Ammerud-syndromet

Ammerud-syndromet

 

Ammerud basket taper kampene de er gode i, mens de vinner når de spiller under evne.

Skrevet av:

Ammeruds basketherrer har vært i aksjon to ganger gjennom den siste uka. Det har resultert i én seier og ett tap. Skal vi tro trener Ulf Landström, burde det heller kanskje vært ett tap og én seier. I kampen mot Bærum som Ammerud vant 78-76 hadde han nemlig mye å utsette på spillet.

- Det var langt fra vår beste kamp. Ikke hadde vi dagsformen, og i tillegg slet vi med sykdom og forfall slik at vi ikke hadde fått trent ordentlig inn mot kampen, sier han.

Det resulterte i et opphakket spill uten rytme. Ammerud fikk fokus på individuelle prestasjoner fremfor lagspillet, og det var mye solo både i forsvar og i et angrepsspill som ikke fungerte i det hele tatt.

Heldigvis for Ammerud hadde også Bærum problemer i kampen.

- Vi slet lenge med dem, og vi klarte ikke å utnytte høyden vår. Det fungerte rett og slett ikke før mot slutten av tredje periode. Da startet gutta å samarbeide og ta tak, forteller Landström.

 

Fornøyd

Den andre kampen gikk borte mot Gimle, som ligger på andreplass i BLNO. Ammerud var underdogs, og imponerte.

- Den kampen ble noe helt annet. Her spiller vi faktisk bra, men taper. Det er jo litt av vår greie. Vi kan vinne dårlige kamper, men tape de kampene vi er gode i, forteller Ulf Landström.

Ammerud hadde mange forfall til kampen, og dro bare oppover med åtte spillere.

- Vi kunne ha tapt med 20-30 poeng, men vi forsøkte å ha det gøy og fokusere på det positive. Vi hadde tross alt ingenting å tape, og vi ville se hvor langt vi kunne nå, forteller Landström.

Det gikk egentlig ganske bra. Ammerud spilte et herlig forsvarsspill, samtidig som de fikk fart i ballen fremover. De fulgte Gimle helt inn til døra, og lå bare under med fire poeng da det gjensto fem minutter av matchen.

Likevel endte med med 65-79-tap.

- Vi spilte til tider fantastisk basket. Vi holdt Gimle under 80 poeng, og ga dem kamp til døra. Jeg kan ikke forvente mer, og jeg er veldig fornøyd med spillerene i denne kampen, forteller Landström.

 

Savnet Roy

Forklaringen på hvorfor Gimle-kampen ikke endte med poeng var relativt klar.

- Skuddene våre gikk ikke inn i kurven. Sånn er det i blant, forteller Ulf Landström.

- Hvorfor var ikke Roy Nwachukwu med? Ville kampen ha endt annerledes med han tilstede?

- Han hadde eksamen dagen etter. Man vet aldri hvordan det ville endt med ham med på laget, men han er Norges beste returtaker, og det er klart vi savner en spiller som ham, forklarer Landström.

Ammerud skal ut i oppgjør mot Frøya i neste kamp.

- De ligger bak oss, men har blitt bedre og bedre utover i sesongen. De er på gang og kan score poeng. Deres problem er at de slipper inn for mye, og vi får håpe det fortsetter mot oss også, forteller Landström.

Om Ammerud skulle vinne kampen har de tatt et langt steg mot å sikre seg plass til årets sluttspill.

- Målet er helt klart å vinne, avslutter Landström.

 

Basket, BLNO:

Ammerud - Bærum 78-76 (14-27, 15-10, 28-18, 21-21)

Apalløkka

Tilskuere: 103

Ammeruds lag (poeng i parentes): Thor Afam Hagen (6), Orji Okoroafor (11), Håkon Sørensen Almo, Christian Hinsch (7), Fitim Troni (11), Ser Laurents Malto (1), Martin Skinner Bryn (9), Simon Arenberg, Roy Emeka Nwachukwu (21), Gazmend Troni (12).

 

Gimle - Ammerud 79-65

(19-21, 25-13, 16-19, 19-12)

Gimlehallen

Tilskuere: 150

Ammeruds lag: Thor Afam Hagen (15), Orji Okoroafor (8), Christian Hinsch (13), Fitim Troni (24), Martin Skinner Bryn, Simon Arenberg, Gazmend Troni (5), Mohamed Amin Elmabrouki.

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!