Årets lag 2009

Årets lag 2009

 

Her er Groruddalens beste fotballspillere 2009 presentert i en 4-3-3 formasjon. Fotballjuryen har også i år lagt ned et omfattende arbeid i å plukke ut Groruddalens beste fotballag 2009. Mange vil nok undre på hvorfor det ikke er noen fra Linderud/Grei-damene med på laget. Svaret er selvfølgelig for at de allerede har plukket sammen dalens beste damespillere fra før. Årets spillere har blitt valgt ut på bakgrunn av stjerner, mål, nivå og høyt kvalifisert synsing med basis i fotballfaglig kunnskap.

Keeper:

Trygg og god keeper som ikke har gjort en eneste tabbe i hele år. Det er mer enn hva mange Tippeliga-keepere kan skilte med. Mye skyldes at han er utrolig god til å kommunisere. I tillegg er han en blid og glad gutt som alltid gir 100 prosent.

Lars Gøran Engebråten (Grorud)

Back: 

Anizor er liten av vekst og lett å undervurdere, men han var av de aller sterkeste spillerne i 3. divisjon. Nesten «ever-present» for City og tiltrakk seg interesse fra større klubber med sitt moderne og offensive backspill. Groruddalens svar på Evra.

Kenneth Anizor (Oslo City) 

Back:

Kjempeholdninger. Gir alltid maksimalt uansett om han spiller rekruttkamp eller for A-laget. Han er også velvillig offensivt med sine mange løp og gode innlegg. Larssen hater å tape, og er alltid synlig i de jevne kampene. Sjeldent dårlig.

Morten Larssen (Grorud)

Stopper:

Definisjonen på en midtstopper. Utrolig fotballklok og plasserer seg veldig bra, en midtstopper i ordets rette forstand. God til å bryte foran angriperne. En liten svakhet er at han er litt redd for å komme fremover.

Ivar André Anderssen (Hasle/Løren)

Stopper:

Årets spiller er utrolig god med ballen. Det synes godt at han tidligere har spilt høyere på banen, og mister ballen utrolig sjeldent. Hrnic er noe så sjeldent som en kreativ midtstopper med gode holdninger. Støtter alltid medspillerne sine.

Hakija Hrnic (Grorud)

Midtbane:

Et arbeidsjern uten like. Denne typen spillere får altfor sjeldent ros fordi de gjør en såkalt «usynlig» jobb. Thorbjørnsen river opp og irriterer motstanderen grundig. Enorm motor, løper til han ser døden i hvitøyet. Hasle/Løren-trener Kai Arild Lund er sikker på at det ikke vill blitt sølv uten han.

Henrik Thorbjørnsen (Hasle/Løren)

Midtbane: 

Robin er en oppfordrende løpsmaskin som har vært en viktig ressurs for Vestli denne sesongen. En lojal og treningsvillig type som innehar ekstrem hurtighet. Ikke minst kom det til kjenne mot Sagene. Da skrek Sagene-treneren ut følgende: - Hvem i h... er den Duracell-kaninen der?

Robin Isaksen (Vestli)

Midtbane:

«Damm» er en skikkelig potet, og kan spille i alle posisjoner på banen. Dette beviste han i årets sesong for OC. Med ballen er han trygg og god samtidig som han skaper en ro i spillet. 23 stjerner har det blitt i år med en meget kravstor pappa som trener.

Pape Formose Mendy (Oslo City)

Spiss:

Som toppscorer i dalen fikk han Oslo City til å glemme fjorårets hit, Ousman Touray. Santos er en ekte vinner som hater å tape. Dette har smittet over på resten av City, og han ble beæret med kapteinsbåndet underveis i sesongen. Santos har vokst både som person og spiller denne sesongen.

Angelo Santos (Oslo City)

Spiss:

Et enormt hurtigtog. Ingen backer i 3. divisjon evnet å holde følge med «California» denne sesongen. I fjor slet han med tempoet og effektiviteten, men har til de grader bevist seg god nok i år. Jobber utrettelig over hele banen i 90 minutter, og er ettertraktet av flere klubber.

Joe Nusa (Oslo City)

Spiss:

Sterk, hurtig og enorm en mot en. En måltyv av de sjeldne som ofte er på rett plass til rett tid. Frigjør rom for medspillere fordi han gjerne binder opp to mann. Fikk en lei skade på vårsesongen som ødela litt av sesongen hans. Utover høsten viste han klasse og scoret i hver match unntatt i de to siste.

Adrian Thun (Hasle/Løren)

Innbyttere:

1) Rune Vøien

(Keeper, Hasle/Løren)

En keeper med kjempepotensiale. På sitt beste er han fantastisk på streken og leverer feberredninger i meget høy klasse. En sterk bidragsyter til at Årvoll fikk en fin høstsesong. Det som imidlertid trekker ned er et ullent temperament. Det har vært litt for mye skrik, skråk og tull i hete situasjoner i år.

2) Aksel Guerra

(Back, Hasle/Løren)

Hasle/Lørens høyreside er stengt. Ingen i 3. divisjon kommer rundt Aksel Guerra. Om du mot formodning skulle klare det må du runde han tre ganger. Smart og plasseringssterk med ok hurtighet. Ikke moro å møte han om du er venstrekant.

3) Jens Andersen

Grønhaug (Stopper/midtbane, Årvoll)

Jens har hatt et ordentlig gjennombrudd på Årvoll i år etter å ha vært en av få Årvoll-spillere som har tatt treningen seriøst. 19-åringen har lært å posisjonere seg riktig, i tillegg til å være sterk og uredd i duellspillet. Mot slutten av sesongen spilte han også som defensiv midtbane og imponerte med pasningsspillet.

