Ammerud-syndromet

Ammerud-syndromet

 

Ammerud basket taper kampene de er gode i, mens de vinner når de spiller under evne.

Ammeruds basketherrer har vært i aksjon to ganger gjennom den siste uka. Det har resultert i én seier og ett tap. Skal vi tro trener Ulf Landström, burde det heller kanskje vært ett tap og én seier. I kampen mot Bærum som Ammerud vant 78-76 hadde han nemlig mye å utsette på spillet.

- Det var langt fra vår beste kamp. Ikke hadde vi dagsformen, og i tillegg slet vi med sykdom og forfall slik at vi ikke hadde fått trent ordentlig inn mot kampen, sier han.

Det resulterte i et opphakket spill uten rytme. Ammerud fikk fokus på individuelle prestasjoner fremfor lagspillet, og det var mye solo både i forsvar og i et angrepsspill som ikke fungerte i det hele tatt.

Heldigvis for Ammerud hadde også Bærum problemer i kampen.

- Vi slet lenge med dem, og vi klarte ikke å utnytte høyden vår. Det fungerte rett og slett ikke før mot slutten av tredje periode. Da startet gutta å samarbeide og ta tak, forteller Landström.

 

Fornøyd

Den andre kampen gikk borte mot Gimle, som ligger på andreplass i BLNO. Ammerud var underdogs, og imponerte.

- Den kampen ble noe helt annet. Her spiller vi faktisk bra, men taper. Det er jo litt av vår greie. Vi kan vinne dårlige kamper, men tape de kampene vi er gode i, forteller Ulf Landström.

Ammerud hadde mange forfall til kampen, og dro bare oppover med åtte spillere.

- Vi kunne ha tapt med 20-30 poeng, men vi forsøkte å ha det gøy og fokusere på det positive. Vi hadde tross alt ingenting å tape, og vi ville se hvor langt vi kunne nå, forteller Landström.

Det gikk egentlig ganske bra. Ammerud spilte et herlig forsvarsspill, samtidig som de fikk fart i ballen fremover. De fulgte Gimle helt inn til døra, og lå bare under med fire poeng da det gjensto fem minutter av matchen.

Likevel endte med med 65-79-tap.

- Vi spilte til tider fantastisk basket. Vi holdt Gimle under 80 poeng, og ga dem kamp til døra. Jeg kan ikke forvente mer, og jeg er veldig fornøyd med spillerene i denne kampen, forteller Landström.

 

Savnet Roy

Forklaringen på hvorfor Gimle-kampen ikke endte med poeng var relativt klar.

- Skuddene våre gikk ikke inn i kurven. Sånn er det i blant, forteller Ulf Landström.

- Hvorfor var ikke Roy Nwachukwu med? Ville kampen ha endt annerledes med han tilstede?

- Han hadde eksamen dagen etter. Man vet aldri hvordan det ville endt med ham med på laget, men han er Norges beste returtaker, og det er klart vi savner en spiller som ham, forklarer Landström.

Ammerud skal ut i oppgjør mot Frøya i neste kamp.

- De ligger bak oss, men har blitt bedre og bedre utover i sesongen. De er på gang og kan score poeng. Deres problem er at de slipper inn for mye, og vi får håpe det fortsetter mot oss også, forteller Landström.

Om Ammerud skulle vinne kampen har de tatt et langt steg mot å sikre seg plass til årets sluttspill.

- Målet er helt klart å vinne, avslutter Landström.

 

Basket, BLNO:

Ammerud - Bærum 78-76 (14-27, 15-10, 28-18, 21-21)

Apalløkka

Tilskuere: 103

Ammeruds lag (poeng i parentes): Thor Afam Hagen (6), Orji Okoroafor (11), Håkon Sørensen Almo, Christian Hinsch (7), Fitim Troni (11), Ser Laurents Malto (1), Martin Skinner Bryn (9), Simon Arenberg, Roy Emeka Nwachukwu (21), Gazmend Troni (12).

 

Gimle - Ammerud 79-65

(19-21, 25-13, 16-19, 19-12)

Gimlehallen

Tilskuere: 150

Ammeruds lag: Thor Afam Hagen (15), Orji Okoroafor (8), Christian Hinsch (13), Fitim Troni (24), Martin Skinner Bryn, Simon Arenberg, Gazmend Troni (5), Mohamed Amin Elmabrouki.

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.