Anne-Mari skal gjenvinne æren

Anne-Mari skal gjenvinne æren

 

Til tross for seks EM-medaljer, World Cup-medalje og en rekke NM-gull i trofeskapet er svømmefenomenet Anne-Mari Gulbrandsen(24) fortsatt sulten på suksess.

Hun tok Europa med storm da hun som 17-åring tok tre bronser i senior-EM i bryst og hun ble naturlig nok sett på som et av verdens største svømmetalenter.

De siste månedene har vi imidlertid hørt lite om Anne-Mari Gulbrandsen. Det siste vi hørte fra henne var i juli, da det var klart at hun ikke kvalifiserte seg til OL i Beijing. Da uttalte hun at det ikke var sikkert at hun ville satse videre på svømmekarrieren.

En avgjørelse skulle tas innen høsten, og det har også skjedd:

Anne-Mari Gulbrandsen fortsetter å svømme, og hun ønsker å fortsette medaljehøstingen.

- Da jeg skjønte at jeg ikke kunne kvalifisere meg til OL, slet jeg med motivasjonen. Det gikk faktisk så langt at jeg vurderte å legge opp, sier hun og legger til:

- Nå har jeg imidlertid tatt en god pause fra i sommer, og fått tid til å tenke over saken, og du kan vel si at mitt konkurranse-innstinkt og mitt brennende engasjement for svømming har bidratt til at jeg har fått lysten tilbake.

Går for VM

Selv om Gulbrandsen innser at hun har mye fysisk trening å ta igjen for å komme tilbake til go'formen, er hun ikke snau når hun skal peke ut kortsiktige mål.

- Det er VM til sommeren, og jeg tror det er realistisk å tro at jeg kan kvalifisere meg til det mesterskapet. I tillegg er det NM i mars, og da skal jeg delta.

- Er det noen mulighet for at du allerede da kan gjenta dine beste tider, og vinne medaljer?

- Etter å ha vært med såpass lenge som jeg nå har, har jeg tilegnet meg rutine og innarbeidet teknikkene, slik at jeg vet hvordan man skal svømme.

- Alt som gjenstår er egentlig å orke all treningen som må til for å bli en suksessfull svømmer. Dersom jeg trener hardt og målbevisst fremover, er jeg sikker på at jeg kan oppnå gode resultater igjen.

Kan fortsatt bli den beste

Etter en velfortjent pause, og tid til å tenke over fremtiden, er nå svømmeren hun tilbake i vannet, og der ønsker hun å forbli - i hvert fall så lenge motivasjonen strekker til.

- Jeg har operert armen, så i den siste tiden har jeg ikke hatt lov til å trene uansett. Dette har gitt meg litt bedre samvittighet, slik at det ikke bare har vært min mangel på ork som har gjort at jeg ikke har trent. Armen er fortsatt ikke helt god, men om noen få uker er jeg i gang igjen. Jeg ønsker å ta steg for steg, og trene meg i form, men noen langtidsplan har jeg ikke tenkt å sette meg.

Har du fortsatt potensial til å bli en av de beste?

- Trenerne sier så, og jeg har tro på meg selv. Jeg vet at jeg i form er en meget god svømmer, men samtidig må en også tenke på at nivået er annerledes nå enn det var for åtte år siden.

Bort fra pinebenken

Den tidligere vinneren av årets idrettsutøver i Groruddalen lover å ikke holde oss mer på pinebenken, og er klar på at hun vil fortsette.

- Det ville vært dumt å ta flere pauser nå. Jeg har hatt godt av den fritida jeg har tatt. Jeg har jobbet og holdt svømmingen på avstand. Men selvsagt ville det vært dumt å gi seg på bunn, sier hun og legger til:

- Svømming har jeg alltid elsket, og jeg blir mer og mer sikker for hver dag som går på at jeg vil lykkes igjen.

Jordnær

Haugen-jenta husker godt alle superlativene hun fikk slengt etter seg som 17 år gammel bronsevinner i EM. Hun har imidlertid ikke tenkt mye på det.

- Det er viktig å være jordnær når man driver med idrett. Selvsagt er det vanskelig å unngå at god omtale påvirker deg, men jeg har hele tida vært bestemt på å ikke ta helt av, sier hun før hun med et bestemt uttrykk avslutter:

- Nå er det på tide å gjenvinne æren, og nå nye høyder som svømmer.

Klarer det, hvis hun har lyst

I Anne-Maris klubb, Bærumssvømmerne, er det ingen som tviler på at hun igjen kan nå toppen.

- Det klarer hun,  hvis hun vil. Det som kreves er at hun har lyst. Det er der jobben må gjøres, og er den tilstede så kan hun komme tilbake i toppen ganske fort, sier Sondre L. Solberg som er sportssjef i klubben.

- Hun har fremdeles potensiale?

- Alle vet jo hvor god hun har vært, men vi ser at det fremdeles er mer å gå på. Det er ingen tvil om potensiale og forutsetningene hennes, de er veldig gode, men alt avhenger av hva hun vil.

- Nå gjelder det å ta steget fra å si man vil satse til å gjøre det.

- Forhåpentligvis har hun funnet ny energi, sier han.

 

Siste nytt i Sport

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

Grei KE ble løpt i senk

Den tunge sesonginnledningen fortsetter for Grei Kvinner Elite. Håpet var å snu trenden hjemme mot Fløya, men et fotrapt bortelag skjøt tidlig hull i den planen.

 
- Historisk EM-gull

Nina Bansal fra Team Tveita traff perfekt med formen og hentet hjem Norges første individuelle gull fra taekwondo-EM som ble arrangert på Rhodos.

Klare for kamp

Groruds fotballherrer vil tilbake på vinnersporet når Raufoss gjester hovedstaden søndag.

Stolpejakten er i gang

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.