4) Erwin Agustin (Ving/offensiv midtbane, Oslo City)

Erwin er en spiller med stor fart, lavt tyngdepunkt og god teknikk. Dette gjør han ulik mange andre spillere, og Erwin kan være et friskt pust på banen. Når han lykkes er det få som klarer å stoppe ham, men når han ikke har dagen kan det bli puslete.

5) Henning Bunæs (Offensiv potet, Grei)

Veldig høyt maksnivå. Når han er på hugget er han utrolig god. Løper mer enn de fleste, og han er farlig foran mål. Til tider var han et angrep alene og skapte mye på egenhånd. Svakheten er at han er litt humørsyk og får mange dumme kort.

6) Ali Abounouar (Angrep, Rommen)

Rommens beste spiller denne sesongen. Var en sterk bidragsyter til at plassen i 3. divisjon faktisk ble reddet. Scorer sine stjerner på vilje, tæl og en aggresiv innstilling. Det er ikke mange som vinner hodedueller mot en Abounouar som ikke lar seg pelle på nesa. På Rommens avslutningsfest ble han hyllet så mye at han sovnet.

7) Rune Gjertsen (Midtbane, Grorud)

Alder betyr ingenting. Gjertsen er 40 år og har fortsatt det gode gamle hovmesterblikket. Han leser spillet tre trekk fram, og evner å slå ballen på ett touch nærmest i blinde. Smarte bevegelser, og vinnerinstinktet gjenspeiles i hele mannen. Han gjør medspillerne gode, både gjennom spillet, og ved å være en støttende veteran.

Les de øvrige kåringene fra sesongen 2009 i fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Lærerikt taekwondobesøk

Lærerikt taekwondobesøk

  • Taekwondo

Med budskapet «vi skaper vinnere for livet, ikke bare på idrettsbanen» har Grorud Taekwondo klubb de siste årene imponert mange.

Opprykk for Ellingsrud

Opprykk for Ellingsrud

  • Innebandy

Ut fra bildet skulle man tro at dette er en artikkel om et utdrikningslag. Det er imidlertid «fake news». Dette er Ellingsruds innebandyherrer som startet sesongen med to strake tap, men ikke har sett seg tilbake siden da. Etter helgens seier over Ull/Kisa kunne kompisgjengen feire opprykk til 2. di...

Ungdommens «Idrettens Hus»

Bjerke videregående skole og HSIL samarbeider:

Ungdommens «Idrettens Hus»

  • Idrettens Hus

En jury bestående av blant andre idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og Stig André «Stigga» Berge fikk høre om tanker og ideer fra elever på Bjerke videregående skole til nye «Idrettens Hus – Nordbyen» på Rommen. Innspillene tas med videre i utviklingsprosessen.

 
Drømmen brast i siste runde

Drømmen brast i siste runde

  • ishockey

Hasle/Lørens hockeyherrer la igjen alt på isen mot Nidaros i siste serierunde, men heller ikke i år ble det Get-kvalik for de rødblå fra Lørenhallen.

Med NBA i blikket

Med NBA i blikket

  • Ammerud

Da Ammerud arrangerte basketcamp i høstferien var det grunnferdighetene som sto i sentrum. Men langt der fremme var det samtidig et klart mål som lokket hos deltakerne: Å bli proff basketspiller.

Brødre på vei mot verdenstoppen

Brødre på vei mot verdenstoppen

  • Taekwondo

Taekwondo er en verdensidrett med over 100 millioner utøvere. Nå herjer to brødre fra Groruddalen blant verdenseliten.

 
Trikse-Tobias vil<BR>ta tilbake tronen

Trikse-Tobias vil
ta tilbake tronen

  • Fotball

Tobias «Becs» Brandal Busæt går for en gangs skyld inn i et nytt år i utfordrerposisjon. Nå vil Refstad-utøveren trikse seg til topps på verdensrankingen igjen.

Roi de Groruddalen!

Roi de Groruddalen!

  • Håndball

Da Bjarte Myrhol var en liten pjokk som løp rundt på Vestli, slo han fast at han skulle bli verdensmester i keeper. Søndag var han nærmere enn noen gang da han ledet de norske håndballherrene til en sensasjonell og historisk sølvmedalje i håndball-VM. Gjennom sin innsats, væremåte og lederskap vant ...

Derbyet utsettes

Derbyet utsettes

Lokaloppgjøret mellom Grei og Sveivas innebandyherrer er utsatt inntil videre.

 
Satser mot EM i England

Satser mot EM i England

  • Alna ridesenter

Vestli-jenta Ine Nyhuus er en av landets fremste utøvere i den særdeles actionfylte hestesporten Mounted Games. Nå satser hun alt på å komme til europamesterskapet.

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren vant krigen på Løkka

Hasle/Løren dro til Grünerhallen med ett mål for øyet: Bevise hvem som er best i byen. 60 minutter med iskrig senere lå sentrumsrivalene fra Grüner slagne igjen på isen.

VIF skal spille i Furuset Forum

VIF skal spille i Furuset Forum

Hockeyfans på både Furuset og Vålerenga kan endelig puste lettet ut. Vålerenga skal spille i Furuset Forum, og samtidig skal Oslos eneste private hockeyarena få en ordentlig ansiktsløftning.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!