Årets lag 2008

Årets lag 2008

 

For første gang kårer vi årets fotballag for sesongen som har gått. Spillerne på årets lag har blitt plukket ut av sportsredaksjonen i avisen og en fotballfaglig jurye som gjennom hele sesongen har fulgt lagene på banen, i avisen, og gjennom stjerne- og mållistene.

Årets lag 2008:

(4-4-2 Diamant)


1. Anders Søvik (Grei)

Å finne en keeper til årets lag viste seg å bli en tøff oppgave for juryen. Juryen kom fram til at det sto mellom Anders Søvik, Hasle/Lørens Daniel Skrettingland og Rommens Thor-Erik Dahlberg. Valget falt til slutt på Søvik ettersom hans comeback i Grei-trøya ikke bare fikk en slutt på klovneperioden i Grei-målet, men også løftet hele laget. Med Søvik i buret fikk Grei en autoritær og respektabel sisteskanse som tippet sesongen i Greis retning. Vi håper han blir med videre til neste år.

2. Arne Endreson (Grorud)

Forsvarsmessig har juryen valgt å sette alle spillere i en bås. Det vil si at midtstoppere kan bli plassert på høyreback som juryen har valgt her med Arne Endreson. Også denne plassen ble diskutert, men Endreson kapret til slutt plassen, foran sin lagkamerat Hakia Hrnic, på grunn av enorm rutine og balansert spillestil.

3. Oliver Dimovski (Årvoll)

Begynte sesongen rufsete, men spilte seg opp stort. Vært Årvolls desidert beste spiller i høst. Duellstyrke og fart er det nære adeccoligastandard over, men sliter likevel litt med basisferdigheter. De tre siste seongene har han vist seg som en av dalens beste midtstoppere. I tillegg står han for gode holdninger, og tar ansvar rundt laget.

4. Franklin Opuama (Oslo City)

Årets beste stopper i Groruddalen, selv om det ikke synes på stjernelistene. En spiller som Oslo City alltid har høye forventninger til, og som leverer hver gang. At Franklin er i søkelyset til tippeligaklubber sier egentlig det meste.5. Kenneth Anizor (Oslo City)


En moderne og solid venstreback, som ikke har spilt en dårlig kamp i år. Liten av vekst, men utrolig sterk. God plasseringsevne og en meget viktig spiller for City, både offensivt og defensivt.

6. Arib Maazouzi (Grorud)

Dribleguru og sutrefant som har hatt en meget god sesong i den gule trøya. Med 12 stjerner og 13 mål har han bidratt mye fra midtbaneposisjonen. I høst var han også i dødelig form, og puttet på hver ball som havnet i bena hans.

7. Kevin David (Oslo City)

Midtbanemotor som tar ansvar og alltid løper. I tillegg til dette har han scoret mange viktige mål for Oslo City denne sesongen, hvorav flere spektakulære langskudd fra 30-meter.

8. Rune Gjertsen (Grorud)

Om Rune Gjertsen skulle få være med på årets lag eller ikke skapte ikke bare dårlig stemning i juryen, men nærmest krig. Noen mente at 38-åringen på langt nær var god nok for årets lag, mens andre mente at den spilleren som hadde plukket flest stjerner selvsagt burde være med. Etter en halvtimes furting blant enkelte juryemedlemmer endte han opp på en defensiv midtbaneplass hvor han kan ligge, og om ikke annet, prate de andre gode.

9. Saif Haydar (Oslo City)

Saif Haydar er en spiller man kan bli meget frustrert over. En typisk av og på spiller som i enkelte kamper er totalt blottet for fotballkunnskaper, men som i andre kamper gjør det totalt uventede, geniale og spektakulære. Ettersom Haydar kapret en plass på årets lag, sier det seg selv at det har vært mest av go'spillet denne sesongen, og 12 scoringer fra midtbanen gjør seg godt i en offensiv midtbanerolle som han får her.

10. Adrian Thun (Hasle/Løren)

Ingen over og ingen ved siden. Årets toppscorer fortjener selvsagt en plass på topp. I tillegg til å score mange mål, skaper han masser av sjanser, både for seg selv og sine medspillere. Adrian Thun er etter manges mening årets desidert beste spiller gjennom sesongen.

11. Ousman Touray (Oslo City)

I kamp mellom Vestlis Glenn Ingwersen og Groruds Erling Nilsen tok Ousman Touray den siste spissplassen på årets lag, og det er ikke ufortjent. Har vært plaget med mye skader på høsten, men har likevel scoret 17 mål denne sesongen. En gedigen atlet som alltid er involvert i det som skjer. Det kan også nevnes at han takket nei til 20.000 kroner og proffkontrakt med Raufoss i sommer. Spørsmålet er om han ville fått plassen hvis hans tidligere spissmakker Iba Ndiaye, som scoret 14 mål på en halv sesong, ikke hadde dratt til proffspill i India.

Innbyttere:

1. Daniel Skrettingland (Hasle/Løren)

Keepertalentet fra Skeid som trappet ned til tredjedivisjon. Vært en trygg og god keeper for Hasle/Løren hele sesongen, men skal passe seg for plassen da Rommens Thor-Erik Dahlberg virkelig har vist seg fram i et mindrepresterende Rommen-lag .

2. Thomas Elverum (Grei)

Sterk kaptein med hodestyrke som liker å gjøre ting enkelt. Alltid solid bakover.

3. Jonas Skjerve (Hasle/Løren)

Skjerve har hatt en meget god sesong på midtbanen i det som har vært en kjempesesong for Hasle/Løren. Skjerve er en rolig og avbalansert spillertype som jobber hardt, og har gode pasninger. Totalt 19 stjerner i årets sesong.

4. Robin Isaksen (Vestli)

Robin Isaksen er en spillertype som aldri stopper å løpe, i tillegg til at han alltid ofrer alt for klubben. En skikkelig klubbtype som mange av Vestlis-supportere elsker.

5. Erling Nilsen (Grorud)

Nilsen har totalt scoret 19 mål denne sesongen, og det er fler enn Ousman Touray. Likevel valgte juryen å ha Nilsen på benken.

Nilsen er utrolig god inne i boksen, og han liker gjerne å avslutte med en gang sjansen byr seg. Avslutter også med begge bein, og det er heller ikke sjeldent at målene blir spektakulære.6. Ivar André Anderssen (GBK)


Groruddalen Ballklubbs eneste spiller på årets lag, og det på nåde. Ivar André har vist at han kan være en habil midtstopper i 2. divisjon, men dessverre svertes glansbildet av et hissig og overkokt hode i enktelte situasjoner. Dette har igjen ledet til alt for mange kort.

7. Preben Kjølhamar (Vestli)

Kjølhamar er en meget anvendelig og rolig spiller med godt blikk. Selv om han er uredd som få er han heller ikke av den hissige typen. Vi tror vi får se mer av Kjølhamar i fremtidige sesonger.

 


I tillegg til å ha kåret årets lag, har sportsredaksjonen også mange andre kåringer fra årets sesong. De kan du lese i fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!