke før mot slutten av tredje periode. Da startet gutta å samarbeide og ta tak, forteller Landström.

 

Fornøyd

Den andre kampen gikk borte mot Gimle, som ligger på andreplass i BLNO. Ammerud var underdogs, og imponerte.

- Den kampen ble noe helt annet. Her spiller vi faktisk bra, men taper. Det er jo litt av vår greie. Vi kan vinne dårlige kamper, men tape de kampene vi er gode i, forteller Ulf Landström.

Ammerud hadde mange forfall til kampen, og dro bare oppover med åtte spillere.

- Vi kunne ha tapt med 20-30 poeng, men vi forsøkte å ha det gøy og fokusere på det positive. Vi hadde tross alt ingenting å tape, og vi ville se hvor langt vi kunne nå, forteller Landström.

Det gikk egentlig ganske bra. Ammerud spilte et herlig forsvarsspill, samtidig som de fikk fart i ballen fremover. De fulgte Gimle helt inn til døra, og lå bare under med fire poeng da det gjensto fem minutter av matchen.

Likevel endte med med 65-79-tap.

- Vi spilte til tider fantastisk basket. Vi holdt Gimle under 80 poeng, og ga dem kamp til døra. Jeg kan ikke forvente mer, og jeg er veldig fornøyd med spillerene i denne kampen, forteller Landström.

 

Savnet Roy

Forklaringen på hvorfor Gimle-kampen ikke endte med poeng var relativt klar.

- Skuddene våre gikk ikke inn i kurven. Sånn er det i blant, forteller Ulf Landström.

- Hvorfor var ikke Roy Nwachukwu med? Ville kampen ha endt annerledes med han tilstede?

- Han hadde eksamen dagen etter. Man vet aldri hvordan det ville endt med ham med på laget, men han er Norges beste returtaker, og det er klart vi savner en spiller som ham, forklarer Landström.

Ammerud skal ut i oppgjør mot Frøya i neste kamp.

- De ligger bak oss, men har blitt bedre og bedre utover i sesongen. De er på gang og kan score poeng. Deres problem er at de slipper inn for mye, og vi får håpe det fortsetter mot oss også, forteller Landström.

Om Ammerud skulle vinne kampen har de tatt et langt steg mot å sikre seg plass til årets sluttspill.

- Målet er helt klart å vinne, avslutter Landström.

 

Basket, BLNO:

Ammerud - Bærum 78-76 (14-27, 15-10, 28-18, 21-21)

Apalløkka

Tilskuere: 103

Ammeruds lag (poeng i parentes): Thor Afam Hagen (6), Orji Okoroafor (11), Håkon Sørensen Almo, Christian Hinsch (7), Fitim Troni (11), Ser Laurents Malto (1), Martin Skinner Bryn (9), Simon Arenberg, Roy Emeka Nwachukwu (21), Gazmend Troni (12).

 

Gimle - Ammerud 79-65

(19-21, 25-13, 16-19, 19-12)

Gimlehallen

Tilskuere: 150

Ammeruds lag: Thor Afam Hagen (15), Orji Okoroafor (8), Christian Hinsch (13), Fitim Troni (24), Martin Skinner Bryn, Simon Arenberg, Gazmend Troni (5), Mohamed Amin Elmabrouki.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!