Anleggene i Groruddalen forfaller

Anleggene i Groruddalen forfaller

 

Veitvet risikerer å måtte legge ned klubben i to år. Årvoll har ikke nok plass. Hasle/Løren savner kunstisbane og ny flerbrukshall. Haugerudhallen trenger vedlikehold. Fotballspillere risikerer skader på grunn av underlaget på Stubberud på Furuset. Anleggssituasjonen i Groruddalen er ikke lystig lesing.

Skrevet av:

 For noen uker siden skrev vi om tennisanlegget på Ellingsrud som ikke har vært oppgradert siden 1983. Banen er nå ubrukelig grunnet det elendige vedlikeholdet.  I samme sak kunne Bymiljøetaten fortelle at Ellingsrud-saken slett ikke er enestående. Pressetalskvinne Anne Grete Nyrud uttalte at etaten har et etterslep på totalt 600 millioner kroner til vedlikehold og oppgradering.

En rekke idrettslag i Groruddalen kan fortelle om store utfordringer på anleggssiden.

I Veitvet sportsklubb er problemene omfattende. Neste år skal Veitvethallen jevnes med jorden.

-  I 2015 står nye Veitvet skole ferdig med en flunkende ny flerbrukshall. Det betyr at vi blir nødt til å leve uten hall i to år, sukker klubbleder Ann-Christin Bjerke.

Fotballbanen holder vinterstengt fordi klubben ikke har råd til brøyting. Uten hall vil det bety at klubben ikke er operativ flere måneder i året. Det bekymrer også fotballeder Hilde Austrheim og leder for cheerleadingen, Camilla Nygaard.

Står uten hall 

De frykter manglende tilbud vil føre til medlemsflukt og at de blir nødt til å legge klubben død fram til den nye hallen er operativ. 

-  Dette blir en kjempeutfordring. Den nye hallen blir dessuten kommunal og vi vil ikke få så mye halltid som vi ønsker oss. Dessuten er fotballbanen stengt om vinteren.  

De nye garderobefasilitetene på Veitvet, som ble oppført for få år siden, skal også rives fordi den nye skolen skal inn på tomta.

-  Halve styret i klubben kommer til å trekke seg til våren. Jeg er selv usikker på om jeg stiller til gjenvalg, innrømmer Bjerke.

I Årvoll IL sliter de også på anleggssiden.

-  Situasjonen er dårlig. Vi jobber med å få på plass en flerbrukshall, men nå mangler vi 1.5 millioner kroner til prosjektering. I tillegg har vi sprengt kapasiteten på fotballbanen. Her er det aktivitet fra 10 til 22 hver eneste dag. Vi må ha mer plass, sier leder i Årvoll IL, Reidar Bergestad.

 

Store utfordringer 

I Haugerudhallen sliter de med manglende vedlikehold.

-  Her er det et etterslep på vedlikeholdssiden og det er mye som må gjøres. Samtidig er hallen planmessig utdatert. Haugerudhallen ble laget for skoledrift i 1970. I dag er det en annen kulturell bakgrunn hos elevene. Vi har åpne dusjer i garderboene og disse blir ikke brukt av ikke etniske nordmenn. I tillegg har vi ikke nok lagringsplass, sier Per Kr. Løken.

Kunstgresset på Stubberud har vært et problem i mange år, men i årets budsjettforslag har byrådet foreslått å bytte ut dette. Grorud IL har også en vanskelig anlegssituasjon, men både ny flerbrukshall og kunstgressdekke er på vei.

På Løren jobber lokale krefter for å realisere en flerbrukshall, mens Hasle/Løren i flere år har blitt lovet en ny utendørs kunstisbane.

-  Det er et voldsomt behov for en slik bane, og det er trist at den stadig lar vente på seg, sier daglig leder i Løren ishall, Jan Bekken. 

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!