Anleggene i Groruddalen forfaller

Anleggene i Groruddalen forfaller

 

Veitvet risikerer å måtte legge ned klubben i to år. Årvoll har ikke nok plass. Hasle/Løren savner kunstisbane og ny flerbrukshall. Haugerudhallen trenger vedlikehold. Fotballspillere risikerer skader på grunn av underlaget på Stubberud på Furuset. Anleggssituasjonen i Groruddalen er ikke lystig lesing.

Skrevet av:

 For noen uker siden skrev vi om tennisanlegget på Ellingsrud som ikke har vært oppgradert siden 1983. Banen er nå ubrukelig grunnet det elendige vedlikeholdet.  I samme sak kunne Bymiljøetaten fortelle at Ellingsrud-saken slett ikke er enestående. Pressetalskvinne Anne Grete Nyrud uttalte at etaten har et etterslep på totalt 600 millioner kroner til vedlikehold og oppgradering.

En rekke idrettslag i Groruddalen kan fortelle om store utfordringer på anleggssiden.

I Veitvet sportsklubb er problemene omfattende. Neste år skal Veitvethallen jevnes med jorden.

-  I 2015 står nye Veitvet skole ferdig med en flunkende ny flerbrukshall. Det betyr at vi blir nødt til å leve uten hall i to år, sukker klubbleder Ann-Christin Bjerke.

Fotballbanen holder vinterstengt fordi klubben ikke har råd til brøyting. Uten hall vil det bety at klubben ikke er operativ flere måneder i året. Det bekymrer også fotballeder Hilde Austrheim og leder for cheerleadingen, Camilla Nygaard.

Står uten hall 

De frykter manglende tilbud vil føre til medlemsflukt og at de blir nødt til å legge klubben død fram til den nye hallen er operativ. 

-  Dette blir en kjempeutfordring. Den nye hallen blir dessuten kommunal og vi vil ikke få så mye halltid som vi ønsker oss. Dessuten er fotballbanen stengt om vinteren.  

De nye garderobefasilitetene på Veitvet, som ble oppført for få år siden, skal også rives fordi den nye skolen skal inn på tomta.

-  Halve styret i klubben kommer til å trekke seg til våren. Jeg er selv usikker på om jeg stiller til gjenvalg, innrømmer Bjerke.

I Årvoll IL sliter de også på anleggssiden.

-  Situasjonen er dårlig. Vi jobber med å få på plass en flerbrukshall, men nå mangler vi 1.5 millioner kroner til prosjektering. I tillegg har vi sprengt kapasiteten på fotballbanen. Her er det aktivitet fra 10 til 22 hver eneste dag. Vi må ha mer plass, sier leder i Årvoll IL, Reidar Bergestad.
 


Store utfordringer 

I Haugerudhallen sliter de med manglende vedlikehold.

-  Her er det et etterslep på vedlikeholdssiden og det er mye som må gjøres. Samtidig er hallen planmessig utdatert. Haugerudhallen ble laget for skoledrift i 1970. I dag er det en annen kulturell bakgrunn hos elevene. Vi har åpne dusjer i garderboene og disse blir ikke brukt av ikke etniske nordmenn. I tillegg har vi ikke nok lagringsplass, sier Per Kr. Løken.

Kunstgresset på Stubberud har vært et problem i mange år, men i årets budsjettforslag har byrådet foreslått å bytte ut dette. Grorud IL har også en vanskelig anlegssituasjon, men både ny flerbrukshall og kunstgressdekke er på vei.

På Løren jobber lokale krefter for å realisere en flerbrukshall, mens Hasle/Løren i flere år har blitt lovet en ny utendørs kunstisbane.

-  Det er et voldsomt behov for en slik bane, og det er trist at den stadig lar vente på seg, sier daglig leder i Løren ishall, Jan Bekken. 

Siste nytt i Sport

– Årets morsomste <BR>seier i Holmenkollen

– Årets morsomste
seier i Holmenkollen

  • Skiskyting

Ane Uglem Mobakken toppet en knallsterk vintersesong med seier i Holmenkollen, der hele skiskyttersirkuset var samlet.

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

 
Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

 
Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

 
Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!