ANNONSE

Årets lag 2009

Årets lag 2009

 

Her er Groruddalens beste fotballspillere 2009 presentert i en 4-3-3 formasjon. Fotballjuryen har også i år lagt ned et omfattende arbeid i å plukke ut Groruddalens beste fotballag 2009. Mange vil nok undre på hvorfor det ikke er noen fra Linderud/Grei-damene med på laget. Svaret er selvfølgelig for at de allerede har plukket sammen dalens beste damespillere fra før. Årets spillere har blitt valgt ut på bakgrunn av stjerner, mål, nivå og høyt kvalifisert synsing med basis i fotballfaglig kunnskap.

Keeper:

Trygg og god keeper som ikke har gjort en eneste tabbe i hele år. Det er mer enn hva mange Tippeliga-keepere kan skilte med. Mye skyldes at han er utrolig god til å kommunisere. I tillegg er han en blid og glad gutt som alltid gir 100 prosent.

Lars Gøran Engebråten (Grorud)

Back: 

Anizor er liten av vekst og lett å undervurdere, men han var av de aller sterkeste spillerne i 3. divisjon. Nesten «ever-present» for City og tiltrakk seg interesse fra større klubber med sitt moderne og offensive backspill. Groruddalens svar på Evra.

Kenneth Anizor (Oslo City) 

Back:

Kjempeholdninger. Gir alltid maksimalt uansett om han spiller rekruttkamp eller for A-laget. Han er også velvillig offensivt med sine mange løp og gode innlegg. Larssen hater å tape, og er alltid synlig i de jevne kampene. Sjeldent dårlig.

Morten Larssen (Grorud)

Stopper:

Definisjonen på en midtstopper. Utrolig fotballklok og plasserer seg veldig bra, en midtstopper i ordets rette forstand. God til å bryte foran angriperne. En liten svakhet er at han er litt redd for å komme fremover.

Ivar André Anderssen (Hasle/Løren)

Stopper:

Årets spiller er utrolig god med ballen. Det synes godt at han tidligere har spilt høyere på banen, og mister ballen utrolig sjeldent. Hrnic er noe så sjeldent som en kreativ midtstopper med gode holdninger. Støtter alltid medspillerne sine.

Hakija Hrnic (Grorud)

Midtbane:

Et arbeidsjern uten like. Denne typen spillere får altfor sjeldent ros fordi de gjør en såkalt «usynlig» jobb. Thorbjørnsen river opp og irriterer motstanderen grundig. Enorm motor, løper til han ser døden i hvitøyet. Hasle/Løren-trener Kai Arild Lund er sikker på at det ikke vill blitt sølv uten han.

Henrik Thorbjørnsen (Hasle/Løren)

Midtbane: 

Robin er en oppfordrende løpsmaskin som har vært en viktig ressurs for Vestli denne sesongen. En lojal og treningsvillig type som innehar ekstrem hurtighet. Ikke minst kom det til kjenne mot Sagene. Da skrek Sagene-treneren ut følgende: - Hvem i h... er den Duracell-kaninen der?

Robin Isaksen (Vestli)

Midtbane:

«Damm» er en skikkelig potet, og kan spille i alle posisjoner på banen. Dette beviste han i årets sesong for OC. Med ballen er han trygg og god samtidig som han skaper en ro i spillet. 23 stjerner har det blitt i år med en meget kravstor pappa som trener.

Pape Formose Mendy (Oslo City)

Spiss:

Som toppscorer i dalen fikk han Oslo City til å glemme fjorårets hit, Ousman Touray. Santos er en ekte vinner som hater å tape. Dette har smittet over på resten av City, og han ble beæret med kapteinsbåndet underveis i sesongen. Santos har vokst både som person og spiller denne sesongen.

Angelo Santos (Oslo City)

Spiss:

Et enormt hurtigtog. Ingen backer i 3. divisjon evnet å holde følge med «California» denne sesongen. I fjor slet han med tempoet og effektiviteten, men har til de grader bevist seg god nok i år. Jobber utrettelig over hele banen i 90 minutter, og er ettertraktet av flere klubber.

