Anleggene i Groruddalen forfaller

Anleggene i Groruddalen forfaller

 

Veitvet risikerer å måtte legge ned klubben i to år. Årvoll har ikke nok plass. Hasle/Løren savner kunstisbane og ny flerbrukshall. Haugerudhallen trenger vedlikehold. Fotballspillere risikerer skader på grunn av underlaget på Stubberud på Furuset. Anleggssituasjonen i Groruddalen er ikke lystig lesing.

Skrevet av:

 For noen uker siden skrev vi om tennisanlegget på Ellingsrud som ikke har vært oppgradert siden 1983. Banen er nå ubrukelig grunnet det elendige vedlikeholdet.  I samme sak kunne Bymiljøetaten fortelle at Ellingsrud-saken slett ikke er enestående. Pressetalskvinne Anne Grete Nyrud uttalte at etaten har et etterslep på totalt 600 millioner kroner til vedlikehold og oppgradering.

En rekke idrettslag i Groruddalen kan fortelle om store utfordringer på anleggssiden.

I Veitvet sportsklubb er problemene omfattende. Neste år skal Veitvethallen jevnes med jorden.

-  I 2015 står nye Veitvet skole ferdig med en flunkende ny flerbrukshall. Det betyr at vi blir nødt til å leve uten hall i to år, sukker klubbleder Ann-Christin Bjerke.

Fotballbanen holder vinterstengt fordi klubben ikke har råd til brøyting. Uten hall vil det bety at klubben ikke er operativ flere måneder i året. Det bekymrer også fotballeder Hilde Austrheim og leder for cheerleadingen, Camilla Nygaard.

Står uten hall 

De frykter manglende tilbud vil føre til medlemsflukt og at de blir nødt til å legge klubben død fram til den nye hallen er operativ. 

-  Dette blir en kjempeutfordring. Den nye hallen blir dessuten kommunal og vi vil ikke få så mye halltid som vi ønsker oss. Dessuten er fotballbanen stengt om vinteren.  

De nye garderobefasilitetene på Veitvet, som ble oppført for få år siden, skal også rives fordi den nye skolen skal inn på tomta.

-  Halve styret i klubben kommer til å trekke seg til våren. Jeg er selv usikker på om jeg stiller til gjenvalg, innrømmer Bjerke.

I Årvoll IL sliter de også på anleggssiden.

-  Situasjonen er dårlig. Vi jobber med å få på plass en flerbrukshall, men nå mangler vi 1.5 millioner kroner til prosjektering. I tillegg har vi sprengt kapasiteten på fotballbanen. Her er det aktivitet fra 10 til 22 hver eneste dag. Vi må ha mer plass, sier leder i Årvoll IL, Reidar Bergestad.

 

Store utfordringer 

I Haugerudhallen sliter de med manglende vedlikehold.

-  Her er det et etterslep på vedlikeholdssiden og det er mye som må gjøres. Samtidig er hallen planmessig utdatert. Haugerudhallen ble laget for skoledrift i 1970. I dag er det en annen kulturell bakgrunn hos elevene. Vi har åpne dusjer i garderboene og disse blir ikke brukt av ikke etniske nordmenn. I tillegg har vi ikke nok lagringsplass, sier Per Kr. Løken.

Kunstgresset på Stubberud har vært et problem i mange år, men i årets budsjettforslag har byrådet foreslått å bytte ut dette. Grorud IL har også en vanskelig anlegssituasjon, men både ny flerbrukshall og kunstgressdekke er på vei.

På Løren jobber lokale krefter for å realisere en flerbrukshall, mens Hasle/Løren i flere år har blitt lovet en ny utendørs kunstisbane.

-  Det er et voldsomt behov for en slik bane, og det er trist at den stadig lar vente på seg, sier daglig leder i Løren ishall, Jan Bekken. 

Siste nytt i Sport

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

 
Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

Hasle/Løren vil etablere seg i toppen

  • ishockey

Hasle/Løren hadde en sterk fjorårssesong, hvor de lenge kjempet om kvalik, før en liten formdupp gjorde at laget til slutt havnet på fjerdeplass. En aktiv sommer på overgangsmarkedet gjør at klubben igjen setter siktet høyt foran årets sesong.

Skal bite fra seg

Skal bite fra seg

  • ishockey

Etter noen mørke år tror Furuset Hockey at pila endelig peker oppover igjen. Tomme garderober og dårlig stemning er byttet ut med fulle rekker og spilleglede. Nå er det optimismen som rår i Forum.

 
Vestli satser høyt

Vestli satser høyt

  • Håndball

Søndag spiller Vestlis håndballherrer sin første kamp i 2. divisjon når Alta kommer på besøk til Stovnerhallen. Groruddølene, som rykket opp fra 3. divisjon i fjor, frykter imidlertid ingenting når de går løs på den nye sesongen. De mener selv de bør blande seg inn i toppstriden allerede nå...

Pøser inn penger til hall

Har du tips til saken?   Send e-post

Pøser inn penger
til hall på Grorud

  • Barn

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) har funnet fram 1,5 millioner kroner til prosjektering av flerbrukshallen på Grorud, som også har skiftet navn. Men det tar tid.

For full musikk på Grønland

For full musikk

  • Ungdom

I Sterling-huset på Grønland har sportsklubben endelig fått sitt eget musikkstudio. Det gleder ungdommen i nabolaget og klubben.

 
- Bli med og svøm

Svømmedagen: Badedammen lørdag fra 11.30

- Bli med og svøm

  • badedammen

I morgen, lørdag 20. august, har alle dalens barn mulighet til å lære om svømming og ta svømmeknappen. Da arrangeres nemlig den tradisjonsrike svømmedagen ved badedammen på Grorud.

Tøff start for Vestli

Tøff start for Vestli

Vestlis håndballherrer møtte veggen mot Herulf i første kamp av Vestli Cup 2016.

Rocky skifter beite

Skyter han sin nye klubb til Tippeligaen?

Rocky skifter beite

Kalbakken-mannen Rocky Lekaj er klar for opprykksjagende Kristiansund ballklubb. Målet er å sikre dem opprykk til Tippeligaen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!