Årets lag 2008

Årets lag 2008

 

For første gang kårer vi årets fotballag for sesongen som har gått. Spillerne på årets lag har blitt plukket ut av sportsredaksjonen i avisen og en fotballfaglig jurye som gjennom hele sesongen har fulgt lagene på banen, i avisen, og gjennom stjerne- og mållistene.

Skrevet av:

Årets lag 2008:

(4-4-2 Diamant)

1. Anders Søvik (Grei)

Å finne en keeper til årets lag viste seg å bli en tøff oppgave for juryen. Juryen kom fram til at det sto mellom Anders Søvik, Hasle/Lørens Daniel Skrettingland og Rommens Thor-Erik Dahlberg. Valget falt til slutt på Søvik ettersom hans comeback i Grei-trøya ikke bare fikk en slutt på klovneperioden i Grei-målet, men også løftet hele laget. Med Søvik i buret fikk Grei en autoritær og respektabel sisteskanse som tippet sesongen i Greis retning. Vi håper han blir med videre til neste år.

2. Arne Endreson (Grorud)

Forsvarsmessig har juryen valgt å sette alle spillere i en bås. Det vil si at midtstoppere kan bli plassert på høyreback som juryen har valgt her med Arne Endreson. Også denne plassen ble diskutert, men Endreson kapret til slutt plassen, foran sin lagkamerat Hakia Hrnic, på grunn av enorm rutine og balansert spillestil.

3. Oliver Dimovski (Årvoll)

Begynte sesongen rufsete, men spilte seg opp stort. Vært Årvolls desidert beste spiller i høst. Duellstyrke og fart er det nære adeccoligastandard over, men sliter likevel litt med basisferdigheter. De tre siste seongene har han vist seg som en av dalens beste midtstoppere. I tillegg står han for gode holdninger, og tar ansvar rundt laget.

4. Franklin Opuama (Oslo City)

Årets beste stopper i Groruddalen, selv om det ikke synes på stjernelistene. En spiller som Oslo City alltid har høye forventninger til, og som leverer hver gang. At Franklin er i søkelyset til tippeligaklubber sier egentlig det meste.

5. Kenneth Anizor (Oslo City)

En moderne og solid venstreback, som ikke har spilt en dårlig kamp i år. Liten av vekst, men utrolig sterk. God plasseringsevne og en meget viktig spiller for City, både offensivt og defensivt.

6. Arib Maazouzi (Grorud)

Dribleguru og sutrefant som har hatt en meget god sesong i den gule trøya. Med 12 stjerner og 13 mål har han bidratt mye fra midtbaneposisjonen. I høst var han også i dødelig form, og puttet på hver ball som havnet i bena hans.

7. Kevin David (Oslo City)

Midtbanemotor som tar ansvar og alltid løper. I tillegg til dette har han scoret mange viktige mål for Oslo City denne sesongen, hvorav flere spektakulære langskudd fra 30-meter.

8. Rune Gjertsen (Grorud)

Om Rune Gjertsen skulle få være med på årets lag eller ikke skapte ikke bare dårlig stemning i juryen, men nærmest krig. Noen mente at 38-åringen på langt nær var god nok for årets lag, mens andre mente at den spilleren som hadde plukket flest stjerner selvsagt burde være med. Etter en halvtimes furting blant enkelte juryemedlemmer endte han opp på en defensiv midtbaneplass hvor han kan ligge, og om ikke annet, prate de andre gode.

9. Saif Haydar (Oslo City)

Saif Haydar er en spiller man kan bli meget frustrert over. En typisk av og på spiller som i enkelte kamper er totalt blottet for fotballkunnskaper, men som i andre kamper gjør det totalt uventede, geniale og spektakulære. Ettersom Haydar kapret en plass på årets lag, sier det seg selv at det har vært mest av go'spillet denne sesongen, og 12 scoringer fra midtbanen gjør seg godt i en offensiv midtbanerolle som han får her.

10. Adrian Thun (Hasle/Løren)

Ingen over og ingen ved siden. Årets toppscorer fortjener selvsagt en plass på topp. I tillegg til å score mange mål, skaper han masser av sjanser, både for seg selv og sine medspillere. Adrian Thun er etter manges mening årets desidert beste spiller gjennom sesongen.

11. Ousman Touray (Oslo City)

I kamp mellom Vestlis Glenn Ingwersen og Groruds Erling Nilsen tok Ousman Touray den siste spissplassen på årets lag, og det er ikke ufortjent. Har vært plaget med mye skader på høsten, men har likevel scoret 17 mål denne sesongen. En gedigen atlet som alltid er involvert i det som skjer. Det kan også nevnes at han takket nei til 20.000 kroner og proffkontrakt med Raufoss i sommer. Spørsmålet er om han ville fått plassen hvis hans tidligere spissmakker Iba Ndiaye, som scoret 14 mål på en halv sesong, ikke hadde dratt til proffspill i India.

Innbyttere:

1. Daniel Skrettingland (Hasle/Løren)

Keepertalentet fra Skeid som trappet ned til tredjedivisjon. Vært en trygg og god keeper for Hasle/Løren hele sesongen, men skal passe seg for plassen da Rommens Thor-Erik Dahlberg virkelig har vist seg fram i et mindrepresterende Rommen-lag .