Joe Nusa (Oslo City)

Spiss:

Sterk, hurtig og enorm en mot en. En måltyv av de sjeldne som ofte er på rett plass til rett tid. Frigjør rom for medspillere fordi han gjerne binder opp to mann. Fikk en lei skade på vårsesongen som ødela litt av sesongen hans. Utover høsten viste han klasse og scoret i hver match unntatt i de to siste.

Adrian Thun (Hasle/Løren)

Innbyttere:

1) Rune Vøien

(Keeper, Hasle/Løren)

En keeper med kjempepotensiale. På sitt beste er han fantastisk på streken og leverer feberredninger i meget høy klasse. En sterk bidragsyter til at Årvoll fikk en fin høstsesong. Det som imidlertid trekker ned er et ullent temperament. Det har vært litt for mye skrik, skråk og tull i hete situasjoner i år.

2) Aksel Guerra

(Back, Hasle/Løren)

Hasle/Lørens høyreside er stengt. Ingen i 3. divisjon kommer rundt Aksel Guerra. Om du mot formodning skulle klare det må du runde han tre ganger. Smart og plasseringssterk med ok hurtighet. Ikke moro å møte han om du er venstrekant.

3) Jens Andersen

Grønhaug (Stopper/midtbane, Årvoll)

Jens har hatt et ordentlig gjennombrudd på Årvoll i år etter å ha vært en av få Årvoll-spillere som har tatt treningen seriøst. 19-åringen har lært å posisjonere seg riktig, i tillegg til å være sterk og uredd i duellspillet. Mot slutten av sesongen spilte han også som defensiv midtbane og imponerte med pasningsspillet.

4) Erwin Agustin (Ving/offensiv midtbane, Oslo City)

Erwin er en spiller med stor fart, lavt tyngdepunkt og god teknikk. Dette gjør han ulik mange andre spillere, og Erwin kan være et friskt pust på banen. Når han lykkes er det få som klarer å stoppe ham, men når han ikke har dagen kan det bli puslete.

5) Henning Bunæs (Offensiv potet, Grei)

Veldig høyt maksnivå. Når han er på hugget er han utrolig god. Løper mer enn de fleste, og han er farlig foran mål. Til tider var han et angrep alene og skapte mye på egenhånd. Svakheten er at han er litt humørsyk og får mange dumme kort.

6) Ali Abounouar (Angrep, Rommen)

Rommens beste spiller denne sesongen. Var en sterk bidragsyter til at plassen i 3. divisjon faktisk ble reddet. Scorer sine stjerner på vilje, tæl og en aggresiv innstilling. Det er ikke mange som vinner hodedueller mot en Abounouar som ikke lar seg pelle på nesa. På Rommens avslutningsfest ble han hyllet så mye at han sovnet.

7) Rune Gjertsen (Midtbane, Grorud)

Alder betyr ingenting. Gjertsen er 40 år og har fortsatt det gode gamle hovmesterblikket. Han leser spillet tre trekk fram, og evner å slå ballen på ett touch nærmest i blinde. Smarte bevegelser, og vinnerinstinktet gjenspeiles i hele mannen. Han gjør medspillerne gode, både gjennom spillet, og ved å være en støttende veteran.

Les de øvrige kåringene fra sesongen 2009 i fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen.

 

Siste nytt i Sport

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

ANNONSE
Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Skremte vettet av Urædd

Grei Kvinner Elite har slitt så langt i sesongen, men da Urædd kom på cup-besøk fremsto Groruddalens beste fotballdamer plutselig som et helt nytt lag.

Full kontroll mot Follo

Follo har vært i siget de siste kampene, men i Grorud idrettspark ble de for smågutter å regne. De gulkledde fra Groruddalen gjorde stort sett som de ville og tok hjem en enkel seier.

Exit i cupen

Det ble bare nesten for Grorud hjemme mot Elverum.

 
ANNONSE