Anleggene i Groruddalen forfaller

Anleggene i Groruddalen forfaller

 

Veitvet risikerer å måtte legge ned klubben i to år. Årvoll har ikke nok plass. Hasle/Løren savner kunstisbane og ny flerbrukshall. Haugerudhallen trenger vedlikehold. Fotballspillere risikerer skader på grunn av underlaget på Stubberud på Furuset. Anleggssituasjonen i Groruddalen er ikke lystig lesing.

Tekst:

Publisert:

 For noen uker siden skrev vi om tennisanlegget på Ellingsrud som ikke har vært oppgradert siden 1983. Banen er nå ubrukelig grunnet det elendige vedlikeholdet.  I samme sak kunne Bymiljøetaten fortelle at Ellingsrud-saken slett ikke er enestående. Pressetalskvinne Anne Grete Nyrud uttalte at etaten har et etterslep på totalt 600 millioner kroner til vedlikehold og oppgradering.

En rekke idrettslag i Groruddalen kan fortelle om store utfordringer på anleggssiden.

I Veitvet sportsklubb er problemene omfattende. Neste år skal Veitvethallen jevnes med jorden.

-  I 2015 står nye Veitvet skole ferdig med en flunkende ny flerbrukshall. Det betyr at vi blir nødt til å leve uten hall i to år, sukker klubbleder Ann-Christin Bjerke.

Fotballbanen holder vinterstengt fordi klubben ikke har råd til brøyting. Uten hall vil det bety at klubben ikke er operativ flere måneder i året. Det bekymrer også fotballeder Hilde Austrheim og leder for cheerleadingen, Camilla Nygaard.

Står uten hall 

De frykter manglende tilbud vil føre til medlemsflukt og at de blir nødt til å legge klubben død fram til den nye hallen er operativ. 

-  Dette blir en kjempeutfordring. Den nye hallen blir dessuten kommunal og vi vil ikke få så mye halltid som vi ønsker oss. Dessuten er fotballbanen stengt om vinteren.  

De nye garderobefasilitetene på Veitvet, som ble oppført for få år siden, skal også rives fordi den nye skolen skal inn på tomta.

-  Halve styret i klubben kommer til å trekke seg til våren. Jeg er selv usikker på om jeg stiller til gjenvalg, innrømmer Bjerke.

I Årvoll IL sliter de også på anleggssiden.

-  Situasjonen er dårlig. Vi jobber med å få på plass en flerbrukshall, men nå mangler vi 1.5 millioner kroner til prosjektering. I tillegg har vi sprengt kapasiteten på fotballbanen. Her er det aktivitet fra 10 til 22 hver eneste dag. Vi må ha mer plass, sier leder i Årvoll IL, Reidar Bergestad.

 

Store utfordringer 

I Haugerudhallen sliter de med manglende vedlikehold.

-  Her er det et etterslep på vedlikeholdssiden og det er mye som må gjøres. Samtidig er hallen planmessig utdatert. Haugerudhallen ble laget for skoledrift i 1970. I dag er det en annen kulturell bakgrunn hos elevene. Vi har åpne dusjer i garderboene og disse blir ikke brukt av ikke etniske nordmenn. I tillegg har vi ikke nok lagringsplass, sier Per Kr. Løken.

Kunstgresset på Stubberud har vært et problem i mange år, men i årets budsjettforslag har byrådet foreslått å bytte ut dette. Grorud IL har også en vanskelig anlegssituasjon, men både ny flerbrukshall og kunstgressdekke er på vei.

På Løren jobber lokale krefter for å realisere en flerbrukshall, mens Hasle/Løren i flere år har blitt lovet en ny utendørs kunstisbane.

-  Det er et voldsomt behov for en slik bane, og det er trist at den stadig lar vente på seg, sier daglig leder i Løren ishall, Jan Bekken. 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.