2. Thomas Elverum (Grei)

Sterk kaptein med hodestyrke som liker å gjøre ting enkelt. Alltid solid bakover.

3. Jonas Skjerve (Hasle/Løren)

Skjerve har hatt en meget god sesong på midtbanen i det som har vært en kjempesesong for Hasle/Løren. Skjerve er en rolig og avbalansert spillertype som jobber hardt, og har gode pasninger. Totalt 19 stjerner i årets sesong.

4. Robin Isaksen (Vestli)

Robin Isaksen er en spillertype som aldri stopper å løpe, i tillegg til at han alltid ofrer alt for klubben. En skikkelig klubbtype som mange av Vestlis-supportere elsker.

5. Erling Nilsen (Grorud)

Nilsen har totalt scoret 19 mål denne sesongen, og det er fler enn Ousman Touray. Likevel valgte juryen å ha Nilsen på benken.

Nilsen er utrolig god inne i boksen, og han liker gjerne å avslutte med en gang sjansen byr seg. Avslutter også med begge bein, og det er heller ikke sjeldent at målene blir spektakulære.

6. Ivar André Anderssen (GBK)

Groruddalen Ballklubbs eneste spiller på årets lag, og det på nåde. Ivar André har vist at han kan være en habil midtstopper i 2. divisjon, men dessverre svertes glansbildet av et hissig og overkokt hode i enktelte situasjoner. Dette har igjen ledet til alt for mange kort.

7. Preben Kjølhamar (Vestli)

Kjølhamar er en meget anvendelig og rolig spiller med godt blikk. Selv om han er uredd som få er han heller ikke av den hissige typen. Vi tror vi får se mer av Kjølhamar i fremtidige sesonger.

 

I tillegg til å ha kåret årets lag, har sportsredaksjonen også mange andre kåringer fra årets sesong. De kan du lese i fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Sport

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

– Takk, Groruddalen!

– Takk, Groruddalen!

Stig-André «Stigga» Berge ble den store vinneren med sine tre priser under Idrettsgallaen på lørdag. Nå takker han alle groruddøler for god støtte og mange stemmer.

 
Høye ambisjoner og lave skuldre

Høye ambisjoner og lave skuldre

Chris Inglingstad følger håndballdrømmen, og drar nå til Lillestrøm for å kjenne på nivået i eliteserien.

Botta blir bok!

Botta blir bok!

  • Furuset

Tidenes kanskje aller største norske hockeyspiller, Bjørn «Botta» Skaare, vil aldri bli glemt av de som så ham spille. Nå har en ivrig forfattertrio bestemt seg for å endelig skrive den etterlengtede biografien om den mytiske Furuset-legenden.

Satser i Rommen

Satser i Rommen

  • Rommen

Med ansettelsen av trenerduoen Kjell Sverre Hansen Wold og Petter Halvorsen ønsker Rommen Sportsklubb å utvikle både spillere, A-lag og forening på Stovner. Målet er å få et unikt fotballtilbud i Groruddalen og på sikt ta opp konkurransen med dalens beste fotballag.

 
Sveiva fikk sin revansj

Sveiva fikk sin revansj

  • Sveiva

Det var mer enn bare poengene som sto på spill da Grei tok i mot Sveiva til hatoppgjør i kvinnenes eliteserie.

Sekunddrama i Stovnerhallen

Sekunddrama i Stovnerhallen

  • Håndball

Etter det sure tapet mot Sarpsborg, skulle Vestlis håndballhelter slå tilbake mot topplaget Nøtterøy på egen parkett. Det endte med en ordentlig neglebiter, der hjemmelaget viste at man må spille til siste sekund!

Ammerud møtte veggen

Ammerud møtte veggen

  • sport

Ammerud tok imot storfavoritt Kongsberg Miners til tirsdagkamp på Apalløkka. Mye har forandret seg siden fjoråret, og en svekket utgave av Ammerud klarte rett og slett ikke å henge med serielederen.

 
Herjet med GIF

Sveiva lekte seg til timålsseier i derbyet:

Herjet med GIF

  • Sveiva

Sveiva-lokomotivet ruller videre. Tirsdag ettermiddag fikk 300 tilskuere i Rommenhallen servert en oppvisning i innebandy da Gjelleråsen Fighters ble feid av parketten i det klassiske hatoppgjøret.

Maktdemonstrasjon

Maktdemonstrasjon

Hasle/Løren og Furuset barket onsdag kveld sammen til sesongens første lokalderby i Lørenhallen. Der viste hjemmelaget ordentlig muskler, og sendte «Ulva» hjem i skam med 0-8 i sekken.

Klassereisen

Seks år med blodslit har endelig betalt seg:

Klassereisen

  • Fotball

I helgen slo Kristiansund Ballklubb Sandefjord 3-2 og sikret seg seriegullet i OBOS-ligaen. Samtidig betyr det at Kalbakken-mannen Rocky Lekajs store drøm om spill i Tippeligaen endelig blir en realitet. Det var det ikke mange som hadde sett for seg da den unge driblefanten fra Greibanen snørte på s...

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!